به گزارش ایسنا، در این مراسم که در سالن سوره مهر حوزه هنری برگزار شد،سردار غلامرضا سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: انقلاب اسلامی دستاوردهای بسیاری دارد اما بازیابی هویت ایرانی اسلامی در سایه انقلاب اسلامی کمتر بیان شده است. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به طور هوشمندانه توسط نظام سلطه، ما به عنوان کشوری شناخته میشدیم که در پازلی که بلوک شرق و غرب برایمان چیده بودند باید رفتار میکرد.
سردار سلیمانی گفت: غربیها دستاوردهای ایرانی و اسلامی ما را بردند و نهضت ترجمه را به راه انداختند. آنها داراییها و ارزشها را منکوب و غارت کردند. کسی هم مخالفت میکرد با بازجویی و زندان و شکنجه مواجه میشد.
رییس سازمان بسیج مستضعفین یادآورد شد: دشمنان برای پیشگیری از شکل گیری هویت ایرانی و اسلامی چالشهای بسیاری علیه ما به راه انداختند و حتی طرح تجزیه و جنگ علیه ماه راه انداختند. مقام معظم رهبری تاکید دارند که ما باید به سطحی از توانمندی برسیم که زبان فارسی انتقال دهنده دانش در جهان باشد تا بتوانیم در جهان تمدن ساز باشیم.
وی گفت: ملت ایران است که در سایه انقلاب اسلامی در این راستا گام برمیدارد. بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی همین راه بزرگ را به ما نشان میدهد. نقش رسانه در معرفی این توانمندی ایران اسلامی در تمدن سازی و تقابل با دشمنانی که میخواهند این باور را از ما بگیرند بسیار مهم است. سبک زندگی غربی و ترویج آن در دستور کار رسانههای نظام سلطه قرار دارد و اگر تحت تاثیر نشر افکار و ایده و ارزشهای غربی قرار بگیریم ما را از جمع جدا خواهند کرد.
وی ادامه داد: در غرب بشریت دچار بحرانهای اساسی است. غرب علی رغم پیشرفتهای مادی در معنویت و پاسخ به بحرانهای انسانی شکست خورده است و نتوانسته آزادی و استقلال را برای انسانها رقم بزند.
رییس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به شهادت حاج قاسم سلیمانی توضیح داد: اسطورهها و قهرمانان جایگاه ویژهای در هویت ملی دارند. غرب و نظام سلطه تصور میکرد به پیروزی بزرگی دست یافته است اما تصور باطلی داشت. حاج قاسم شخصیتی ویژه است که حتی از موضوع رسانه نیز غافل نبود. وقتی شهادت ایشان اتفاق افتاد نبردی در منطقه ایجاد شد که ثمرهاش خروج آمریکا خواهد بود. در کشور عراق روز گذشته خروش ملت را شاهد بودیم. نفرت و بدبینی نتیجه اقدام ترامپ و حکومت تروریستی و مستکبر آمریکا بود. این آغاز یک راه جدید در پیش پای ملتهای آزاده در برابر سلطه است.
وی خاطرنشان کرد: نقش و ظرفیتهای رسانه تصور میشود در کشور همچنان ناشناخته است. ما با حفظ تنوع سلیقهها میتوانیم اهداف ثابت و مشترکی را پیش ببریم. این مسأله به تقویت استحکام مسیری که طی میکنیم کمک میکند و عملیات روانی دشمنان با استفاده از ظرفیت رسانههای داخلی میتواند خنثی بشود. داستان کاهش ارزش پول ملی ما چیزی جز این نیست که رسانههای بیگانه آن را رقم زدند. ظاهر اقتصاد ما نشان میدهد که نباید با چنین کاهشی مواجه میشدیم.
سردار سلیمانی در بخش دیگر سخنانش اظهار کرد: خنثی کردن عملیات پیچیده روانی دشمنان، تبیین ارزشهای انقلاب اسلامی، پرورش جوانان، مطالبه گری خواستههای مردم، مبارزه با فساد، جلوگیری از رانت و ویژه خواری از جمله فعالیتهای رسانهای ما میتواند باشد.
وی ادامه داد: هرکسی منظومه فکری امامین انقلاب را پیش نبرد و خلاف منافع ملی باشد باید در جبهه مطالبه گری مد نظر باشد. اگر توسعه همه ابعاد را در بر نگیرد خسارت به بار میآورد. در چنین جشنوارههایی باید به تفاهم برسیم.
