توسعه تمام عیار برای خراسان جنوبی

سفر رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به خراسان جنوبی، باعث شد توجه‌ها به این سمت و سرمایه‌گذاری در این بخش جذب شود.

خداداد غریب‌پور، رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، شنبه 21 دی، به خراسان جنوبی سفر کرد و در بازدید از معادن این استان قول‌هایی را برای رونق سرمایه‌گذاری و فعالیت این معادن داد.

بازدید از معدن مس قلعه زری و سایت کارخانه فرآوری آن در شهرستان خوسف، بازدید از معدن طلای هیرد و سایت کارخانه استحصال طلای این معدن، نشست با استاندار خراسان جنوبی و بررسی راه‌های گسترش فعالیت‌های ایمیدرو در استان، از برنامه‌های این سفر یک روزه بود.

به گزارش ایسنا، رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در بازدید از معدن طلای هیرد نهبندان، اظهار کرد: پروژه کارخانه فرآوری طلای هیرد قرار بود سال ۱۴۰۰ به بهره برداری برسد، اما مقرر شد هفته دولت سال ۹۹ به بهره‌برداری برسد.

غریب پور با بیان اینکه تلاش داریم از منابع داخلی معادن برای رفع‌بخشی از مشکلات زیربنایی استفاده کنیم، بیان کرد: یکی از مشکلات زیرساختی معدن هیرد نهبندان نبود برق بود که این موضوع جلوی فعالیت سرمایه‌گذار را نگرفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر برق از طریق ژنراتور تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: در خصوص محرومیت‌زدایی و توسعه خراسان جنوبی اقدامات خوبی در این استان طی یکسال اخیر انجام شده است که به نوبه خود از ابتکارات و خلاقیت‌های استاندار در این زمینه قدردانی می‌کنم.

اجرای مطالعات ژئوفیزیک هوایی 

محمدصادق معتمدیان، استاندار خراسان جنوبی در جلسه جمع‌بندی این سفر گفت: شرکت ایمیدرو در زمینه‌های مختلف و در راستای کمک به توسعه خراسان جنوبی اقدامات مهمی داشته و پیگیری پروژه‌های معدنی نشان از توجه به این بخش دارد.

وی اظهار کرد: خراسان جنوبی یکی از استان‌های قطب معدنی کشور است که تاکنون بیش از ۴۰ ماده معدنی فلزی و غیرفلزی در آن شناسایی شده است.

وی با اشاره به ذخایر معدنی مطلوب استان، افزود: بیش از ۷۵ درصد از ذخایر قطعی زغال سنگ مربوط به خراسان جنوبی است.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به توجه ویژه شرکت ایمیدرو به خراسان جنوبی و مطالعات و اکتشافاتی که توسط این شرکت انجام شده، بیان کرد: این شرکت در زمینه‌های مختلف و در راستای کمک به توسعه خراسان جنوبی اقدامات مهمی داشته است.

معتمدیان ادامه داد: بحث ژئوفیزیک هوایی در سال جاری به اتمام رسیده و بیش از ۸۵ هزار کیلومتر مطالعات انجام و در حوزه سرمایه‌گذاری و واگذاری معادن اقدامات خوبی انجام شده است.

وی با اشاره به احیای پروژه فولاد قاین به عنوان یکی از بزرگترین پروژه‌های معدنی، تصریح کرد: در بحث معدن طلای خوسف نیز اقدامات خوبی انجام شده است.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: طرح فرآوری و استحصال طلای معدن هیرد استان نیز پیشرفت خوبی داشته و بازدید امروز نشان از جدی بودن پروژه دارد.

معتمدیان ادامه داد: در راستای تکمیل سند توسعه وزارت صمت که در ۱۲ استان در حال انجام است جلساتی برگزار کرده‌ایم که امیدواریم با همکاری ایمیدرو شاهد توسعه معادن، زیرساخت‌های معدنی و تکمیل پروژه‌ها باشیم که از اولویت‌های جلسات و بازدیدهای امروز بود.

نظر افضلی، نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه بیان کرد: شخرستان نهیندان به علت داشتن کانی‌های معدنی فراوان جدولی از مندلیف را در دل خود دارد.

وی با بیان اینکه شهرستان نهبندان قطب عسلویه معدنی استان است، اظهار کرد: فعالیت‌های شرکت ایمیدرو باعث ایجاد بارقه‌ای از امید در دل مردم شده و با ایجاد شغل مهاجرت معکوس را سبب شده است.


توان دانشگاهی در خدمت توسعه 

محمدمهدی خطیب، مشاور استاندار خراسان جنوبی در امور آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار نیز در این جلسه اظهار کرد: خراسان جنوبی به لحاظ جایگاه زمین شناسی شرایط خاصی دارد.

وی افزود: بخش‌هایی از استان وجود دارد که هیچ اکتشافی در ان انجام نشده و اکتشاف معادن این مناطق می‌تواند امیدبخش باشد.

