گزارش ایسنا از آخرین وضعیت سیل در سیستان و بلوچستان/ بروز رسانی شد

خسارت مناطق سیل‌زده فراتر از مبلغ ابلاغی دولت/وصل شدن برق همه روستاها تا امشب +فیلم

پنج روز از وقوع سیلاب سهمگین سیستان و بلوچستان گذشته و وسعت خرابی‌های سیل بیشتر نمایان شده است؛ از نابودی زیرساختهای شهری و روستایی گرفته تا بی‌خانمان شدن حدود 250 هزار نفر در مرکز و جنوب استان، تنها بخشی از گرفتاری‌های ناشی از سیل در استانی است که خود با محرومیت دست و پنجه نرم می‌کند.

آنچه بیش از همه دشواری‌های رخ داده آزار دهنده است، نابسامانی و متوازن نبودن توزیع کمک‌های امدادی و نیز کمبود تجهیزات امدادی است.

ویدئو / گلایه‌های مردم سیل‌زدۀ سیستان و بلوچستان

خبرنگار اعزامی ایسنا و نیز خبرنگار این خبرگزاری، مستقر در این استان هر دو  به اتفاق اذعان کرده اند، به دلیل وسعت زیاد ویرانی رخ داده و نیز پراکنده بودن 500 روستاهای سیل زده و نیز اصولی نبودن مدیریت بحران از سوی ارگان‌های کمک کننده، به غیر از کمک های مردم بومی به همدیگر، در برخی نقاط هنوز کمک های امدادی نرسیده است و مردم آن نقاط همچنان در محاصره سیل هستند و از آب گل آلود تغذیه می‌کنند.

جدا از این مساله معتقدند باید تیم زبده‌ای به بررسی خسارت وارد شده به زیرساخت‌ها بپردازد چرا که مشکل سیل زدگان امروز دیگر تنها آب، غذا و پوشاک و چادر نیست، بلکه نیاز به توجه ویژه مسئولان ذیربط برای ارایه تسهیلات به منظور جبران آسیب هاست.

به گفته معاون استاندار سیستان و بلوچستان، اطلاع رسانی پیش از وقوع سیل موجب شد حداقل تلفات جانی حاصل شود و تنها در این سیلاب ۱ نفر فوتی گزارش شده است.

هم اینک از راه دسترسی مسدود شده ۸۹۰ روستا تاکنون ۵۰۰ راه دسترسی بازگشایی شده و همچنین برق ۸۷۳ روستا نیز قطع شده که هم اکنون برق ۴۷۳ روستا وصل شده است. شبکه آب ۲۴۵ روستا نیز بر اثر سیل قطع شده که تنها شبکه آب ۵۳ روستا تاکنون وصل شده است.

 هم اینک نیازمندی‌های ضروری مردم سیل زده شامل سبد غذایی، بسته‌های بهداشتی، آب معدنی، چادر، لوازم خانگی ضروری و وسایل گرم کننده است و از آنجا وضعیت توپوگرافی منطقه به گونه‌ای است که سیلاب تا مدت‌ها در منطقه بخصوص در دشتیاری و باهوکلات ماندگاری دارد، این ماندگاری تبعات بهداشتی عدیده‌ای را برای مردم منطقه به دنبال خواهد داشت و بنابراین لازم است نیازهای بهداشتی مناطق سیل زده بیش از پیش دیده شود.

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان: تامین زیرساختهای مناطق زلزله زده باید در دستور کار باشد

نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، گفت: زیرساختهای مناطق زلزله زده باید هرچه سریعتر تامین شود.

آیت الله مصطفی محامی، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان پس از بازدید امروز خود از مناطق سیل زده زرآباد، در جمع خبرنگاران، اظهار کرده: براساس بازدید انجام شده در مناطق سیل زده، زیرساختها از بین رفته و خرابی بسیاری در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، دامداری و غیره شاهد هستیم.


وی اضافه کرد: بخش اعظمی از محصولات کشاورزی و احشام مردم از بین رفته است و ساکنان این منطقه نیاز به امدادرسانی دارند و بیشترین اقلام مورد نیاز، شامل پتو، چادر، غذا و پوشاک است.

نماینده زاهدان: لباس گرم از نیازهای ضروری است

علیم یارمحمدی، نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایسنا تاکید کرد: خسارات وارده از ۱۰۰ میلیارد تومانی که معاونت رئیس جمهور ابلاغ کردند بیشتر است. سیل باعث شد به معیشت مردم نیز آسیب وارد شود و قدرت ضعیف معیشتی آنها نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی افزود: دستگاه‌های امدادرسان نتوانستند با گذشت ۴۸ ساعت از پایان بارش‌ها به برخی از روستاها دسترسی داشته باشند. به برخی از مناطق نیز با سیستم هوایی امدادرسانی شده است. دستگاه‌های امدادرسان باید تلاش کنند که امدادرسانی به صورت جامع باشد و هیچ منطقه‌ای از قلم نیفتد. در این فصل هوا در منطقه بسیار سرد است. لباس گرم، پتو و سیستم گرمایشی از نیازهای اساسی مردم است.

