به گزارش ایسنا، آمریکا به مدد رونق نفت شیل، در سال ۲۰۱۹ واردات نفت از خاورمیانه را به پایینترین میزان در ۳۰ سال گذشته کاهش داد. با این حال خاورمیانه همچنان منبع ۱۰ درصد از واردات آمریکا است. با وجود تولید بالای نفت در منطقه پرمیان باسین که رشد بی وقفه آن ادامه دارد، وابستگی آمریکا به نفت خاورمیانه قرار نیست معکوس شود.
آمریکا نفت کمتری از خاورمیانه خریداری میکند اما این منطقه همچنان یک تامین کننده مهم مانده است. پیش از انقلاب شیل، پالایشگاههای منطقه گلف کاست میلیونها دلار برای فرآوری نفت سنگین ارزان خاورمیانه و آمریکای جنوبی سرمایه گذاری کردند. نفت شیل آمریکا سبکتر و حاوی سولفور کمتری است و برای اکثر پالایشگاههای آمریکایی ایده آل نیست.
بر اساس گزارش بلومبرگ، منابع تامین نفت سنگین از زمان وضع تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا و افت تولید مکزیک و محدودیتهای لجستیکی تولید کانادا، محدود شدهاند. با توجه به تحریمهایی که واشنگتن علیه ایران وضع کرده است، خریداران همچنان به تولیدکنندگان خاورمیانهای وابسته هستند.
پس از اقدام تروریستی هوایی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی در عراق، فضای خاورمیانه و تنگه هرمز متشنج شد و بازارهای جهانی و سرمایهگذاران نفت منتظر اقدام تلافی جویانه ایران بودند که با پاسخ کوبنده سپاه در هدف قرار دادن پایگاههای نیروهای تروریستی آمریکا در عراق اتفاق افتاد.
انتهای پیام