استاندار هرمزگان اعلام کرد:

برآورد خسارت ۱۵۰۶ میلیارد تومانی سیل در استان هرمزگان

استاندار هرمزگان با اعلام خسارت میلیارد تومانی سیل به استان هرمزگان به تشریح آخرین وضعیت موجود و آخرین اقدامات انجام شده در مدیریت سیلاب شهرستانهای جاسک و بشاگرد پرداخت.

فریدون همتی امشب(اول بهمن ماه) در جمع خبرنگاران، با اعلام برآورد خسارت ۱۵۰۶ میلیارد و ۱۷۵میلیون و ۴۰۰هزار تومانی سیل در استان هرمزگان، افزود: در بخش آب و فاضلاب با توجه به خسارات گسترده و قطع آب از سد جگین به عنوان منبع تأمین آب شهرستان جاسک از بدو بروز بحران، آبرسانی با تانکرهای خود دستگاه و همچنین دیگر دستگاه ها و یگان های نظامی معین آغاز شد.

وی با بیان اینکه تاکنون در بخشی از مناطق بحران زده ادامه دارد، اضافه کرد: انتقال تأسیسات و تجهیزات مورد نیاز به سد جگین و  شبکه راه اندازی و ارسال اّب از سد جگین به تصفیه خانه و آبگیری کل شهر جاسک و روستاهای غرب شهرستان به انجام رسید.

استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: در حال حاضر آب همه روستاها به جز ۳۰ روستای شهرستان جاسک و ۶ روستای شهرستان بشاگرد و ۲ روستای سندرک میناب وصل شده است و تاکنون از ۳۳۵ روستایی که دچار قطعی آب شده بودند، ۲۹۷ روستا مشکل تامین آب آنها برطرف شده است .

وی در خصوص برآورد خسارات حوزه ارتباطات، اضافه کرد: اصلی ترین مشکل ایجاد شده آسیب دیدگی شبکه فیبر نوری جاسک – کنارک در دو نقطه بوده است که با زحمات فناوری ارتباطات و شرکت مخابرات مشکلات عمده ارتباطی حل و فصل شده است.

همتی بیان کرد: مشکل عمده ای در برقراری ارتباط نداریم و صرفا روستاهایی که فاقد برق هستند و همزمان  مسیر دستیابی آنها نیز هنوز بازگشایی نشده و امکان انتقال دیزل ژنراتور جهت تأمین برق اضطراری وجودندارد هنوز مشکل ارتباط تلفنی و موبایل دارند.

وی در تشریح حوزه راه ها و جاده های مواصلاتی، اضافه کرد: بزرگ ترین خسارت وارده به بخش راه ها بوده است  که  ۶ محور شریان اصلی و ۱۰ محور فرعی و ۳۷ مسیر روستایی خاکی را شامل می شود. با همت جهادی اداره کل راهداری  و راه و شهرسازی و همچنین مشارکت همه دستگاه ها، مراکز امدادی یگان های مهندسی نیروهای مسلح ارتش و سپاه پاسداران همه مسیرها به جز ۳ مسیر روستایی در شهرستان جاسک و ۲ مسیر روستایی در شهرستان بشاگرد دیگر مسیرها بازگشایی شده است.

عالی ترین مقام دولت در استان هرمزگان خاطرنشان کرد: خسارت در حوزه راه ها گسترده و عمیق است، هم اکنون ۱۲۴ دستگاه راهسازی شامل ۲۲ دستگاه بلدوزر، ۲۴ دستگاه گریدر، ۳۰ دستگاه لودر، ۴۰ دستگاه کامیون و ۸ دستگاه کمرشکن متعلق به راهداری، سپاه، ارتش، شهرداری ها و دهیاری ها و بخش خصوصی و ۱۸۵ نفر در حال نقش آفرینی بوده و همچنان در حال فعالیت شبانه روزی هستند.

همتی ادامه داد: نقش بخش راه ها به دلیل نقش زیر ساختی آن و فراهم سازی امکان شکل گیری و تداوم سایر بخش های امدادی، حیاتی بوده و از این رو در صدر فعالیت های ستاد پاسخ به بحران قرار دارد.

استاندار هرمزگان بیان کرد: ۹۵۰ کیلومتر راه های روستایی در بشاگرد بازگشایی شده و ارتباط جاده ای با روستاها برقرار شده و صرفا ۱۱ روستای کوهستانی شهرستان جاسک و ۱۰ روستا در شهرستان بشاگرد هنوز دچار انسداد مسیر هستند که تیم های عملیاتی با جدیت و پشتکار مشغول انجام عملیات بازگشایی مسیرها هستند.

