ضمن انتقاد از رویکرد اتحادیه اروپا در قبال پناهجویان

چاووش اوغلو: دیگر مشاوران نظامی به لیبی اعزام نمی‌کنیم/ پیشنهاد درباره حل مشکل ناتو با اس-۴۰۰

وزیر خارجه ترکیه گفت، کمیته نظامی ۵+۵ به ابتکار عمل سازمان ملل درباره لیبی یک مکانیسم خوب اعتمادسازی بین دو طرف درگیر در لیبی است.

به گزارش ایسنا، مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه به خبرگزاری اسپوتنیک گفت، این کمیته به ایجاد اعتماد بین خلیفه حفتر (فرمانده ارتش مستقر در شرق لیبی) و فائض السراج (نخست وزیر دولت وفاق ملی) به عنوان دو طرف درگیر در لیبی کمک می‌کند.

دو طرف درگیر در لیبی هر کدام با اعزام پنج نماینده به این کمیته توافق کرده‌اند. ایده تشکیل این کمیته از سوی سازمان ملل و در نشست اخیر برلین مطرح شده است.

چاووش‌اوغلو همچنین گفت:‌ این کمیته نظامی در عین حال می‌تواند یک نقش مهم و حساس برای حفظ آتش‌بس در لیبی و تعیین خطوط ارتباطی بین دو طرف درگیر در این کشور شمال آفریقا ایفا کند و همچنین برای اقدامات اعتمادسازی مناسب بین حفتر و السراج مفید باشد.

نخستین جلسه این کمیته نظامی قرار است ۲۸ ژانویه ۲۰۲۰ (هشتم بهمن) در ژنو برگزار شود.

وزیر خارجه ترکیه همچنین گفت، آنکارا دیگر مشاوران نظامی به لیبی اعزام نمی‌کند و بجای آن به اقدامات بین‌المللی برای تسهیل در روند درگیری‌ها پایبند می‌ماند.

وزیر خارجه ترکیه در ادامه ضمن انتقاد از سیاست اتحادیه اروپا در قبال پناهجویان، تصریح کرد، تاکنون حتی سه میلیارد یورویی که ابتدا تعهد دادند، نیز پرداخت نشده است.

مولود چاووش‌اوغلو در مصاحبه با روزنامه «بیلد» آلمان گفت: اتحادیه اروپا قرار بود تا اواخر سال ۲۰۱۶ سه میلیارد یورو و تا پایان سال ۲۰۱۸ نیز همین مبلغ را به ترکیه پرداخت کند.

وی افزود: ما تاکنون حتی سه میلیارد یوروی ابتدایی را نیز کامل دریافت نکرده‌ایم. سوال اینجاست که کدام طرف به تعهداتش پایبند نبوده است؟

چاووش‌اوغلو در ادامه سخنان خود درباره روند امضای توافق بین ترکیه و اتحادیه اروپا پیرامون پناهجویان نیز اظهار کرد: آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان نقش مهمی در امضای این توافق برعهده داشت که منجر به حسادت برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا شد. آلمان از ابتدا بزرگترین حامی این توافق بوده و بیشترین شجاعت را به خرج داده است.

وی خاطرنشان کرد: ورود مهاجران غیرقانونی به جزایر یونان نیز کاهش یافته و به ۵۷ نفر در روز رسیده است. پیش از امضای این توافق روزانه ۷۰۰۰ پناهجو از ترکیه به یونان می‌رفتند. آتن با عدم استرداد آنها قاچاقچیان را جسور کرد. ما به این توافق پایبندیم و تمام پناهجویان مسترد شده را می‌پذیریم.

رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه درباره تبلیغات منفی رسانه‌ها علیه عملیات ترکیه در شمال سوریه، مبنی بر تغییر ساختار جمعیتی با بازگرداندن پناهجویان سوری به کشورشان گفت: اگر شما جای ما بودید چکار می‌کردید؟ ما بدون هیچ حمایتی ۴۰ میلیارد یورو برای پناهجویان کردیم. این مبلغ هنگفتی برای اقتصاد هر کشوری است. مساله پناهجویان تنها مشکل امنیتی نیست و موضوع انسانی است که نباید به ابزار سیاسی تبدیل شود.

وی افزود:‌ جامعه جهانی نیز وضعیت ادلب را نگران‌کننده می‌دانند. برخی از ۴۰۰ هزار جمیعت آواره این شهر به مرز ترکیه آمدند. در حال تدارک برپایی اردوگاه‌های مناسب برای آنها هستیم که سرمای زمستان را در چادر سپری نکنند.

وزیر امور خارجه ترکیه ضمن اشاره به راه‌اندازی مراکز نظارت بر نقض آتش‌بس در ادلب پس از توافق سوچی، تصریح کرد: یکی از این مراکز در منطقه تحت کنترل نظام سوریه است و تهدیدی برای موقعیت نظامی‌ به شمار نمی‌رود اما اگر به تهدید تبدیل شود اقدامات لازم را انجام خواهیم داد. مهم‌ترین نگرانی ما حملات نظام سوریه است.

وی همچنین گفت، سیستم‌های دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسی با ناتو سازگار هستند و ضرورت دارد که یک کارگروه برای بررسی این مساله ایجاد شود. اینکه این سیستم‌ها و جنگنده‌های اف-۳۵ با هم سازگار نیستند، یک ادعاست. ما پیشنهادی داریم. بیایید یک کارگروه ایحاد شود و ناتو ریاست آن را برعهده بگیرد و کارشناسان آن را ارزیابی کنند و به ما بگویند. این سیستم‌ها تهدیدی علیه سیستم‌های ناتو یا متحدان این ائتلاف نظامی به شمار نمی‌روند.

وزیر خارجه ترکیه همچنین خواستار توسعه ناتو و به عضویت درآوردن گرجستان در این سازمان شد.


انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98110302031
  • خبرنگار : 71129