در سالهای گذشته انقلابی در ترکیبات غذایی و رژیم غذایی مردم ایرلند به وجود آمده است و ایرلندیها تمایل زیادی به غذاهای با کیفیت با مواد اولیه تازه و ادویه کمتر پیدا کردهاند، مردم ایرلند همچنین علاقه خاصی به غذاهای آبکی و سوپ دارند و غذای سنتیشان خوراکی است که با گوشت بره تهیه میشود.
خوراکیهای ایرلندی معمولا از ترکیب محصولات با کیفیت محلی که شامل گوشت و غذاهای دریایی، پنیر و نان، سیبزمینی و کره است که با فناوریهای مدرن و موادی مانند سبزیهای دریایی، سیر وحشی، قارچ، گیاهان و گلهای گلدار تهیه میشود.
مردم ایرلند به سیبزمینی علاقه خاصی دارند به همین علت در اکثر غذاهای خود ترکیبی از سیبزمینی را استفاده میکنند، «چامپ» انواع مختلفی دارد اما متداولترین آن با پوره سیب زمینی، کره، موسیر، تره فرنگی، شیر، نمک و فلفل تهیه میشود. محبوبیت این غذا در ایرلند به دلیل تنوع سیبزمینی که شامل سیبزمینی صورتی، آبی، سفید و ... میشود بالا است.
غذاهای دریایی در ایرلند به دلیل جزیرهای بودن منطقه بسیار متنوع است و گردشگرانی که علاقه زیادی به غذاهای دریایی دارند میتوانند انواع و اقسام آن را در ایرلند امتحان کنند، یکی از این غذاها «Surf & Turf» نام دارد که ترکیبی از غذاهای دریایی و استیک است و همراه با سیبزمینی و چیپس سرو میشود.
همانطور که گفته شد ایرلندیها به غذاهای آبکی علاقه زیادی دارند و غذای سنتیشان خورشتی ایرلندی به نام « Ulster Irish Stew» است که از ترکیب با گوشت بره، سیبزمینی، پیاز و سبزی جعفری تهیه میشود. مبدا این غذا چون ابتدا استان آلستر بوده به این نام معروف شده است. امروزه این غذا با انواع گوشت در تمام نقاط ایرلند طبخ میشود.
از دیگر غذاهای دریایی در ایرلند میتوان به «Fish supper» اشاره کرد، این غذا چیپس ماهی است که در بین انگلیسیها نیز محبوب است. ماهی و چیپس ایرلندیها از مشابه این غذا در انگلستان نیز بهتر تهیه میشود و از مزههایی به مراتب لذیذتری نیز برخوردار هستند.
«ulster fry» یکی از غذاهای معروف ایرلندی که در دیگر کشورها نیز از محبوبیت خاصی برخوردار است. این غذا ترکیبی از سوسیس، بیکن، تخم مرغ سرخ شده و قارچ است. این غذای ایرلندی تقریبا مشابه صبحانه انگلیسی است که تعداد زیادی از مردم ایرلند همه روزه این غذا را در وعدههای مختلف استفاده کنند.
« Steak and Guinness Pie» یک غذای گوشتی لذیذ است و امتحان آن به گردشگرانی که به گوشت علاقه زیادی دارند، توصیه میشود. برای این غذا گوشت گاو را آبپز کرده و زمانی که پخته شد در یک خمیر لایهای قرار میدهند؛ این غذا به پای گوشت نیز در ایرلند معروف است.
از دیگر محصولاتی که با سیبزمینی در ایرلند تهیه میشود میتوان به « Boxty» اشاره کرد. این غذا از ترکیب سیبزمینی رنده شده خام به همراه پوره سیبزمینی، آرد، نمک و کره پخته میشود. این غذا به «نان خانه فقیر» نیز شهرت دارد و ظاهرا در زمان قحطی سیبزمینی در ایرلند طبخ میشده است.
از دیگر ترکیبات مورد علاقه ایرلندیها نیز میتوان به « Black and White Pudding» اشاره کرد که در اکثر صبحانههای ایرلندی یافت میشود. پودینگ سیاه ترکیبی از گوشت خوک ، چربی و خون مخلوط جو، جوجه و جو دوسر را در یک کالباس و پودینگ سفید همان ترکیبات پودینگ سیاه بدون خون است که به همراه اسکالوپ سس در کروکت، تخممرغ طعم دار، سالاد و ریزوتو سرو میشود.
منبع:
www.bbcgoodfood.com
www.tasteofhome.com
انتهای پیام