به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری اسکای نیوز عربی، نیکوس دندیاس، وزیر خارجه یونان اعلام کرد، کنفرانس برلین نخستین گام برای رسیدن به ثبات در لیبی است.
وزیر خارجه یونان بر لزوم اجرای ممنوعیت واردات تسلیحات به لیبی تاکید کرد.
وی در ادامه افزود: ممنوعیت تسلیحاتی از طریق توافق همکاری امنیتی میان ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی نقض میشود، توافق "بیهودهای" که هدفش انتقال مزدوران و تسلیحات از ترکیه و سوریه به لیبی است.
وزیر خارجه یونان همچنین تصریح کرد، پارلمان اروپا توافق امنیتی و دریایی سراج و ترکیه را محکوم کرده؛ چرا که این دو توافق با قوانین بینالمللی در تعارض است.
فائز السراج، نخستوزیر دولت توافق ملی لیبی و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه ۲۷ نوامبر در استانبول دو یادداشت تفاهم را درباره تعیین مرزهای دریایی میان دو کشور و تقویت همکاری نظامی و امنیتی امضا کردند. این توافقها با اعتراض مسئولان شرق لیبی و مقامات مصر، یونان و قبرس مواجه شده است.
کنفرانس برلین درباره بحران لیبی یکشنبه (۲۹ دی ماه) با حضور رهبران و وزرای خارجه ۱۲ کشور و روساء و نمایندگان پنج سازمان برگزار شد.
نیروهای حفتر چهارم آوریل عملیات گستردهای را علیه طرابلس آغاز کردند. در جریان این عملیات درگیریهای شدیدی میان نیروهای حفتر و دولت توافق ملی رخ داده است.
لیبی از زمان سرنگونی نظام معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد بحران سیاسی و نظامی است. در حال حاضر دو طرف اصلی بر سر قدرت در این کشور جنگ دارند. یکی دولت توافق ملی لیبی که مقر آن طرابلس است و از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت موقت در شرق لیبی با ریاست عبدالله الثنی که پارلمان طبرق و ارتش "ملی" لیبی به رهبری خلیفه حفتر از آن حمایت میکنند.
انتهای پیام