به گزارش ایسنا، دکتر فابیو کاربونه امروز در نشست نقش موزههای علم و فناوری در ترویج صلح که با حضور استاد میر سید احمد محیط طباطبایی در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت سردار سلیمانی و حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی، اظهار کرد: البته بابت ارادهای که شما را به این جا آورده تا در این شرایط درباره صلح صحبت کنیم، باید به شما تبریک گفت.
وی به موضوع چالشها و فرصتها برای آموزش صلح در عصر تکنیک پرداخت و با اشاره به این که موسسه بینالمللی صلح از طریق گردشگری بر ایران متمرکز شده است، خاطر نشان کرد: هدف اصلی کارهای ما در این موسسه همرسانی پیام صلح است و خوشحال هستم که بتوانم سفیر صلح مردم ایران باشم.
کاربونه با بیان این که صلح در ایران باستان بوده و در شاخه ایران موسسه بینالمللی صلح از طریق گردشگری صرفا به سیستماتیک کردن این موضوع پرداخته میشود، گفت: آی آی پی تی IIPT ایران یکی از فعالترین شاخههای موسسه بینالمللی صلح از طریق گردشگری است و سازمان گردشگری سازمان ملل متحد نیز شاخه ایران را به عنوان شانزدهمین شاخه فعال آی پی تی معرفی کرده است. این در حالی است که کار ما در ایران انجام میشود، اما تاثیر آن جهانی است.
این استاد دانشگاه با اشاره به این که یونسکو از طریق موزههای علم و فناوری در سطح بینالمللی دست به شبکهسازی میزند و کارکرد اصلی این شبکهسازی همرسانی فعالیتهای مفید و اثربخش است، اضافه کرد: سه ضربهای که علم به پیکره تاریخ وارد کرده است؛ نخست انقلاب کوپرنیکی است که عنوان کرد ما در مرکز جهان نیستیم؛ فروید که تئوری انسان آزاد نیست را بیان کرد و داروین که بیان کرد انسان از تکامل حیوان به وجود آمده است.
وی گفت: نقش موزهها این است که مردم با دیدن گذشته و مقایسه آن با زمان حال، تحولات زمان کنونی را جشن بگیرند. این در حالی است که موزههای علم و فناوری باید برای رسیدن به این منظور روایتگری خود را ارتقا دهند.
استاد دانشگاه کاونتری انگلستان و سفیر ارشد موسسه بینالمللی صلح از طریق گردشگری در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: برای فهم انسان قرون وسطی باید این را در نظر داشت که همه چیز به نوعی از خدا و مذهب تاثیر میگرفت، این در حالی است که امروز تکنیک کارکردی شبیه خدا در قرون وسطی دارد و در دنیایی که خدا به همه چیز ارزش میداد، تکنیک تفاوت اساسی ایجاد کرده است. این در حالی است که تکنیک فاقد هدف است و تنها کارکردی که دارد، این است که ما را هل بدهد. حال سوال این است که اگر تکنیک و علم هدفی برای انسان نداشته باشد، چگونه میتوان از آنها برای رسیدن به صلح کمک گرفت.
کاربونه با تاکید بر آن که در سیطره بحرانها و ارزشها تکنولوژی به شدت زندگی انسان را تحتالشعاع قرار میدهد، تصریح کرد: در جهان پیچیدهای زندگی میکنیم و موزههای علم و فناوری میتوانند این پیچیدگی را به مردم آموزش دهند.
وی در پایان ضمن نشان دادن تصویری از سربازان آلمانی و انگلیسی که در روز کریسمس در کنار هم قرار گرفتند، خاطر نشان کرد: اگر جامعهای بسازید که با ارزشهایی همچون صلح در ارتباط باشد، تکنولوژی هم به خوبی کار خودش را میکند؛ در غیر این صورت چنین نبود.
انتهای پیام