مشاور استاندار خراسان جنوبی با اشاره به کانسارهای ارزشمند فلزی و غیرفلزی در استان، بیان کرد: توجه به این بخش و درنظرگرفتن اعتبارات می‌تواند باعث ایجاد اشتغال و توسعه پایدار شود

خطیب با تشکر از شرکت ایمیدرو از سوی جامعه دانشگاهی استان، یادآور شد: پتانسیل دانشگاه‌های خراسان جنوبی در اختیار سرمایه‌گذاران و مسئولان است تا بتوانیم از مواهب استان بهترین بهره را ببریم.

تهیه مطالعات پهنه‌های جدید در کنار پهنه‌های قدیمی

خداداد غریب‌پور، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژه‌های زیربنایی در حوزه معادن خراسان جنوبی اختصاص یافته است.

وی اظهار کرد: خراسان جنوبی، چهارمین استان معدنی کشور است که با پیگیری‌های استاندار خراسان جنوبی و مدیرکل صمت تعاملات و جلسات خوبی با ایمیدرو انجام و نتایج خوبی حاصل شد.

وی با بیان اینکه ماحصل این جلسات تهیه مطالعات پهنه‌های جدید در کنار پهنه‌های قدیمی بود، تصریح کرد: شرکت ملی فولاد قاین متعهد شد تا بهار سال آینده فاز اول فولاد قائنات را با اعتبار 300 میلیارد تومان به بهره‌برداری برساند.

رئیس سازمان ایمیدرو ادامه داد: مطالعه راه دسترسی به معادن شاهکوه و تامین مطالعات برق با اعتبار 270 میلیارد تومان یکی از نتایجی بود که با پیگیری‌های استاندار محقق شد.

غریب‌پور با بیان اینکه سیاست ایمیدرو عمل به قول‌هایی است که داده است، افزود: با همکاری وزارت نیرو، ایمیدرو، استانداری و سرمایه‌گذاران برق معادن شاهکوه را تامین خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه اولین پایگاه امداد و نجات نیز در شهرستان طبس با تجهیزات مطلوب احداث خواهد شد، اظهار کرد: در مجموع 400 میلیارد تومان برای زیرساخت‌های برق و آب و 81 میلیارد تومان برای راه شهرستان طبس و معدن هیرد گاز اختصاص خواهد یافت.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: همچنین 725 میلیارد تومان برای پروژه مطالعاتی فولاد قائنات که یک پروژه مهم ملی و استانی است، درنظرگرفته شده است.

غریب‌پور با بیان اینکه دو بعد اکتشافات و ایجاد زیرساخت برای ایمیدرو در اولویت است که این دو اصل باید در خراسان جنوبی نیز مدنظر باشد، افزود:

وی با تاکید بر افزایش ظرفیت استخراج زغال سنگ، ادامه داد: در حوزه اکتشافات به هر اندازه‌ای که پهنه در اختیار ایمیدرو قرار گیرد، اعلام آمادگی می کنیم.

رئیس سازمان ایمیدرو با اشاره به اینکه در حدود ۵۰ درصد پهنه و مساحت استان اکتشاف صورت گرفته است، اظهار کرد: توجه ویژه‌ای به سنگ‌های قمیتی و نیمه قیمتی شده است.

غریب‌پور بیان کرد: در حوزه سرمایه‌گذاری در معادن مس استان هیچ مشکلی وجود ندارد و از سوی سازمان ایمیدرو و شرکت ملی مس ایران امکان سرمایه گذاری در این معدن فراهم شده است.

وی اظهار کرد: شرکت ملی مس ایران هفته آینده افزایش سرمایه برای طرح‌های توسعه‌ای خواهد داشت که خراسان جنوبی یکی از این طرح‌ها خواهد بود.

وی از اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای برق رسانی به معادن کوچک مقیاس استان، انجام مطالعات طرح آهک و فروسیلس، گازرسانی به معادن، افزایش ظرفیت استخراج معادن طبس و اختصاص ۸۱ میلیارد تومان برای راه دسترسی به معادن طبس خبر داد.

رئیس سازمان ایمیدرو با اشاره به اینکه یکی از مشکلات در حوزه سنگ‌های تزئینی صادرات است، افزود: به زودی طرح جامع سنگ‌های قمیتی و نیمه قیمتی تدوین خواهد شد.

وی با تاکید بر ایجاد اشتغال و رفع موانع تولید، خاطرنشان کرد: 40 میلیارد تومان برای اکتشاف در استان سرمایه‌گذاری شده و هفته آینده برای طرح‌های توسعه مس خراسان جنوبی افزایش سرمایه خواهیم داشت.

غریب پور یادآور شد: امروز چند موضوع از جمله مشکلات مربوط به فولاد قاینات، معدن مس قلعه زری و زیربناهای معادن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۲ دی ۱۳۹۸ / ۱۳:۱۰
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98102216898
  • خبرنگار :