به گزارش ایسنا، به نقل ازسایت الغد پرس، یونیسف خواستار حمایت و حفاظت از کودکان، ممانعت از سربازگیری و استفاده از آنها در درگیریها، توقف حملات به زیرساختها، اجازه ورود امن و بدون مانع کمکهای بشر دوستانه به کودکان و تمامی نیازمندان شد.
در همین راستا، مقامات لیبیایی خواستار پایان دادن به بازداشت کودکان مهاجر و آواره و تلاش برای ایجاد جایگزینهایی برای بازداشت شدند و اعلام کردند: تا قبل از برگزاری کنفرانس برلین از طرفهای درگیر میخواهیم تا فورا به توافق صلح فراگیر و دائمی به خاطر تمامی کودکان لیبیایی دست یابند.
یونیسف اعلام کرد: وضعیت هزاران کودک و غیرنظامی از زمان آغاز اقدامات خشونتبار در طرابلس و غرب لیبی از آوریل سال گذشته میلادی وخیم شده است.
یونیسف همچنین اعلام کرد، گزارشی دریافت کرده است که بر اساس آن کودکان در حملات بیهدف زخمی و کشته شدهاند و در جنگ و درگیری و فعالیتهای نظامی به کار گرفته میشوند و بیش از ۱۵۰ هزار تن از شهروندان لیبیایی که از میان آنها ۹۰ هزار تن کودک هستند مجبور شدهاند از منازلشان فرار کنند.
کنفرانس برلین فردا یکشنبه (۲۹ دی ماه) با هدف بررسی راههای حل بحران لیبی و تضمین آتش بس برگزار میشود. برلین از مقامات ۱۱ کشور برای شرکت در این کنفرانس دعوت به عمل آورده است که شامل آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، ترکیه، ایتالیا، امارات، مصر، الجزایر و کنگو میشود.
فائز السراج و خلیفه حفتر، فرمانده کل نیروهای موسوم به "ارتش ملی لیبی" نیز از حاضران در این کنفرانس هستند.
نیروهای حفتر چهارم آوریل عملیات گستردهای را علیه طرابلس برای "پاکسازی از تروریستها" آغاز کردند. در جریان این عملیات درگیریهای شدیدی میان نیروهای حفتر و دولت توافق ملی رخ داده است.
لیبی از زمان سرنگونی نظام معمر قذافی در سال ۲۰۱۱ شاهد بحران سیاسی و نظامی است. درحال حاضر دو طرف اصلی بر سر قدرت در این کشور جنگ دارند. یکی دولت توافق ملی لیبی که مقر آن طرابلس است و از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت موقت در شرق لیبی با ریاست عبدالله الثنی که پارلمان طبرق و ارتش "ملی" لیبی به رهبری خلیفه حفتر از آن حمایت میکنند.
انتهای پیام