به گزارش ایسنا، شورای شهر تهران با رأی حداکثری خود در حالی مجوز انتشار ۱۳۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای توسعه خط ۶ و۷ مترو را صادر کرد که قرار بود مسئولان شهرداری با توجه به قول مساعد دولت کار را در اسرع وقت پیش ببرند؛ اما شاید آن زمان هیچ کس فکر نمیکرد این منابع مالی مهم در پیچ و خم تغییر مدیریت و مشکلات شهرداری در سیستم مالی _بانکی قفل شود.
علی امام در گفتوگو با ایسنا، در مورد سرانجام انتشار اوراق مشارکت برای توسعه خطوط ۶ و ۷ مترو گفت: سال گذشته شورای شهر تهران مجوز انتشار ۱۳۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت را صادر کرد که مقرر شد این مبلغ برای توسعه حمل و نقل عمومی به خصوص توسعه خط ۶ و ۷ مترو مورد استفاده قرار گیرند.
وی با بیان اینکه انتشار این اوراق به دو قسمت تقسیم شد و دو بانک عامل برای انتشار این اوراق در نظر گرفته شدهاند، تصریح کرد: در قسمت اول ۳۹۰ میلیارد تومان توسط بانک صنعت و معدن منتشر شد که در اواخر مهر ماه امسال به مترو تزریق شد.
وی با بیان اینکه قسمت اصلی این اوراق ۹۱۰ میلیارد تومان بود که بانک آینده به عنوان بانک عامل شناخته شد، گفت: متأسفانه بر خلاف بخشنامه بانک مرکزی، مسئولان این بانک هنوز آن را پرداخت نمیکنند.
امام با بیان اینکه بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، بانک عامل باید بلافاصله پول را به حساب ناشر اوراق که در اینجا شهرداری تهران است بدون هیچ توجیهی واریز کند، ادامه داد: اما متأسفانه از اواخر تیر ماه تا کنون که ۷ ماه میگذرد هنوز پرداخت این پول صورت نگرفته است.
مدیرعامل متروی تهران با تاکید بر اینکه قرار بود این ۹۱۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت در خط ۶ و ۷ مترو صرف شود و میتوانست منشأ اتفاقات خوب باشد اما تا کنون نتیجهای نداشته است، گفت: البته بانک عامل در ماه گذشته دچار تغییر مدیریتی شد و نتیجه تمام جلسات که در سطوح مختلف برگزار کردیم، بی نتیجه ماند.
وی در مورد چرایی پیچیدگی این موضوع تصریح کرد: شهرداری تهران به عنوان ناشر اوراق باید وثیقهای را در بانک بگذارد که در مورد نوع تضامین با مدیریت قبلی به نتیجه رسیده بودیم اما مدیریت فعلی تضامین شهرداری را قبول نمیکند و ما در یک چرخه گرفتار شدیم.
امام افزود: شهردار تهران از طریق همتی رئیس بانک مرکزی پیگیریهایی را انجام داده است و حتی طی ماههای اخیر جلساتی برگزار ؛اما به نتیجه عملی نرسید و این در حالی است که براساس برنامه ریزیهای انجام شده به مردم قول داده بودیم به طور متوسط هر ماه یک ایستگاه مترو افتتاح شود اما متاسفانه به دلیل مشکلات مالی این برنامه ریزی دچار چالش شده است.
مدیر عامل متروی تهران با تاکید بر این که اگر این پول به متروی پایتخت تزریق شود تا پایان امسال ایستگاه کیانشهر در خط شش و ایستگاه برج میلاد و نواب در خط هفت مترو افتتاح میشود، گفت: واقعیت این است که شهرداری تهران برای تکمیل ایستگاههای خود به منابع مالی احتیاج دارد و اوراق مشارکت منتشر شده میتواند بسیاری از مشکلات مترو را حل کند.
وی افزود: اگر این ۹۱۰میلیارد تومان به سیستم مترو تزریق شود علاوه بر سه ایستگاه فوق الذکر که تا پایان سال افتتاح خواهند شد؛ ۹ ایستگاه دیگر را نیز میتوانیم در سال آینده افتتاح کنیم که در مجموع باید اعلام کنم تکمیل و افتتاح ۱۲ ایستگاه مترو معطل تزریق اعتبارات اوراق مشارکت مانده است.
همچنین محمود میرلوحی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر در گفتوگو با ایسنا در مورد عدم واریز ۹۱۰میلیارد تومان اعتبار اوراق مشارکت از سوی بانک آینده گفت: متاسفانه شاهد آن هستیم که سهم ۹۱۰ میلیاردی شهرداری تهران از سوی بانک عامل که آینده است پرداخت نمیشود.
