«موسی شمسایی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به افزایش جمعیت آهوان در یزد، اظهار کرد: بنا بر سرشماریهای سال گذشته 850 راس آهو در محیط زیست یزد وجود دارد که با اقدامات حفاظتی و فرهنگسازی، پیشبینی میشود که این جمعیت در سال جاری به یکهزار راس برسد.
وی به انواع تهدیدات آهوان در استان که عمدتاً به روش شکار به دست شکارچیان صورت میگیرد اشاره کرد و گفت: یکی از شیوههای شکار آهو که در میان شکارچیان به «جگربرکردن» معروف است به این شکل میباشد که موتورسواران با دنبال کردن آهو تا بیش از 20 دقیقه او را از نفس انداخته و به عبارتی آهو را تلف میکردند که در این رابطه با برگزاری نشستی با شکارچیان آهو و بستن پیمان با آنها، شاهد کاهش این شیوه در استان هستیم.
این کارشناس محیطزیست، همچنین از مرسوم بودن شکار آهوان به وسیله تله نیز یاد کرد و گفت: این روش شکار آهو نیز با فرهنگسازیهای مکرر به میزان چشمگیری در استان کاهش یافته و به تعداد انگشتشماری رسیده است.
وی در ادامه بلای جان آهوان به ویژه در فصل زاد و ولد این حیوانات را در حال حاضر معضل سگهای ولگرد دانست و گفت: آهوان سالانه در فصل زاد و ولد، حدود 2 بره آهو به دنیا میآورند که متاسفانه اخیراً در استان توسط سگهای ولگرد شکار میشوند.
شمسایی با بیان این که سگهای ولگرد جزء اکوسیستم محسوب نمیشوند، گفت: گرگها، یوزپلنگ و پلنگ بخشی از اکوسیستم محیط زیست یزد هستند که موجب برقراری تعادل بین جمعیت گونههایی مانند آهوان میشوند اما سگهای ولگرد یا بدون صاحب از این قاعده پیروی نمیکند و تهدیدی برای گونههای متعدد محیط زیست به ویژه آهوان در استان هستند.
به گفته وی، سگهای ولگرد از زمرهی گوشتخوارانی هستند که به صورت گروهی شکار میکنند و توانایی شکار در محیط زیست را به خوبی آموختهاند ولی از آنجایی که معمولاً از انسان ترسی ندارند، در محیطهای شهری نیز حضور پیدا میکنند.
وی با بیان این که سگها از هوش بالایی در شکار بهره میبرند، افزود: این حیوانات در شکار حتی از گرگها نیز پیشی گرفته و این در حالیست که آهوان روش فرار از این جانواران را در محیط زیست خود یاد نگرفتهاند و به راحتی شکار میشوند.
این کارشناس محیط زیست استان یزد در پایان جمعیت استاندارد سگهای ولگرد در محیط زیست را صفر عنوان کرد و گفت: سگهای ولگرد و بدون صاحب بیماریهای مختلفی را نیز وارد چرخه ایزوله محیط زیست میکنند، از این رو گونههای مختلفی از سوی این گوشت خوران تهدید میشوند.
انتهای پیام