وی در تشریح حوزه برق مناطق سیل زده، عنوان کرد: خسارات نسبتاً بزرگی وارد شده و حدود ۲۰۰ کیلومتر شبکه ۲۰ کیلو ولت نیاز مقاوم سازی دارد، همچنین چند پست فوق توزیع آسیب یا از مدار خارج شدند.

همتی با اشاره به اینکه  ۱۵ کیلومتر شبکه فشار ضعیف در روستاها کاملا و ۵۰ دستگاه پست هوایی تخریب شده است، تصریح کرد: در شهرستان های بشاگرد و جاسک برق حدود ۲۵۰ روستا قطع شده است و شبکه دچار آسیب کلی شد با همت شرکت های برق منطقه ای و توزیع نیروی برق استان اقدامات لازم در جهت رفع مشکلات موجود به انجام رسید و برق روستاها به تدریج وصل شد به شکلی تا این لحظه فقط ۸ روستا در شهرستان جاسک و ۳ روستا در شهرستان بشاگرد فاقد برق هستند و شاید بتوان گفت که علت اصلی عدم وصل این روستاها فقدان راه مناسب ارتباطی و انسداد مسیرهای دستیابی است.

وی در خصوص اقدامات بخش امداد و نجات هلال احمر استان هرمزگان اظهار کرد: جمعیت هلال احمر استان هرمزگان درساعات اولیه بحران اقدامات ارزشمندی را درخصوص امداد و نجات با استفاده از امکانات این جمعیت و به ویژه سه فروند بالگرد و همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروی دریایی سپاه پاسداران به انجام رساند.

استاندار هرمزگان با بیان اینکه حدود ۱۰۰ سورتی پروازی توسط هلال احمر و همکاران معین در نداجا و ندسا انجام شد، اضافه کرد: در بخش کشاورزی شاهد بروز خسارت گسترده ای بوده ایم که مهم ترین آنها تخریب ۳۲۰۰ هکتار اراضی زراعی، ۳۵۰ هکتار باغات، تعداد دام تلف شده ۳۱۰۰، تخریب ۸۰ واحد دامداری، ۱۷۰ حلقه چاه کشاورزی،  تخریب ۵۰ کیلومتر جاده بین مزارع، ازبین رفتن ۱۵۰۰هکتار آبیاری تحت فشار ۶۰ سازه آبخیز داری و... بوده است.

همتی با اشاره به اقدامات عمده دستگاه های اجرایی و امدادی استان در جهت مدیریت بحران سیل در جاسک و بشاگرد، افزود: توزیع ۴۵ تن سبوس رایگان بین دامداران، اعزام سه دستگاه بولدوزر جهت بازگشایی جاده های بین مزارع،بازگشایی ۱۱ کیلومتر جاده بین مزارع، جمع آوری و دفن بهداشتی ۱۰۰۰ رآس دام تلف شده، اعزام کارگزاران بیمه جهت ارزیابی خسارات، آغاز عملیات سم پاشی واحدهای دامی و انجام سم پاشی در وسعت ۱۱۰۰ متر مربع، آعاز عملیات واکسیناسیون دامی و واکسینه ۷۰۰ راس دام تاکنون، ارسال ۲۰ تن جو رایگان جهت توزیع بین دامداران، تأمین بذر رایگان کلزا و جو جهت کشت مجدد و احیا بخشی از اراضی کشاورزی خسارت دیده، مرمت سیل بند به طول نزدیک به ۱۹۱۷ متر،ارسال ۱۰ عدد کانتینر جهت مدارس مناطق آسیب دیده و  اقدامات اولیه جهت احداث پل موقت بر روی رودخانه جگین توس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان انجام شد.

وی در پایان با اشاره به اینکه در حوزه آموزش و پرورش به  ۲۱ مدرسه و ۵۲ کلاس درس آسیب جدی وارد شده است، خاطرنشان کرد: ۳۳ مدرسه در قالب ۷۶ کلاس درس و دوسالن نیاز به تعمیرات اساسی و تجهیزات دارند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ بهمن ۱۳۹۸ / ۲۱:۰۷
  • دسته‌بندی: هرمزگان
  • کد خبر: 98110100860
  • خبرنگار :