احتمال برخورد دو ماهواره قدیمی باعث نگرانی دانشمندان شده است

بنابر گزارش‌ها یک تلسکوپ قدیمی ناسا و یک ماهواره قدیمی نیروی هوایی ایالات متحده شب گذشته در فضا به قدری به یکدیگر نزدیک شدند که احتمال برخورد آنها با یکدیگر بسیار بالا بود و اگر با یکدیگر برخورد می‌کردند، می‌توانستند سبب ایجاد مشکلاتی برای سایر ماهواره‌ها شوند.

به گزارش ایسنا و به نقل از سی ان بی سی، طبق اعلام شرکت فضایی" لئولبز" (LeoLabs) دو ماهواره "ایراس" و ماهواره "جی جی اس ای ۴" در ساعت ۶:۳۹ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی (حدود ۳ بامداد به وقت تهران) از کنار یکدیگر عبور کردند و حدود ۴۰ فوت (۱۲.۱۹۲ متر) با یکدیگر فاصله داشته‌اند.

سخنگوی وزارت بازرگانی ایالات متحده به پایگاه خبری سی ان بی سی گفت که دفتر تجارت فضایی این کشور به طور جدی این دو ماهواره را رصد  خواهد کرد.

"ایراس" (IRAS)  به معنی ماهواره نجومی فروسرخ یک تلسکوپ فضایی است که در ۲۵ ژانویه ۱۹۸۳ در مدار زمین قرار گرفت. هدف اصلی این ماهواره بررسی تابش‌های حرارتی ستارگان دور از زمین بود. در این مأموریت بیش از ۹۶ درصد از کل آسمان، چهار مرتبه و در چهار فیلتر مساحی شد.

عمر این ماهواره همچون اغلب ماهواره‌های فروسرخ پیش از آن، وابسته به عمر سیستم خنک‌کننده آن است. برای بالابردن بازدهی، تلسکوپ می‌بایست در دمای بسیار سرد نگهداری می‌شد. تلسکوپ با بخار هلیوم خنک نگه داشته می‌شد تا اینکه در نهایت پس از ۱۰ ماه در ۲۲ نوامبر ۱۹۸۳، به دلیل بخار شدن کل مخزن هلیوم و افزایش دمای تلسکوپ و ناتوانی در ادامه رصدها، ماهواره به تدریج با کاهش ارتفاع مدار به زمین نزدیک شد. ماهواره دیگری "جی جی اس ای ۴ " (GGSE4) بود که در سال ۱۹۷۶ توسط نیروی هوایی ایالات متحده به فضا پرتاب شد.

بنابر گفته پژوهشگران این دو ماهواره درحالی‌که دارای سرعتی در حدود ۳۳ هزار مایل در ساعت (۵۳ هزار کیلومتر در ساعت) بودند، از کنار یکدیگر گذشتند؛ اما با فاصله‌ای بسیار نزدیک از کنار یکدیگر گذشتند و با یکدیگر برخورد نکردند. این دو ماهواره در ارتفاع ٩٠٠ کیلومتری از فراز شهر پیتسبورگ آمریکا حرکت می‌کردند. کارشناسان تخمین می‌زنند اگر این دو ماهواره با هم برخورد کنند، ممکن است به ۱۵ هزار قطعه که هر کدام حداقل یک سانتی‌متر هستند، خرد شوند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۵
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 98111006942
  • خبرنگار : 71607

برچسب‌ها