وی ادامه داد: عدم پرداخت سهم میلیاردی مترو از محل اوراق مشارکت در حالی است که اوراق قرضه حمل و نقل و در رأس آن مترو مورد حمایت دولت است، بگونهای که ۵۰ درصد اوراق ، اصل و سودش توسط دولت تضمین می شود اما باز هم شاهد هستیم که مسئولان بانک در مورد تضامین بانکی این اوراق ایراداتی می گیرند و این در حالی است که نصف اوراض برعهده شهرداری است.
رئیس کمیته اقتصاد شورای شهر با تاکید بر اینکه شهرداری تهران برای رهایی از این وضعیت املاکی را معرفی کرده اما هنوز مورد پذیرش بانک عامل قرار نگرفته است، ادامه داد: بیش از ۱۰ ایستگاه را با این پول میشود افتتاح کرد و این عدم واریز بهای اوراق مشارکت در حالی است که ما به مردم قول دادیم که هر ماه یک ایستگاه مترو افتتاح کنیم.
میرلوحی در پاسخ به این سوال که شاید بدحسابی شهرداری در پرداخت بدهیهای بانکی علت این اتفاق است، گفت: در سیستم بانکی دچار افراط و تفریط شدیم از یکسو هر روز خبر اختلاس چند میلیاردی می شنویم که نشان می دهد، در مورد این متهمان درست اعتبار سنجی نکرده و وثایق را درست بررسی نکردند؛ اما از این سمت برای شهرداری تهران که این همه اعتبار و تضامین دارد؛ این طور سخت گیری می کنند و ما قبول داریم که در گذشته اشکالاتی بود اما در این ۲.۵ سال رویه تغییر کرده است.
وی افرود: بانک مرکزی در سال ۹۵ به شهرداری تهران اجازه داده است که ۵۳۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بگیرد اما امروز در حالی برای ما دچار تفریط شده که در سال گذشته ۳۵۰۰ میلیارد تومان از بدهی بانکی شهرداری را تهاتر کردیم و امسال هم در صدد تهاتر هستیم و جای سوال است که بانک مرکزی آن موقع با رها کردن شهرداری دچار افراط شد؟ اما حالا که شهرداری تلاش برای شفاف سازی حساب های خود را دارد، بگونهای دیگر رفتار می کنند و این در حالی است که نباید بانک مرکزی از پشت بام بیفتد و هر چه زودتر اوراق قرضه را به سیستم بانکی تزریق کند.
همچنین امامی معاون مالی شهرداری تهران نیز در مورد سرانجام بهای اوراق مشارکت خط شش و هفت مترو تهران با بیان اینکه پیشنهادات زیادی را بعنوان تضامین این اوراق به بانک عامل معرفی کردیم گفت: ما خواهان همراهی با بانک عامل هستیم؛ اما متاسفانه این بانک تاکنون تأخیر زیادی در پرداخت بهای اوراق مشارکت داشته و این در حالی است که مترو بلاتکلیف مانده است و جالب است بدانید یکی از پیمانکاران عنوان میکرد به ازای هر ۲۰میلیارد تومان میتوان یک ایستگاه راهاندازی کرد و حالا ۹۱۰ میلیارد تومان مترو در بانک مانده است.
وی در مورد سرانجام این اوراق باتوجه به مدت زمان باقی مانده از سال جاری، گفت: بنده از طریق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد این موضوع را پیگیری کردم و همه در ظاهر موافق با شهرداری تهران هستند؛ اما در عمل کاری پیش نرفته است.
امامی ادامه داد: البته حناچی در حاشیه جلسه هیات دولت با معاون اول در این مورد صحبت کردند و امیدواریم این گره با وساطت معاون اول حل و فصل شود.
به گزارش ایسنا، این روزها در پی سهمیه بندی بنزین گرایش مردم به وسایل حمل و نقل عمومی به خصوص مترو بنا به گفته مسئولان شهرداری حدود ۲۵ درصد افزایش یافته، افزایش مسافران در حالی است که تسهیلات و خدمات مترو به مسافران تغییری نکرده جز اینکه ایستگاه و واگنها شلوغتر شده است، شلوغی که داد مردم را در آورده و قطعا تزریق ۹۱۰ میلیارد تومان آن هم در این شرایط اقتصادی شهرداری، میتواند برای شهروندانی که دراین شرایط اقتصادی انتخابی به غیر از مترو ندارند، راهگشا باشد.
انتهای پیام