به گزارش ایسنا، دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری، بدینوسیله به اطلاع کلیهی علاقهمندان به هنر نمایشنامهنویسی و تئاتردوستانِ مقیم شهرستانها میرساند، این دفتر آمادهی پذیرش ایدههای اولیه و بِکر شما برای چهارمین فصل این پروژه (در دور نوین آن)، در حوزهی «تذکرهای ـ زندگینامهای» (Biogeraphical) شهدایی است که در طول سال ۱۳۵۹ ـ سال آغاز جنگ تحمیلی ـ تا کنون ـ ۱۳۹۸ ـ میتوان آنها را در ردهی شهدای راه مقاومت قرار داد.
بدیهی است انتخاب شهید مورد نظر آزاد است و محدودهای جز بازهی تاریخیِ فوقالذکر برای آن قائل نشدهایم، اما چهرههای پرداخته نشده در طول تاریخ تئاتر بعد از انقلاب اسلامی در اولویت قرار دارند.
توضیحات:
۱- لازم است این آثار پیش از این در جایی چاپ یا اجرا نشده باشند و تنها ایدهای تازه متولد شده از صاحب اثر محسوب شوند.
۲- بدیهی است آثاری که شعارزدگی به شاکلهی آنها آسیب زده باشد، از دایرهی تولید و چاپ خارج خواهند شد. آثار شعارزدهی زیادی پیش از این در موضوعات مشابه تولید شدهاند که از آرمان این پروژه، یعنی «ماندگاری و توسعه»، بسیار دورند. این فراخوان با عنوان «شهدای مقاومت» برای رسیدن به آثاری شایستهتر طراحی شده است، نه تکرار آنچه داشتهایم.
۳- مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری متعهد میشود در صورت پرداختن نویسنده به زندگی «سردار شهید قاسم سلیمانی» و احراز صلاحیت کیفی توسط اعضای هیئت علمی این فصل از پروژه، برخلاف تعریف دور نوین پروژه، استثنائاً علاوه بر چاپ، از تولید آن اثر در استان خودش حمایت به عمل آورد.
۴- علاقهمندان میتوانند ایدههای بسیار کوتاه خود را در پاسخ به فراخوان این دوره با نام «شهدای مقاومت»، که شامل نام شهید و بخش قابل اعتنای زندگیاش که مدنظر نویسنده است، تا پایان دههی فجر (۲۲ بهمن ۱۳۹۸) از طریق Sahnemagazine@yahoo.com به دبیرخانهی این پروژه ـ دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ـ ارسال دارند.
فرهنگ این سرزمین و تاریخ آن، همواره مورد تعرض و بدخواهی و کینهورزی بوده و بخش اعظم آن از طریق تولیدات فرهنگی در طول تاریخ زنده مانده است. شاید امروز بر ذمهی ما باشد که پاسدار ایران و ایرانیبودنمان باشیم؛ با قلمهای روان و افکاری جوشان و تعهدی که از انسان ایرانی انتظار میرود.»
انتهای پیام