موسوی:

اهل گفت‌وگو و مدارا هستیم اما .../ دیپلمات‌های دیگر کشورها ظریف را یک وطن‌پرست کامل می‌دانند

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: تهدیدات نظامی آمریکا قطعا نمی‌تواند ما را از آرمان صلح که به صورت تاریخی همراه ماست، بازدارد.

به گزارش ایسنا، سید عباس موسوی در نشست هم‌اندیشی مراکز فرهنگی، میراث مشترک بشری که توسط یونسکو در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، اظهار کرد: وزارت امور خارجه با وجود همه تهدیدها راه اصلی خود را  که نشان‌دهنده صلح‌طلبی و جنگ بلدی است را می‌رود. ما نشان دادیم اهل گفت‌وگو و مدارا هستیم اما در صورت لزوم و در جای خود از مرزهای‌مان دفاع می‌کنیم.

وی با یادی از شهید سردار سلیمانی او را نمونه بارز "فرزند ایران" دانست و گفت: محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه مَثَلِ اعلای این واقعیت است که حتی دیپلمات‌های دیگر کشورها  او را یک وطن پرست کامل می‌دانند.

وی که در سومین پنل این نشست با موضوع نقش ایران و تعامل فرهنگی حضور داشت، در پاسخ به پرسشی از فشارهایی که در طول چند سال گذشته به او وارد شده است، با خنده گفت: در این کمتر از یکسال به خاطر اتفاقات اخیر موهایم سفید شد و ممنونم که یک نفر نیز فشارهای وارد شده به ما را دید.

سخنگوی وزارت خارجه سپس با تاکید بر این‌که هر فرد با هویتی مشخص شناخته می‌شود، افزود: ملت‌ها و دولت‌ها نیزبا هویت ملی خود در عرصه جهانی شناخته می‌شوند. دولت‌ها به عنوان بازیگران در عرصه بین‌الملل رفتاری از خود نشان می‌دهند که برگرفته از پیشینه و ایدئولوژی آن‌هاست.
موسوی این‌که ایران منادی گفت‌وگوی فرهنگ و تمدن و جهان عاری از خشونت است و همواره نسبت به صلح، گفت‌وگو و تکامل با همسایگان خود تاکید دارد، را به دنبال داشتن پیشینه‌ای گسترده در این زمینه دانست و افزود: دیپلماسی ایرانی مبتنی بر هویت و فرهنگ و تاریخ کشور است.
او با اشاره به این‌که بر خلاف بسیاری از افراد از تهدید 52 نقطه فرهنگی ایران توسط ترامپ تعجب نکرده است، گفت:‌ کسی که این تهدید را می‌کند از کشوری برخاسته که سابقه‌اش یک بیستم فرهنگ کشور ما نیست، فردی که جز از طریق پول و برخی از تجارت‌های نامشروع چیزی نمی‌داند، به همین دلیل  حق می‌دهم به او که از فرهنگ و هویت و تاریخ چیزی نداند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در بخش پایانی این پنل نیز اظهار کرد: زمانی‌که راهمان درست و منطقی باشد، دنیا نیز به احترام راه انتخاب کرده‌مان می‌ایستد. درست مانند زمانی که به ایران حمله شد و ما مقابل آن مقاومت کردیم، مورد تحسین دنیا قرار گرفتیم. همچنین زمانی‌که با درک شرایط تیزبینی و تیزهوشی ایرانیان، موضوع مذاکره رخ  داد دنیا مقابل ما سرتعظیم فرود آورد.
موسوی ادامه داد: پس از برجام نیز با همین وضعیت  به گفته‌ برخی از افراد جنازه‌ی برجام برای ما نعمت بود و ما هنوز از آن استفاده می‌کنیم. می‌دانیم که با رویکرد تعاملی ایران،  چطور می‌توانیم احترام دنیا را بخریم و درهای دنیا را به روی خود باز کنیم. امیدوارم عقلای قوم این راه را ادامه دهند.
انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۷ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۲۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98110705008
  • خبرنگار : 71191