برق تمامی روستاهای سیستان و بلوچستان امشب وصل می‌شود

مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت نیرو آخرین وضعیت آب و برق مناطق سیل زده را تشریح و اظهار کرد: هدف این است که تا پایان امشب برق تمامی روستاهای استان سیستان و بلوچستان و ۲۶ روستای استان هرمزگان را وصل کنیم.

میثم جعفر زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: تعداد شهرها و روستاهای درگیر سیل در این استان بسیار بیشتر بوده به گونه‌ای که در ابتدا ۲۴۵ روستا با قطع آب مواجه شدند که با تلاش‌های صورت گرفته اکنون تعداد این روستاها به ۱۴۶ کاهش یافته و برای ۹۹ روستای باقی مانده نیز تدابیر متعددی را در نظر گرفته‌ایم.

مدیر کل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت نیرو  با اشاره به قطعی برق در روستاهای سیستان و بلوچستان نیز اظهار کرد: ابتدا تعداد روستاهای بی برق در پی حادثه سیل ۱۲۰ روستا بود که اکنون به ۶۰ روستا کاهش یافته که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا آخر امشب تمام این ۶۰ روستا را نیز برق دار خواهیم کرد.

برقراری پل هوایی تهران- کنارک برای امداد رسانی به سیل زدگان سیستان و بلوچستان

فرمانده نیروی هوایی ارتش از برقراری یک پل هوایی میان تهران و پایگاه دهم شکاری کنارک جهت انتقال مایحتاج مورد نیاز سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

امیرخلبان عزیز نصیرزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اقدامات انجام شده توسط نیروی هوایی ارتش در زمینه امداد رسانی به سیل زدگان استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: با توجه به شرایطی که در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، مسیر ترابری به مراکز استان‌های دیگر طولانی و امکان تردد زمینی کمی فراهم است؛ در همین راستا از ابتدای وقوع سیل در این استان یک پل هوایی میان تهران و پایگاه دهم شکاری نیروی هوایی در کنارک برقرار کردیم.

وی با اشاره به برقراری پرواز ترابری میان تهران و پایگاه هوایی شهید دل حامد گفت: تاکنون دو سورتی پرواز ۷۴۷ از تهران  به کنارک انجام و بالغ بر ۹۰ تن مایحتاج اولیه مور نیاز مناطق سیل زده به این استان منتقل شده است.

نماینده چابهار: نمادین بودن پروژه آبرسانی به روستاهای منطقه دشتیاری شایعه است

نماینده مردم چابهار در مجلس تاکید کرد که افتتاح پروژه آبرسانی به روستاهای مناطق دشتیاری توسط رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر نیرو واقعی بوده و در این پروژه به ۱۸۰ روستای منطقه آبرسانی انجام می‌شود.

 عبدالغفور ایران نژاد در گفت و گو با ایسنا با اشاره به ویدئوی پخش شده در فضای مجازی در خصوص نمادین بودن افتتاحیه انتقال آب لوله کشی از سد به مناطق دشتیاری توسط رئیس مجلس شورای اسلامی در منطقه چابهار، بیان کرد: این پروژه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های آبرسانی از سد به مناطق روستایی در سطح استان بود. در این افتتاحیه آقای لاریجانی و وزیر نیرو حضور داشتند و قبل از آغاز مراسم وزیر نیرو و رئیس مجلس شورای اسلامی سخنرانی کرده و توضیحات لازم ارائه شد.

در بحران سیل سیستان و بلوچستان آسیب دیدگان خاش و دلگان فراموش شدند

در بحران سیل سیستان و بلوچستان، آسیب دیدگان ناشی از بارش های سنگین و سیلابی خاش فراموش شدند و هم اینک به پلاستیک، چادر امدادی، مواد غذائی، لوازم بهداشتی و سوخت نیاز دارند.


ساکنان شهر خاش، نقاط گوهرکوه، ایرندگان، پشتکوه، حاشیه تفتان، نوک آباد، اسماعیل آباد، خان بی بی، تلگزی، شوگه، دشت آبخوان، کارواندر، سرتلاپ، چاه کمال، حوزه چاه احمد، ناصری، کلکوه، سنگان، ناصرآباد، فیروزآباد، تمندان، کوشه، نرون، سنیب، اسکل آباد، برهان آباد، قاسم آباد، ساکنان ارتفاعات بیرک و سیاه بند و الله آباد پنج انگشت، قادرآباد، دشت رباط و غیره در روزهای اخیر بر اثر وقوع بارش های سنگین خسارت دیده اند و شهرها و نقاط روستائی به زیر آب رفتند.


