به گزارش ایسنا، پس از ماهها مذاکرات تیمهای مختلف آسیایی و اروپایی با وکیل علیرضا بیرانوند، دروازهبان شماره یک تیم ملی فوتبال ایران و پرسپولیس با باشگاه آنتورپ بلژیک به توافق رسید تا از فصل بعد در این باشگاه بازی میکند.
لژیونر شدن یک دروازهبان ایرانی در یک باشگاه اروپایی هر چند بیسابقه نیست اما آمار و ارقام نشان میدهد که دروازهبان ایرانی معدودی بودند که موفق شدند در باشگاههای اروپایی حضور پیدا کنند و عملکرد خوبی از خود به جای بگذارند و لژیونر شدن بیرانوند میتواند نقطه عطفی بر حضور دروازهبانان ایرانی در اروپا باشد.
در ادامه این گزارش به معرفی سرشناسترین دروازهبانان لژیونر تاریخ فوتبال ایران میپردازیم:
اولین لژیونر
حسینعلی خانسردار؛ به نوعی اولین دروازهبان لژیونر تاریخ فوتبال ایران است. او مدتی در بلژیک تحصیل کرد و در آن موقع در فوتبال باشگاههای آن کشور بازی کرد. پس از آن سروت ژنو سوییس باشگاه حرفهای خانسردار بود که موجب شد این دروازهبان اولین دروازهبان لژیونر تاریخ فوتبال ایران لقب بگیرد. باشگاه طوفان و کلوپ تهران، دیگر تیمهای حرفهای حسینعلی خانسردار در دوران بازیگریاش بود.
اسطوره آبیها
ناصر حجازی؛ اسطوره فقید باشگاه استقلال، در سال ۱۳۵۸ چند روز در تمرینات منچستر یونایتد شرکت کرد اما موفق نشد جذب این تیم شود. لژیونر شدن حجازی به پایان دوران بازیگریاش برمیگردد که در سال ۱۳۶۵ به تیم محمدان بنگلادش پیوست. او بعد از مدتی حضور در این باشگاه، به عنوان سرمربی این تیم بنگلادشی معرفی شد و در سال ۶۹ بازی خداحافظی خود را با این تیم انجام داد.
گربه سیاه
مهدی عسگرخانی؛ اولین لژیونر تاریخ باشگاه فوتبال پرسپولیس است. او بعد از حضور ۳ ساله خود در باشگاه پرسپولیس و عملکرد نسبتا موفقی که در این تیم داشت در سال ۱۳۵۰ به السالمیه کویت پیوست و دو سال سنگربان این تیم کویتی بود. عسگرخانی بعد از کویت به ایران بازگشت و فوتبال خود را با باشگاه ابومسلم مشهد پایان داد.
پلیس آلمان
بهروز سلطانی؛ دروازهبان ثابت پرسپولیس در دوران هدایت علی پروین، ۸ سال مسوولیت دروازه سرخپوشان پایتخت را بر عهده داشت و موفق شد ۵ قهرمانی با این تیم به دست آورد. او بعد از پرسپولیس در سال ۶۴ به تیم دسته دومی کلن پیوست و یک سال در این تیم حضور داشت. سلطانی همچنین ۳ ماه در تیم پلیس آلمان حضور داشت و برای این تیم بازی کرد. او درباره ماجرای رفتنش به آلمان میگوید: «ماجرای رفتنم به کلن آلمان اینطوری بود که یک ایجنت فیفا، من و ناصر محمدخانی و حمید درخشان را دعوت کرد تا به آلمان برویم. ما به آلمان رفتیم، تستهای مختلف دادیم و چند شهر مختلف را هم رفتیم. سرانجام کلن که یک دروازهبان میخواست، من را انتخاب کرد. حمید درخشان و ناصر محمدخانی هم بازیکنان خیلی خوبی بودند اما چون میخواستند با هم باشند، به قطر رفتند. اما من ماندم و در کلن بازی کردم.»
