مخاطرات افزایش‌ تولید پسماندهای عفونی

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: با توجه به افزایش پسماندهای عفونی تولیدی در صورت عدم مدیریت صحیح مخاطرات انسانی و آلودگی‌های زیست‌محیطی ر پی خواهد داشت.

ماریا خویش‌دوست در نشست آموزشی ضوابط و روش‌های مدیریت اجرایی پسماندهای پزشکی عنوان کرد: با گسترش شهرها، افزایش جمعیت و سرعت روند ایجاد مراکز درمانی، پسماندهای عفونی تولیدی نیز افزایش‌ یافته است که عدم مدیریت صحیح این پسماندها باعث بروز مخاطرات انسانی و آلودگی زیست‌محیطی می‌شود.

وی تصریح کرد: حفظ سلامت عمومی و محیط‌زیست در مقابل اثرات نامطلوب پسماندهای پزشکی از مهم‌ترین وظایف مدیریت‌های اجرایی پسماند است و با مدیریت صحیح پسماندهای پزشکی می‌توان از سلامت عمومی و محیط زیست حفاظت کرد.

این مسئول بیان کرد: به‌ تمامی پسماندهای عفونی و زیان‌آور ناشی از بیمارستان‌ها، مراکز بهداشتی درمانی، آزمایشگاه‌های تشخیص طبی، و سایر مراکز مشابه که به دلیل بالا بودن حداقل یکی از خواص خطرناک از قبیل سمیّت، بیماری‌زایی، قابلیت انفجار یا اشتعال و خورندگی دارند پسماندهای پزشکی گفته می‌شود که شامل پسماند عفونی، تیز و برنده، شیمیایی و دارویی و پسماند عادی است.

رئیس شبکه بهداشت و درمان دشتستان اظهار کرد: مدیران اجرایی پسماند موظف هستند بر اساس معیارها و ضوابط وزارت ترتیبی اتخاذ نمایند تا سلامت، بهداشت و ایمنی عوامل اجرایی تحت نظارت آن‌ها تامین و تضمین شود.

خویش‌دوست تاکید کرد: تمامی مراکز تولیدکننده پسماند پزشکی اعم از بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز بهداشت، آزمایشگاه‌ها، مراکز تزریق، رادیولوژی‌ها، دندانپزشکی‌ها، فیزیوتراپی‌ها، مطب‌ها و سایر مراکز تولید پسماند پزشکی موظف هستند در مبدأ تولید، پسماندهای عادی و پسماندهای پزشکی ویژه خود را با رعایت موارد ایمنی جمع‌آوری، تفکیک و بسته‌بندی کنند.

وی با بررسی مشکلات مرتبط با بحث مدیریت ناکارآمد پسماندهای پزشکی عزم جدی تمامی دست‌اندرکاران را برای ارتقاء بیشتر طرح خواستار شده و با اشاره به نقش نظارتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان و تلاش بازرسان جهت پایش بهتر بر عملکرد شرکت خصوصی امحا کننده پسماندهای عفونی از مدیران کلینیک‌ها و سازمان نظام پزشکی خواست برنامه‌ریزی لازم جهت ایجاد رقابت بین شرکت‌ها با هدف افزایش خدمات را انجام دهند.

به گزارش ایسنا، پسماندهای پزشکی، پسماندهای خطرناکی هستند که اگر بی‌خطر نشوند محیط زیست، آب‌های زیرزمینی، خاک و سلامت افراد را تهدید می‌کنند و تاثیرات مخربی بر محیط زیست و سلامت افراد دارند. مطابق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی بی‌خطر نکردن پسماندهای عفونی و به خطر انداختن سلامتی، بهداشت و محیط زیست جامعه جرم است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 98102419035
  • خبرنگار :