شماری از مردم محروم منطقه خاش سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه خدمات دهی هلال احمر فقط در زمان فرو ریختن سقف منازل و آن هم در حد اسکان اضطراری و تهیه برخی اقلام ضروری است، بر ضرورت و اهمیت اعطای تسهیلات بدون بهره و بلاعوض از سوی دولت تاکید کردند.


احمد کریمی از ساکنان ایرندگان خاش گفت: دهها منزل مسکونی مردم این بخش محروم که خشت و گلی هستند بین 70 تا 100 درصدی تخریب شده اند، اما از سوی نهادهای رسمی مانند هلال احمر و ارگان های دولتی برآورد خسارت نشده اند و ایرندگانی ها به مانند سایر مردم خاش مظلوم واقع شده اند.


مسعود ریگی از ساکنان دیگر گوهرکوه خاش با بیان اینکه سقف خانه‌های مردم خاش بعد از گذشت پنج روز از بارش‌ها هنوز چکه می‌کند و بسیاری از منازل نیز فرو ریخته اند، ادامه داد: مردم گوهرکوه رسانه و صدای رسا ندارند و متاسفانه هر خدمتی در شهرستان و یا استان انجام می شود، مردم این منطقه محروم می مانند.


محمد براهویی هم گفت: بسیاری از مردم منطقه خاش از لحاظ مالی ضعیف هستند و هیچ درآمدی نداشته و برای نان شب شان مانده اند و اگر درآمدی هست، همین یارانه شان بوده که آن هم در شرایط دشوار اقتصادی کشور هیچ دردی را دوا نمی کند.

حجم آسیب ها زیاد است /بیش از ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب وارد دشت چابهار شده است

 معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان وبلوچستان گفت: این میزان بارندگی در برخی از ایستگاهها از جمله فنوج به ۲۲۶ میلی متر نیز رسیده که باعث سرریز شدن سدهای منطقه شد و بیش از ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب وارد دشت چابهار شده است.

علی زینی وند خواستار تجمیع کمک ها از طریق هلال احمر و شورای خیرین هاسب شد و گفت: شورای خیرین هاسب متشکل از خیریه های زیادی است که از قبل نیز در زمینه ساخت فضای آموزشی و بهداشتی در منطقه فعالیت داشته و دارای سایت و ساختمان مرکزی در تهران می باشد.


وی گفت: با توجه به از بین رفتن بسیاری از زیرساخت ها، کمک های نقدی نیز مورد نیاز است که هم وطنان می توانند کمک های نقدی خود را به شماره حساب هلال احمر  ۵۲۶۳۶۳۶۳۵۳ نزد بانک ملت واریز کنند.


معاون استاندار سیستان وبلوچستان گفت: حجم آسیب ها زیاد است چرا که میانگین بارندگی در سیل اخیر در طول ۲۴ ساعت از ۱۲۵ میلی متر فراتر رفت در حالی که میانگین سالانه در طول ۵۰ سال گذشته توسط ایستگاههای باران سنجی ۱۱۳ میلی‌متر گزارش شده است.

یخبندان شبانه در سیستان و بلوچستان تشدید می شود

 رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: از عصر امروز با تشدید جریانات شمالی و وزش بادهای سرد شمالی دمای هوای استان بین ۳ تا ۶ درجه کاهش می یابد و یخبندان شبانه تشدید می شود.

علی ملاشاهی در گفت وگو با ایسنا اظهار کرد: انتظار می رود در این مدت وزش باد شدید با سرعت ۴۰ تا ۷۰ کیلومتر بر ساعت در شمال، مرز شرقی، برخی نواحی مرکزی، نوار غربی و سواحل استان روی دهد که پیامد آن خیزش گردوخاک و کاهش دمای هواست.
 

خسارت 7 میلیارد تومانی به زیرساخت‌های سلامت در سیل سیستان و بلوچستان

وزیر بهداشت ضمن تشریح اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از بروز بیماری‌های واگیر در مناطق سیل‌زده و همچنین ارایه خدمات لازم به سیل‌زدگان، در عین حال از خسارت حدود هفت میلیارد تومانی به زیرساخت‌های سلامت در سیل استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه بزرگترین اولویت ما در مبارزه با بیماری های واگیر، آموزش مردم است، گفت: رسانه ها و سازمان صدا و سیما باید در ارائه آموزش های لازم به مردم در جهت کنترل بیماری ها به وزارت بهداشت کمک کنند و پس از آن، نقش همکاری های بین بخشی، بسیار مهم و اساسی است و همه بخش ها باید به کمک وزارت بهداشت بیایند و یا ما به آنها کمک کنیم تا این وضعیت مهار شود.
 

