در نشست مسؤولین معاونت علمی ریاست جمهوری و اتاق تعاون ایران مطرح شد

بخش تعاون در تاسیس مراکز نوآوری تخصصی پیشگام باشد

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر حمایت از بخش تعاون، گفت: بی‌شک، این حوزه پتانسیل تلفیق با زیست‌بوم نوآوری در کشور را دارد.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در نشست مشترک مسئولین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اتاق تعاون ایران، اظهار کرد: از روزهای اولیه پایه‌گذاری و گسترش زیست‌بوم دانش بنیان در کشور، تعاونی‌ها یکی از محورهایی بود که مورد توجه قرار داشت. این موضوع در جلسات متعددی با مسئولین وقت تعاون کشور از جمله مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مورد بررسی قرار گرفت.

تفکر مدیریتی نفتی

وی با اشاره به لزوم تدارک برخی پیش نیازها برای توسعه فناوری در بخش تعاون کشور، گفت:  باید توجه داشت که یک اکوسیستم به صورت خلق‌الساعه و لحظه‌ای به وجود نمی‌آید، ایجاد نوآوری با تزریق بی‌هدف وام از جمله آسیب‌های تفکر و مدیریت نفتی است.

ستاری با اشاره به ظرفیت‌های بالای منابع انسانی در کشور، گفت: رتبه نوآوری در ایران از ۱۲۰ به ۶۱ ارتقاء یافته است و کشور در بسیاری از حوزه‌های علوم انسانی توانسته است رتبه‌های ممتازی را کسب کند.

همگام شدن با تحولات

به گفته معاون علمی رییس‌جمهور این بستر مناسب می‌تواند مورد استفاده بخش تعاون قرار گیرد و ممکن است تعاونی‌هایی که بر ادامه روش و تفکر سنتی خود اصرار دارند، در سال‌های آتی، رو به اضمحلال بروند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، راه جلوگیری از این موضوع را انطباق بخش تعاون با شرایط جدید معرفی و اظهار کرد: تعاونی‌ها می‌توانند با شناسایی فرصت‌ها و ایده‌های جدید، در زمینه سرمایه‌گذاری جسورانه (ونچر کپیتال) بر روی استارتاپ‌ها پیشگام باشند. تاسیس مراکز نوآوری تخصصی، ویژه بخش تعاون از جمله دیگر حوزه‌هایی است که بخش تعاون و شرکت‌های تعاونی بزرگ می‌توانند در ایجاد آن، پیشقدم شوند.

ستاری افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز آمادگی دارد تا در چارچوب قوانین موجود از بخش تعاون و تعاونی‌های نوآور، به صورت جدی حمایت کند. 

بالا بردن راندمان

بهمن عبدالهی، رئیس اتاق تعاون ایران نیز در  این نشست با اشاره به اهم فعالیت‌های انجام گرفته در بخش تعاون، گفت: بخش تعاون در زمینه کمی از رشد مطلوبی برخوردار بوده است، اما مدیریت این بخش در نظر دارد تا توان و تمرکز خود را بیش از گذشته بر توسعه کیفی متمرکز کند.

به گفته عبدالهی، کیفی‌سازی خدمات و بالا بردن راندمان بخش تعاون می‌تواند از مسیر دانش‌بنیان کردن تعاونی‌ها محقق شود، امیدوار هستیم که با همکاری و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری بتوانیم بخش تعاون را هر چه بیشتر با تحولات سریع نوآوری و دانش در کشور همگام کنیم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ دی ۱۳۹۸ / ۱۴:۵۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98102922587
  • خبرنگار :