در بخش دیگر این مراسم، احمد توکلی از نمایندگان پیشین مجلس شورای اسلامی بیان کرد: من وقتی میخواهم خودم را معرفی کنم می گویم رسانهای هستم. مردم برای تصمیم گیری محتاج به اطلاعات درست دارند. این چنین است که مردم میتوانند امر به معروف و نهی از منکر کنند. اگر رسانه به رسالت خود در این راستا درست عمل کند و اطلاعات را گزینشی در اختیار مردم قرار ندهند اوضاع کشور درست خواهد شد.
وی افزود: مردم با اطلاعات درست میتوانند مسئولین را امر به معروف و نهی از منکر کنند. بسیاری از شرورهای یقه سفید در مستند قدرت هستند اگر بتوانیم آنها را معرفی کنیم اوضاع جامعه به نیکی تغییر خواهد کرد.
خدادی، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم بیان کرد: نمیشود در مورد رسانه صحبت کرد و نام حاج قاسم را نیاورد. او یک مجاهد رسانهای بود تا یک مجاهد نظامی . این شهید با تحرک، تلاش، ایمان و باور قدرت انتقال داشت. محتوا ساخت و بیشتر از این حرف بزند عمل کرد. محتوای حاج قاسم عملش بود.
وی گفت: در حوزه رسانه محکمترین سیلی را ترامپ خورد. هر جا توانستیم محتوای منجر به اثر بسازیم قدرتمند عمل کردیم. شناخت مخاطب موضوع مهمی است که باید بخش اعظم کار رسانهای باشد.
موضوع شناسی قدرت حاج قاسم بود و با چگونگی مواجهه با مردم در کلام، بیان و عمل آگاه بود و میدانست چگونه متناسب با شرایط به خلق محتوای منجر به اعتماد بپردازد. جهاد رسانه مقدم بر جهاد نظامی است و مدافعان حرم؛ مدافعان اندیشه حرم بودند.
وی یادآور شد: پایانی برجهاد رسانهای وجود ندارد چرا که جهاد مبارزه با جهل مواجه است. مکتب امام خمینی و مقام معظم رهبری را در بعد رسانهای نباید رها کنیم. ما نباید خام فروشی کنیم و باید فرآورده به جامعه بدهیم. تشکیک در باورها کار دشمن است. رییس جمهور آمریکا قبل از اینکه سر کارش حاضر شود کار رسانهای میکند. دشمن با ایجاد تردید و شبهات در پی تحقیر ما است. آنها در همه جبهههای نظامی شکست خوردهاند و برای همین به جنگ رسانه روی آورده اند.
خدادی ادامه داد: پایان جشواره رسانهای ابوذر آغاز کار رسانهای آنها است. مبادا کار رسانهای را به عنوان شغل انتخاب کنیم.
وی یادآور شد: دشمنان در محیط بینالمللی، مدافع انسان و حقوق بشر را تروریست اعلام میکنند. ما در پاسخ تروریست نبودن عزیزمان باید با زبانی صحبت کنیم که حربههای دشمن خنثی شود. نکته دوم شناخت جریانات رسانهای است. دشمن دارد به خانههای ما میآید. برای دفاع از ایران و انقلاب اسلامی میتوانیم با یک موبایل حمله یا دفاع کنیم و آنچه را که به عنوان تهمت یا دروغ است اعلام کنیم. امروز به خود معاونت مطبوعاتی هم حمله میکنند.حیات ما، معنای ما و عاقبت ما وابسته به حضور ما است. باید با سلاح رسانه در این دنیا که جای ظالم و مظلوم عوض شده است،حداقل بتوانیم دفاع کنیم.
در بخش دیگری از مراسم، مسعود بصیری رئیس سازمان بسیج رسانه نیز اظهار کرد: امسال پنجمین جشنواره رسانهای ابوذر را برگزار میکنیم. این جشنواره در 29 استان برگزار و بیش از ۱۴ هزار اثر دریافت شده و داوران آثار برگزیده را انتخاب کردهاند.
وی افزود:امیدوارم این قلم و قدمها حاج قاسمهای دیگری را خلق کنند. ما اصحاب رسانه سنگر سازان بیسنگریم. دشمنان برای مقابله با ایران میلیونها دلار خرج میکنند تا از این جبهه به ما آسیب بزنند. مبادا جنگ احزاب مانع سستی کار و مجاهدت اصحاب رسانه شود.
در بخش دیگر این مراسم از احمد توکلی، آمنه سادات ذبیحپور و مادر شهید حسین مهاجری تقدیر شد.
ادامه دارد...