لژیونر ناموفق
نیما نکیسا؛ دروازهبان سالهای نه چندان دور پرسپولیس و تیم ملی ایران، پس از ۲ دوره دو ساله حضور خود در باشگاه پرسپولیس در سال ۱۳۷۷ تصمیم گرفت که به تیم فلاماتوری آلبانی برود اما نتوانست فرصت چندانی برای حضور در این تیم پیدا کند. کاوالا یونان باشگاه اروپایی بعدی نکیسا در دوران بازیگریاش بود که در آن مدت هم موفق نشد عملکرد موفقی از خودش بر جای بگذارد.
پسر دورگه
دانیل داوری؛ این دروازهبان که سابقه حضور در تیم ملی فوتبال ایران را نیز در کارنامه دارد، اکثر دوران بازیگریاش را در آلمان سپری کرده است. او از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ در تیمهای ماینس و اینتراخت برانشویگ حضور داشت. داوری یک سال نیز در گراس هوپر سوییس توپ زد و از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ در تیمهای آرمینیا بیلهفلد، دویسبورگ و روت وایس، حضور پیدا کرد. این دروازهبان دو رگه ایرانی - آلمانی در ۲۲۶ تجربه اروپایی خود، ۲۸۶ گل دریافت کرد و ۷۰ کلین شیت به ثبت رساند.
ریسکِ کیروش
علیرضا حقیقی؛ دروازهبان تیم ملی فوتبال ایران در رقابتهای جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل، پس از موفقیتی که در جام جهانی به دست آورد و عملکرد نسبتا خوبی که در این رقابتها داشت، از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ توانست لژیونر فوتبال ایران باشد و در تیمهای اسپورتینگ کوویلیا پرتغال، روبین کازان روسیه، پنافیل پرتغال، ماریتیمو پرتغال، اسکیلستونا و سوندسوال سوئد حضور پیدا کند. حقیقی در ۵۸ بازی در مجموع این تیمها ۱۰۳ گل دریافت کرد و موفق شد ۱۰ کلین شیت به ثبت برساند.
آقای حاشیه
سوشا مکانی؛ دروازهبان سالهای گذشته تیم فوتبال پرسپولیس پس از این که توسط کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال به مدت شش ماه از حضور در رقابت لیگ برتر محروم شد، تصمیم گرفت تا لباس لژیونری بر تن کند و موفق شد از سال ۹۵ به مدت دو سال در لیگ نروژ حضور پیدا کند. میوندالن و استرومسگودست نروژ، تیمهایی بودند که مکانی موفق شد در آن حضور پیدا کند و در ۴۰ بازی که مکانی در لیگ نروژ بود، ۳۸ گل دریافت کرد و ۲۰ کیلین شیت به ثبت رساند.
لژیونر غریب
عقیل اعتمادی؛ این دروازهبان ایرانی - هلندی که سابقه حضور در لیگ برتر ایران را با تیمهای تراکتور و صنعت نفت آبادان دارد، بیشتر دوران بازیگری خود را در لیگهای دسته پایین هلند گذرانده است و تیمهای هیرنفین و خرونینگن هلند از سرشناسترین تیمهایی هستند که این دروازهبان در آنها حضور داشته است. او در ۱۳۵ تجربه اروپایی خود ۲۴۸ گل دریافت کرده و ۲۹ کیلین شیت به ثبت رسانده است.
یادگارِ بهترین لبخندها
امیر عابدزاده؛ پسر عقاب آسیا، به غیر از حضور در تیمهای راهآهن و پرسپولیس از سال۱۳۹۰ در تیم لسآنجلس بلوز اولین تجربه حرفهای لژیونری خود را پشت سر گذاشته است و همچنین سابقه حضور در آکادمی باشگاه تانتهام انگلیس را داشته است. عابدزاده در حال حاضر در تیم ماریتیمو پرتغال حضور دارد و در ۵۲ تجربه لژیونری، ۶۲ گل دریافت کرده است و و ۱۶ کیلین شیت به ثبت رسانده است.
انتهای پیام