واکنش مونسان به اتفاقات اخیر منطقه؛

ضربه بزرگی به گردشگری وارد شده/ نرمال می‌شویم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به شهادت سردار سلیمانی و سقوط هواپیمای اکراینی گفت: این اتفاقات ضربه‌ی بزرگی به گردشگری وارد کرده که با برنامه‌ریزی جدید از آن عبور می‌کنیم و حتما به حالت نرمال برمی‌گردیم.

به گزارش ایسنا، علی اصغر مونسان در حاشیه امضای تفاهم‌نامه همکاری با پارک ملی «علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی» در پاسخ به سوالی درباره اقدامات وزارتخانه میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی به دنبال اتفاقات اخیر اظهار کرد: اقداماتی معمولا در شرایط نرمال برای توسعه گردشگری برنامه‌ریزی می‌شود اما گردشگری ویژگی‌هایی دارد که با کوچکترین حاشیه و عدم امنیت با مشکل مواجه می‌شود. در سال ۱۳۹۸ حوادث زیادی اتفاق افتاد که اثرات گسترده‌ای در گردشگری داشت، اما با برنامه‌ریزی و تلاش از آن‌ها عبور کردیم، هر کدام از آن اتفاقات می‌توانست ضربه بزرگی وارد کند.

وی ادامه داد: اتفاقات اخیر وسعت بیشتری داشته است. تلاش می‌کنیم اثرات منفی آن را کنترل کنیم و به حالت عادی برگردیم، امیدوارم از این وضعیت عبور کنیم و زودتر نرمال شویم.

مونسان همچنین گفت: سال ۱۳۹۸ با بودجه‌ای محدود اقدامات تبلیغاتی زیادی انجام شد، بخش خصوصی نیز مشارکت داشت و ایران را در کشورهای هدف معرفی کردیم، اما اکنون با وضعیتی مواجه شده‌ایم که نیاز است برنامه‌ریزی جدیدی داشته باشیم.

او درباره‌ی اخباری که روز گذشته مبنی بر کاهش ۷۰ درصدی تورهای ورودی پس از سقوط هواپیمای اوکراین منتشر شد، بیان کرد: بعضی از کشورها توصیه‌هایی در این باره داشته‌اند که حتما اثراتی در کنسل شدن تورهای ایران داشته است، تلاش می‌کنیم به حالت عادی برگردیم.

وی اضافه کرد: قطعا عدد ۷۰ درصد قابل توجه است، در بعضی از کشورها این ریزش بیشتر بوده و در برخی کمتر، ما بازارهای جدیدی را اضافه می‌کنیم و امیدواریم این شرایط تغییر کند.

از این شرایط عبور می‌کنیم

علی‌اصغر مونسان ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ همچنین در مراسم امضای تفاهم‌نامه با جهاد دانشگاهی که امروز (یکشنبه ۲۲ دی‌ماه) در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، شهادت سردار قاسم سلیمانی و سرنشینان هواپیمای اوکراینی را «اتفاقی ناخوشایند» دانست و با بیان این‌که از اعماق قلبم برای مسافران و گردشگران آن پرواز ناراحتم و به بازماندگان هواپیمای اوکراینی تسلیت می‌گویم، ‌اظهار کرد: وضعیت کشور به سمتی رفته که دشمنان موضع‌گیری‌ها و تبلیغات زیادی داشته‌اند و به کنسل شدن پروازهای خارجی منجر شده است. برخی این اتفاقات را بهانه تبلیغات منفی علیه ایران کرده‌اند، به هر حال اثرات خود را می‌گذارد ولی ظرفیت گردشگری آنقدر بالا است که به سرعت جبران و ترمیم می‌شود و از این وضع عبور می‌کنیم و وضعیت گردشگری نرمال و پیش‌رونده می‌شود. برای تضمین آینده گردشگری از علم و دانش روز استفاده می‌کنیم. آموزش و تربیت کارشناسان گردشگری در این مسیر نیز حائز اهمیت است.

وی با بیان این‌که سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی گم شده است، گفت: گردشگری در ایران همانند سایر کشورها روند خوبی در اقتصاد دارد و حجم خود را در تولید ناخالص ملی افزایش داده است. طبق گزارش سازمان جهانی جهانگردی درآمد مستقیم گردشگری ایران حدود ۱۱.۷ میلیارد دلار بوده که در تولید ناخالص ملی عدد کمی نیست اما به واسطه نبود حساب اقماری، همه سهم گردشگری در تولید ناخالص ملی محاسبه نمی‌شود. فقط دو بخش کوچک هتل‌ها و رستوران‌ها را محاسبه می‌کنند.

وزیر میراث فرهنگی، ‌ گردشگری و صنایع دستی، «اقتصاد گردشگری» را از نوع مردمی و پایدار دانست و افزود: برخلاف صنعت و کشاورزی کم‌ترین کمک‌های مستقیم مالی نصیب گردشگری می‌شود.

وی به همکاری دانشگاه علم و فرهنگ و مرکز آمار در تهیه حساب اقماری اشاره کرد و ادامه داد: برنامه اقدام ملی، نظام جامع  آموزشی و برند گردشگری از دیگر طرح‌هایی است که با دانشگاه علم و فرهنگ پیش می‌رود. این اقدامات نشان می‌دهد رویکرد وزارتخانه علمی و برنامه محور شده است.

مونسان گفت: بار مهم قطب علمی گردشگری بر دوش دانشگاه علم و فرهنگ است. پروش دانش‌آموختگان در حوزه گردشگری روند رو به رشدی دارد و این مزیت بزرگی برای گردشگری محسوب می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۲ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98102216906
  • خبرنگار : 71021