به گزارش ایسنا، بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی اتاق بازرگانی تهران، رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۱۹، ۲.۳ درصد براورد شده اما این عدد در سال ۲۰۲۰ به ۲.۵ درصد خواهد رسید. بعد از بحران اقتصادی سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹، رشد اقتصادی سال ۲۰۱۹، پایینترین رشد در سالهای گذشته بوده است.
رشد تجارت جهانی در سال جاری میلادی افزایشی چشمگیر پیدا خواهد کرد و بر اساس براورد سازمان ملل، از حدود ۰.۳ درصد در سال ۲۰۱۹ به پنج درصد در سال ۲۰۲۰ میرسد.
سازمان ملل در ادامه گزارش خود به وضعیت اقتصاد ایران نیز پرداخته است. این سازمان به تاثیر تحریمهای یک جانبه آمریکا علیه اقتصاد ایران اشاره کرده و سهم مهمی از کاهش رشد اقتصادی کشور را به این تحریمها داده است.
با این وجود براوردهای سازمان ملل حاکی از آن است که اقتصاد ایران توانسته خود را بازیابی کند و هرچند برای بازگشت به جایگاه پیش از تحریمها، به چند سال زمان نیاز خواهد بود اما در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ بهبودی نسبی حاصل میشود.
سازمان ملل براورد کرده که رشد اقتصادی ایران (با احتساب نفت) در سال ۲۰۱۹، به منفی هفت درصد رسیده اما در سال ۲۰۲۰، این عدد به منفی ۲.۷ درصد کاهش خواهد یافت و در سال ۲۰۲۱ نیز رشد به منفی ۱.۲ درصد کاهش خواهد یافت. تحلیلهای سازمان ملل میگوید که رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۶، بالاترین میزان رشد در ۱۰ سال گذشته بوده است.
تحلیلهای بانک مرکزی و دیگر نهادهای بین المللی بر اساس کلیت اقتصاد ایران است و علت بخش عمدهای از این کاهش رشد به محدودیتهای ایران در صادرات نفت خود باز میگردد. این در حالی است که بر اساس اعلام رییس کل بانک مرکزی، از ابتدای سال رشد بخش غیرنفتی اقتصاد ایران مثبت شده و رشد صادرات غیرنفتی کشور در ۹ ماهه ابتدایی سال نیز این موضوع را تایید میکند.
آخرین آمار ارائه شده از سوی دولت نشان میدهد که ایران در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری حدودا ۳۲ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی داشته و وزن صادرات کالاهای ایرانی حدودا ۱۸ درصد رشد یافته است.
انتهای پیام