مردم سیستان و بلوچستان:

با فروکش کردن آب حجم خسارت ها مشخص می شود/ کمک ها به صورت عادلانه بین سیل زدگان توزیع شود

به دنبال وقوع بارش های سنگین، سیلابی و بی خانمان شدن مردم در سیستان و بلوچستان حجم زیادی خسارت به منازل، اراضی باغی و زراعی و زیرساخت های شهری و روستائی وارد آمد که با فروکش کردن آب حجم خسارتها بهتر مشخص می شود تا مسئولان برآوردی از خسارت داشته باشند و به نیازهای آسیب دیدگان رسیدگی کنند.

با توجه به اینکه شمار زیادی از روستاها گرفتار سیلاب سنگین و پر حجم هستند، زیاد نمی توان در خصوص برآورد خسارت ها اظهار نظر کرد.


شماری از مردم سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه بارش های سنگین و سیلابی زندگی مردم فقیر و مستمند را نابود کرده است بر اهمیت و ضرورت توجه مسئولان به رفع نیازهای معیشتی، امدادرسانی و پیشگیری از شرایط بحرانی تاکید کردند.


امین برهان زهی از شهروندان بلوچ بیان کرد: با توجه به وقوع سیل در جنوب سیستان و بلوچستان و درخواست های مردم نوعدوست کشور جهت ارسال کمک‌های نقدی و غیر نقدی و لزوم اطلاع‌رسانی صحیح و فوری در این خصوص باید بگویم با ارسال کمکهای فراوان به مناطق سیل زده دشتیاری، متاسفانه مناطق دیگر استان فراموش شده اند که از جمله این مناطق روستاهای محروم جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان می باشند.


وی افزود: روستاهای چاه دنک، احمد آباد گوروک، چاه علی، ریگتی، دمویی و غیره نیازمند اقلام ضروری از جمله پتو، چادر، لباس گرم، مواد خوراکی، پلاستیک، لوازم بهداشتی، آب آشامیدنی، نان و ... هستند.


برهان زهی بیان کرد: متاسفانه برخی از منازل در این روستاها به دلیل ساخت قدیمی و خشت و گلی تخریب کامل شده اند.


سمیه قادری از ساکنان نیکشهر نیز گفت: بسیاری از روستاهای شهر بنت نیازمند امدادرسانی هستند، زیرا این روستاها در حجم سنگین بارشی حدود 200 میلی متری باران و سیلاب گرفتار شده اند.


حبیب مرادزهی از ساکنان روستای کولکو خاش هم بیان کرد: در این روستا بسیاری از منازل قدیمی و جدید مردم تخریب شده اند که نیاز است به مشکلات این مردم رسیدگی شود.


محمد ریگی از روستای فیروز آباد تفتان جنوبی هم گفت: بارش برف و باران علاوه بر وارد کردن خسارت به زیرساختها به منازل و دام های مردم خسارت دیدند که تلف شدن چندین راس گوسفند و بز از جمله همین خسارت ها می باشد.


کدخدائی از ساکنان فنوج هم بیان کرده است: علاوه بر وارد شدن خسارت انبوه به این شهرستان، به مناطق همجوار خسارت زیادی وارد شده و هم اینک وضعیت افزون بر ده هزار نفر از ساکنان مهمدان، توتان از توابع شهر بنت محصور در سیلاب مشخص نیست زیرا راه دسترسی به آنها وجود ندارد و بایستی برای بررسی اوضاع و کمک به آنها بالگرد اعزام شود.


عبدالغفور قلندرزهی از ساکنان خاش هم بیان کرد: الحمدلله با ورود به موقع علما و خیران و مشارکت گسترده مردم و خیران کمک خوبی برای مردم دشتیاری و زرآباد و غیره جمع آوری و توزیع شد، بنابراین در امدادرسانی ها باید ضمن توجه به این مناطق باید به جستجوی مردمی بپردازیم که در سیلاب مدفون شده اند و اثری از خانه و کاشانه شان نیست.


وی اظهار داشت: باید برنامه ریزی ها طوری باشد که امدادرسانی ها و کمک هی مردمی و هلال احمر در یک کانون و حوزه جمع آوری و عادلانه در همه بخش های خسارت دیده توزیع شوند.


رضا قلندرزهی هم اظهار داشت: در خاش مردم به پلاستیک، سبد مواد غذایی، لوازم بهداشتی و غیره احتیاج دارند که متاسفانه هلال احمر با امکانات محدود خود نتوانسته به نیازهای مردم پاسخ بدهد.


محمد میربلوچ هم گفت: مدیران و مدرسان حوزه های علمیه اهل سنت خیرخواه و دلسوز مردم هستند و الحمدلله با ورود به موقع علما شاهد امدادرسانی در مناطق بحران زده هستیم، بنابراین از دولت محترم می خواهیم حساب علما و خیران را مسدود نکنند تا روال خدمت رسانی به مردم به شیوه ای مطلوب و ایده آل پیش برود.


وی اظهار داشت: قطعا مردم با نهادهای امدادی مثل هلال احمر همکاری دارند، اما با توجه به شناخت علما و ارتباط قوی آنها با مردم و آسیب دیدگان بهتر می توان به سیل زدگان کمک کرد و عمل خیرخواهانه مردم را به نام منفعت طلبی حساب نکنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 98102418983
  • خبرنگار : 50339