شباهت ترامپ، داعش و طالبان در چیست؟

عضو کمیته ملی ایکوموس ایران معتقد است که پیش از ترامپ، طالبان و داعش نیز فرهنگ را نشانه رفته بودند منتها بوی خون‌هایی که ریختند آن‌قدر زیاد بود که این مسئله به چشم نیامد.

مهدی تمیزی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: وقتی مجسمه بودا توسط طالبان نابود شد و بخشی از تاریخ و تمدن بشری در افغانستان از بین رفت و همچنین، زمانی که بخش قابل‌توجهی از مجموعه تاریخی تئاتر سوریه به دست داعش نابود شد، بسیاری از مردم جهان، به‌ویژه روشنفکران و شبه روشنفکران، این رفتارها را در زمره رفتارهای جوامع عقب‌مانده و بی‌تمدن قلمداد کردند.

وی ادامه داد: منصف اگر باشیم، باید بپذیریم که همه کشورهای جهان هم تمدن دارند و هم انسان‌های فرهیخته و امروز جای بسی ناراحتی است که شخص رئیس‌جمهور و نه حتی شهروند کشوری مثل آمریکا، مراکز فرهنگی کشور ایران را تهدید می‌کند.

عضو کمیته ملی ایکوموس ایران گفت: امروز همان خسارتی که طالبان و داعش به آثار تاریخی سوریه و افغانستان زدند، با صدای بلند و در قالب تهدید از سوی رئیس‌جمهور آمریکا بیان و تکرار می‌شود. این پیام، خشم و ناراحتی جامعه فرهنگی ایران و جهان را برانگیخته است و همه معتقدند که رفتاری ضد بشری است.

تمیزی در پاسخ به این سؤال که چرا آمریکا توپ را در زمین فرهنگ انداخته، توضیح داد: طالبان و داعش نیز فرهنگ را نشانه رفته بودند منتها بوی خون‌هایی که ریختند آن‌قدر زیاد بود که این مسئله به چشم نیامد. بسیاری از مصادیق هنری و موزه‌ای در این سال‌ها توسط این گروه‌ها تخریب شد که نه‌تنها ساکنان آن شهرها و کشورها بلکه تمامی ابنای بشر را داغدار و آیندگان را از درک و دریافت این گنجینه‌ها محروم کرد.

 وی تأکید کرد: فرهنگ ما به‌عنوان بشر، هویت و پشتوانه ماست و ترامپ خوب می‌داند که چه چیزی را نشانه رفته است.

عضو کمیته ملی ایکوموس ایران یادآور شد: خوی وحشی‌گری و رفتارهای غیرعاقلانه و هیجانی ربطی به قرن دیروز و امروز ندارد. همان‌طور که جنگ‌سالاران تاریخ در زمان خودشان دست به جنایت‌های بسیاری زدند و بخش‌هایی از دنیا را با خاک یکسان کردند، جنگ‌سالاران پیشرفته امروز نیز همیشه و در هر تاریخی قادر به انجام چنین عمل شنیعی هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۷ دی ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98101713251
  • خبرنگار :