مهدی یعقوبی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در مشهد روزانه حدود 1700 تا 1800 تن زباله تر جمعآوری میشود و حدود 11 درصد زبالههای خانگی روزانه، زبالههای خشک هستند که این میزان معادل 220 تن زباله خشک است.
وی افزود: تفکیک از مبدأ سبب کاهش هزینههای تفکیک در شهرداری میشود. زبالهگیری در سطح شهر از شب تا صبح انجام و معمولا تا 7 صبح تمام زبالههای سطح شهر جمعآوری میشود .
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: شهروندان عادت کردهاند، زبالههای خود را بعد از این ساعت در درب منزل میگذارند و یا زبالههای خود را قبل از رفتن به سرکار در گاریهای شهرداری میاندازند. گاریهایی که در سطح شهر پیشبینی شده است برای جمعآوری زبالههای خیابانی و برخی موارد خاص است. اگر هرچه مقدار زبالههایی که توسط شهروندان به داخل این گاریها بیشتر شود، این گاریها باید مرتبا توسط ماشینآلات ما تخلیه شوند.
اختصاص 1001 میلیارد و 900 میلیون تومان اعتبار برای آموزش فرهنگ شهروندی
یعقوبی با اشاره به اینکه «این کار هزینه زیادی بر شهرداری تحمیل میکند»، ادامه داد: برای فرهنگ شهروندی حدود 1001 میلیارد و 900 میلیون تومان اعتبار بودجهای درنظرگرفته شده که یکی از موارد فرهنگ شهروندی همین تفکیک زباله از مبدا است که این کار با همکاری معاونت فرهنگی شهرداری این کار در حال حاضر، انجام میشود. آموزش تفکیک از مبدا باید در خانه و فرهنگسراها انجام شود. انجام این فرهنگسازی چندین سال زمان نیاز دارد.
وی با بیان اینکه «پروژه سیمپ، راهاندازی خواهد شد»، افزود: اگر این نرمافزار راهاندازی شود، مشکلات ما در جمعآوری زباله خشک، حل خواهد شد. با این نرم افزار هرزمان که شهروند برای زباله خشک با ما تماس بگیرد در همان لحظه ماشینآلات را به خانهشان بفرستیم و به جمعآوری زباله خشک او اقدام کنیم. این کار در راستای فرهنگسازی است. شهروند با این کار ترغیب میشود که زباله خشک خود را جمع کند. با این کار شهروندان در کار تفکیک راحتتر خواهند بود.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد بیان کرد: زباله گردهای سطح شهر با پاره کردن کیسه زباله شهروندانی که زبالههای خود را تفکیک نمیکنند، زبالههای خشک را برمیدارند که این کار آنها چهره زشتی در سطح شهر ایجاد میکند. برخی شهروندان زباله تفکیک شده خود را در درب منزل میگذارند که این کار بازاری برای زبالهگردهای سطح شهر است. این افراد مشکلاتی برای شهر ایجاد کردهاند و این مسئله نارضایتیهایی از سوی شهروندان نیز دارد. امیدواریم با اجرای سیمپ این مشکلات حل شود.
یعقوبی عنوان کرد: میزان زبالههایی که در بهار و تابستان امسال از سطح شهر جمعآوری شد، نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. این مسئله عللهای مختلفی دارد. تفکیک زباله از مبدا، وضعیت اقتصادی کشور، تولید کم زباله، صرفهجویی، پرهیز از اسراف از جمله این علتهاست. یکی از آموزشهای فرهنگ شهروندی، تولید کم زباله است.
وی با بیان اینکه «برخی از شهروندان وسایلی که خراب هستند را به جای تعمیر در درب خانه خود به عنوان زباله میگذارند»، گفت: در برخی مناطق و در سطح شهر تولید زباله کاهش پیدا کرده است. باتوجه به این مسئله، در برخی مناطق تعداد نیرو و ماشینآلات خود را تعدیل کردهایم. درصد جمعآوری زباله خشک از شهروندان رو به افزایش است. این درصد در سه سال آینده باید به بالای 16 درصد برسد. میزان زباله پاییز امسال تقریبا شبیه به پاییز سال گذشته و کمی کمتر است.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد اظهار کرد: در پاییز سال جاری، حدود 152 هزار تن زباله از مناطق مختلف شهر جمعآوری شده است. به طور متوسط در هر روز هزار و680 تن زباله توسط شهروندان تولید و به همت پاکبانان خدمات شهری در مناطق 13 گانه شهر مشهد جمعآوری میشود.
کدام مناطق مشهد بیشترین و کمترین میزان تولید زباله را داشتهاند؟
یعقوبی خاطرنشان کرد: بیشترین تولید زباله از مناطق دو و سه، کمترین میزان تولید زباله، از منطقه ثامن گزارش شده است.
وی با بیان اینکه «هزینه روزانه جمعآوری زباله در سه ماه پاییز، 102 میلیون تومان برآورد شده است»، تاکید کرد: بیش از 9 میلیارد و 225 میلیون تومان برای جمعآوری زباله شهر مشهد در سه ماه پاییز هزینه شده است.
معاون خدمات شهری شهرداری مشهد عنوان کرد: روزانه هزینه بسیاری برای نظافت و جمعآوری زباله به شهرداری تحمیل میشود که در همین راستا شهروندان میتوانند با بیرون گذاشتن زباله در ساعات تعیین شده از دوباره کاری شهرداری برای جمعآوری زباله، پسماند و تحمیل هزینه مازاد جلوگیری کنند.
یعقوبی بیان کرد: تنظیف و جمعآوری زباله در مناطق مختلف این کلان شهر توسط 5هزار و 600 نیروی کارگر انجام میشود و روزانه 11 درصد زبالههای خانگی در کلانشهر مشهد از مبدا تفکیک میشود.
انتهای پیام