بهبود پایبندی عراق به توافق نفتی اوپک

نظرسنجی رویترز نشان داد تولید نفت اوپک در دسامبر با پایبندی بیشتر نیجریه و عراق به پیمان محدودیت عرضه این گروه، کاهش پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، نتایج نظرسنجی رویترز حاکی از آن است که تولید نفت اوپک متشکل از ۱۴ کشور در دسامبر به ۲۹.۵۰ میلیون بشکه در روز رسید که ۵۰ هزار بشکه در روز نسبت به آمار بازبینی شده نوامبر کاهش داشته است.

قیمت نفت پس از رشد ۲۳ درصدی در سال ۲۰۱۹، در نخستین روزهای سال ۲۰۲۰ تحت تاثیر محدودیت عرضه اوپک و افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی در خاورمیانه به بالای ۷۰ دلار در هر بشکه صعود کرد.

به گفته استفن برنوک از شرکت کارگزاری نفت PVM، ریسکهای ژئوپلیتیکی همچنان مایه نگرانی اصلی سرمایه گذاران خواهند ماند و یک بازی انتظار طولانی آغاز شده تا معلوم شود آیا این تنش‌ها به مختل شدن عرضه نفت منطقه منجر خواهد شد.

اوپک، روسیه و سایر متحدانش که به گروه اوپک پلاس معروف هستند، در سال ۲۰۱۹ برای محدودیت عرضه به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز موافقت کردند که سهم ۱۱ عضو اوپک از این کاهش، ۸۰۰ هزار بشکه در روز بود و ایران، لیبی و ونزوئلا از مشارکت معاف شدند. در نشست دسامبر اوپک پلاس موافقت کرد ۵۰۰ هزار بشکه در روز به دور جدید کاهش تولید که از اول ژانویه سال ۲۰۲۰ شروع شد، اضافه کند.

میزان پایبندی ۱۱ عضو اوپک به این پیمان فراتر رفته که ناشی از کاهش بیشتر تولید نفت از سوی عربستان سعودی و متحدانش در منطقه بوده است.

نظرسنجی دسامبر نشان داد نیجریه و عراق که هر دو در پایبندی به سهمیه تولیدشان در سال ۲۰۱۹ عملکرد ضعیفی داشتند، اندکی پیشرفت کرده اند. نرخ پایبندی به توافق کاهش تولید از ۱۵۳ درصد در نوامبر به ۱۵۸ درصد در دسامبر رشد کرد.

بزرگترین کاهش تولید به میزان ۸۰ هزار بشکه در روز مربوط به نیجریه بود که نفت کمتری در دسامبر صادر کرد.

عربستان سعودی و عراق که بزرگترین تولیدکنندگان عضو اوپک هستند، تولیدشان را به میزان ۵۰ هزار بشکه در روز کاهش دادند. با این کاهش، عرضه نفت عربستان سعودی بیش از ۵۰۰ هزار بشکه در روز پایین‌تر از سهمیه سال ۲۰۱۹ شده است. پایبندی عراق که به ۵۹ درصد رسیده است بسیار کمتر از نرخ پایبندی عربستان سعودی است اما بالاتر از نرخ پایبندی ۲۳ درصدی این کشور در نوامبر است.

امارات متحده عربی هم در دسامبر به شکل داوطلبانه کاهش تولید بیشتری صورت داد در حالی که تولید کویت ثابت بود.

بر اساس گزارش رویترز، در میان سایر اعضای اوپک، بزرگترین افزایش تولید مربوط به آنگولا بود که صادراتش را افزایش داد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ دی ۱۳۹۸ / ۱۵:۳۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 98101713526
  • خبرنگار : 71263