دو دستگاه خدمات‌رسان و ادغامی که سال‌ها به تعویق افتاد

ادغام و یکپارچه سازی دو شرکت آب و فاضلاب شهری و آب و فاضلاب روستایی طرحی است که در سه –چهار دهه گذشته بارها مطرح ، اما به سرانجام نرسیده است. طرح ادغام این دو برای آخرین بار در دزارت دکتر اردکانیان مطرح و به نظر می‌رسد که بزودی ادغام این دو دستگاه خدمات‌رسان عملیاتی شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان از طرح ادغام دو شرکت آب و فاضلاب شهری و آبفار روستایی دفاع و آن را امری ضروری ارزیابی کرد.

به گزارش ایسنا- محمد طاهری در آستانه دهه فجر جمع خبرنگاران با اشاره به طرح دوباره ادغام این دو شرکت اظهار کرد: همانگونه که امور مربوط به مخابرات، گاز، برق را در شهرها و روستاها یک دستگاه واحد عملیاتی می‌کند امور مربوط به آب و فاضلاب شهری و روستایی نیز می‌بایست از سوی یک دستگاه واحد عملیاتی شود تا علاوه بر افزایش توان عملیاتی و اجرایی از بروز برخی مشکلات و هزینه های اضافی جلوگیری شود.

وی با اذعان به اینکه ماهیت کار در دو شرکت آب و فاضلاب شهری (آبفا)و آب و فاضلاب روستایی(آبفار) روستایی دقیقا یکی است افزود: در حال حاضر هم کار این دو دستگاه نقاط مشترک زیادی دارد به ویژه در روستاهای محدوده و پیرامون شهرها نقاط اشتراکی بسیار زیاد است و از همین رو ادغام این دو کار درستی به نظر می‌رسد.
این کارشناس حوزه آبفا با اشاره به پیشینه این دو شرکت گفت: در گذشته نیز تلاش‌هایی برای ادغام این دو صورت گرفت که به سرانجام نرسیده اما در دوره وزارت دکتر اردکانیان بار دیگر طرح ادغان این دو شرکت مطرح و با تشکیل یک کارگروه برای انجام فرآیند ادغام به صورت جدی پیگیری شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان با اشاره به برخی تفاوت‌ها و تشابه‌ها درز این دو شرکت و پیشینه کاری این دو شرکت خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از این دو شرکت دولتی و دیگری جز نهادهای عمومی محسوب می‌شود و همین کار ادغام را با مشکلاتی روبرو کرده بود.
وی با بیان اینکه در گذشته های دور به جای آبفا نهادی به عنوان "دایره آب" به خدمات دهی می‌پرداخت اضافه کرد: بعد از مدتی و در سال 69 قانون تشکیل آب و فاضلاب شهری تصویب شد.

طاهری با اشاره به اینکه در گذشته آبفای فعلی زیرمجموعه شهرداری ها بوده ادامه داد: در سال 72 کار جداسازی این شرکت از شهرداری‌ها انجام شد این در حالی است که آبفار و شرکت آب و فاضلاب روستایی در گذشته تحت عنوان واحد آب رسانی زیرمجموعه جهادسازندگی که بعدها با ادغام به جهادکشاورزی تغییر نام داد، بود.

وی با بیان اینکه سال 75 قانون تشکیل آب و فاضلاب روستایی تصویب و این شرکت به عنوان یک دستگاه مستقل آغاز به کار کرد افزود: البته شرکت مادر تخصصی شرکت آب از همان اول، یکی بوده است.
مدیرعامل آبفای شهری استان در پاسخ به پرسشی در خصوص ادغام این دو شرکت در آینده نزدیک گفت: گام اول در ادغام این دو نهاد، تشکیل یک کارگروه بوده که با دستور وزیر نیرو انجام شده و در حقیقت گام بعدی انتخاب یک مدیر واحد برای این دو و انجام فرآیند ادغام است که اقداماتی هم در این زمینه صورت گرفته است.
وی با اشاره به پیگیری جدی کار ادغام این دو دستگاه خدمات‌رسان یادآوری کرد: وزارت نیرو در تلاش است که فرآیند ادغام را تا قبل از پایان سال اجرایی کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان تصریح کرد: به عنوان یک کارشناس حوزه آب و فاضلاب باور دارم که ادغام این دو شرکت امری ضروری است و دلیلی برای جدا بودن آنها وجود ندارد چرا که همانطوری که خدمات‌دهی در حوزه برق ، گاز، مخابرات و مواردی از این دست از سوی یک دستگاه واحد در شهر و روستا انجام می‌شود در بخش آب و فاضلاب نیز باید یک دستگاه واحد متولی خدمت در شهرها و روستاها باشد. ضمن اینکه در حال حاضر نیز عمده روستاهای نزدیک شهرها و آن دسته از روستاها نیز که در مسیر خطوط انتقال آب و فاضلاب شهری هستند از این شرکت خدمات دریافت می‌کنند.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 98111006827
  • خبرنگار : 50233