برای کمک به سیل‌زدگان به هر شماره حسابی اعتماد نکنید

اسماعیل نجار، رییس سازمان مدیریت بحران کشور از شهروندانی که قصد کمک به سیل زدگان را دارند، خواست کمک‌های خود را به شماره‌ حساب‌ نهادهای رسمی نظیر هلال احمر واریز کنند.

تعطیلی مدارس منطقه دشتیاری برای پنجمین روز متوالی

با توجه به وقوع بارش های سنگین و سیلابی روزهای گذشته و شرایط نا مناسب منطقه در جهت کمک به حفظ سلامت فرزندان مردم مدارس این منطقه برای پنجمین روز متوالی تعطیل هستند.

وضعیت بحرانی ذخایر خونی در سیستان و بلوچستان

 مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: وضعیت ذخایر فرآورده‌های خونی به مرحله بحرانی رسیده است که این وضعیت نگران‌کننده است.

دکتر خسروی در جمع خبرنگاران گفت: ذخیره فرآورده‌های خونی در سیستان و بلوچستان با توجه به بارندگیهای چند روز گذشته در این استان به پایین‌ترین سطح رسیده است. تعداد اهداء کنندگان خون کاهش چشمگیری داشته است.

مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان افزود: بیماران تالاسمی که اغلب در جنوب استان هستند، نیازمند خون و فرآورده‌های خونی هستند.

"گاندو"ها در فصل زمستان تمایلی به خوردن ندارند/نکات طلایی در مواجهه با تمساح‌ها پس از سیل

همزمان با وقوع سیل و طغیان رودخانه‌ها در استان سیستان و بلوچستان، تمساح‌های پوزه کوتاه که به آنها "گاندو" گفته می‌شود از محیط‌های آبی خارج و در خشکی پراکنده شدند و به باور برخی، خزندگان تهدیدی برای انسان است؛ ولی به گفته محققان این حوزه، گاندوها هر چند که حیوانات شکارگری هستند، ولی در فصل زمستان تمایلی به خوردن ندارند؛ از این رو در مواجهه با این خزندگان بهتر است با اداره محیط زیست منطقه تماس بگیرند.

باربد صفایی مهرو، محقق حوزه خزنده‌شناسی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: تمساح تالابی با نام محلی "گاندو"در استان سیستان و بلوچستان شناخته می‌شود و زیستگاه آن در کشورهای نپال، هند و پاکستان و غربی‌ترین پراکنش جهانی این خزنده مربوط به سیستان و بلوچستان در ایران است.

وزیر بهداشت وارد چابهار شد

 وزیر بهداشت به عنوان نماینده هیات دولت به منظور بازدید از مناطق سیل زده استان سیستان و بلوچستان و ارزیابی روند خدمات بهداشتی، درمانی و فوریت های پزشکی در سفری دو روزه وارد چابهار شد. سعید نمکی وزیر بهداشت در این سفر به بررسی وضعیت سیل زدگان و میزان خسارت سیلاب در مناطق جنوب استان می پردازد.

رئیس بنیاد مسکن وارد مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان شد

علیرضا تابش رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و محمد مخبر رئیس ستاد اجرائی فرمان وارد مناطق سیل زده چابهار و کنارک شدند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ابلاغیه ای به رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ماموریت داد که اوضاع سیل زدگان سیستان و بلوچستان را مورد بررسی قرار دهد.

استان سیستان و بلوچستان بویژه مناطق جنوبی آن از روز جمعه (۲۰ دی) درگیر سیل و آبگرفتگی است. امدادرسانی در برخی از شهرها و روستاها آسان‌تر بوده اما شرایط تعدادی از روستاها بخصوص در «دشتیاری» متفاوت است و مسیر دسترسی به آن مناطق دشوار است.

از روز گذشته برخی اقلام بوسیله بالگرد به دست مردم این مناطق رسیده و کار بازگشایی جاده‌ها کم کم آغاز شده است اما این مردم نیازهای فوری و بیشتری دارند که امیدوارند مسئولان سریع‌تر برای آنها اقدام کنند. مردم این مناطق معتقدند عدم مدیریت صحیح سدها و سیل‌بندها موجب تشدید سیل شده است، ادعایی که مسئولان باید درباره آن توضیح دهند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/webm

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ دی ۱۳۹۸ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 98102519347
  • خبرنگار :

برچسب‌ها