به گزارش ایسنا، بهرام شکوری در دهمین همایش و نمایشگاه چشم انداز صنعت فولاد و سنگ آهن ایران با نگاهی به بازار، گفت: باتوجه به اینکه مقدار متعادل (نُرم) سرانه مصرف فولاد جهان، ٢۴٠ کیلوگرم است، سرانه مصرف ایران ۲۶۶ کیلوگرم است.
وی اظهار کرد: بهتر است وزارت صمت در قیمت گذاری دخالت نکند تا بلکه اتفاقات مثبت افتاده و بخش خصوصی بتواند با سیستم خصوصی و افکار خصوصی کار را پیش برده و برنامههای خود را عملی کند. با مدیریت صحیح زنجیره فولاد، دیگر دغدغه ای در تولید فولاد وجود ندارد و مواد معدنی آن نیز تامین خواهد شد. اگر مدیریت زنجیره فولاد درست باشد، هم ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا ۱۴۰۴ محقق خواهد شد و هم در زمینه تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت فولاد مشکلی نخواهیم داشت.
رییس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه چالشهای تداوم تولید برای تولید فولاد در افق ۱۴۰۴ شامل تامین مواد اولیه، آب و حمل و نقل است، گفت: یکی از مشکلات ما در سنگان باتوجه به طرحهای توسعهای این است که تولید میکنیم اما در حمل و نقل آنها مشکل داریم؛ لذا لازم است که تمهیداتی در این زمینه صورت گیرد.
این عضو خانه معدن ایران اظهار کرد: باتوجه به اینکه در سایر مواد معدنی طرح جامع وجود ندارد، لازم است به طرح جامع فولاد عمل کنیم. تولید فولاد خام در سال ۹۷ حدود ۲۵ میلیون تن بوده است. باید برای ظرفیت مازاد در کشور فکر شود. ۱۲۰ میلیارد متر مکعب متوسط بارش کشور است که میتوانیم ۹۶ میلیارد متر مکعب آن را استفاده کنیم. باتوجه به اینکه صنعت حدود ۲ درصد آب را استفاده میکند، باید با توجه به شرایط خشک و نیمه خشک کشور، استفاده از آب مدیریت شود. تنها ۲۲ درصد از طرحهای فولادی در سواحل آبی ایجاد شده است. میتوانیم ۲۰ میلیون تن ظرفیت صادراتی را به سواحل منتقل کرده که در اینصورت با انتقال به سواحل، قطعا مشکل آب نیز حل خواهد شد.
در ادامه این همایش، حمیدرضا عظیمیان - مدیرعامل فولاد مبارکه - گفت: فولادی ها به شدت نگران تامین مواد اولیه خود هستند. به نظر می رسد فولادسازان باید توجه داشته باشند که در ۱۰ سال آینده تقاضای فولاد خاص به ۳۵ درصد می رسد. لازم است که برای تولید فولاد خاص برنامه ریزی شود و به فکر نسل چهارم تکنولوژی باشیم. اگر بخواهیم در بازار با قدرت حاضر شویم، باید تکنولوژی نسل چهارم را بپذیریم. فولاد مبارکه در بخش تکنولوژی، نقشه راه تکنولوژ شدن را طراحی کرده که سبب صرفهجویی حدود چهار هزار قطعه و ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شده است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۴، بیش از ۱۶ میلیون تن مصرف نخواهیم داشت، پس صادرات برای ما یک الزام خواهد بود و باید به فکر گسترش صادرات باشیم. ضمن اینکه با توجه به تحریمها، بومیسازی و ایجاد ساخت داخل یک الزام است.
مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه قدرت و نفوذ فولاد مبارکه در اقتصاد و صنعت سبب میشود تا همیشه دشمن، فولاد مبارکه را در لیست تحریمها قرار دهد گفت: سیاستگذاران فکری به حال فولادساز شدن معدنیها و معدنی شدن فولادسازان بکنند؛ چرا که این وضعیت به نفع هیچ یک از این دو بخش نیست. ضمن اینکه فولاد مبارکه برای اجرای طرحهای خود نیازمند ثانویه شدن قوانین است. تعدد بیش از حد همایش ها و نمایشگاه ها منجر به دلزدگی می شود لذا درخواست می شود که در این زمینه پایشی صورت گیرد.
وی در پایان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه فولاد مبارکه حمایت ویژه میخواهد، گفت: نگرانی ما از تحریمها نیست، از عدم حمایت لازم داخلی است. انتظار داریم فولاد مبارکه بطور ویژه حمایت شود. برای اجرای طرحهای توسعه نیازمند حمایت ویژه هستیم.
عظیمیان همچنین اظهار کرد: شهید سلیمانی فقط برای کرمان نبود برای کل ایران بود، همانطور که شهید خرازی فقط برای اصفهان نبود. باید ملی نگاه کنیم چرا که منافع ما به هم گره خورده است. فولاد مبارکه جزو مظنونین همیشگی آمریکا است که علت آن نیز قدرت دشمن است. هر وقت آمریکا تحریمی را اعمال میکند اسمی هم از فولاد مبارکه میآورد.
انتهای پیام