به گزارش ایسنا، با افزایش دمای هوا به ۴۰ درجه سانتیگراد در ایالتهای استرالیا، مهار آتشسوزیهایی که از دو ماه پیش در این کشور آغاز شد از کنترل خارج شده است.
از زمان شروع آتش سوزی تا کنون دستکم ۲۴نفر کشته شده و هزاران ملک مسکونی از بین رفته است.
به گفته کارشناسان حیوانات بزرگ مانند کانگوروها والبته بسیاری از پرندگان قادر به فرار کردن و دور شدن از آتش هستند اما گونههای جانوری با تحرک کمتر و گونههای کوچکتر که به جنگل وابستگی بیشتری دارند، بیشتر در معرض خطر هستند.
کارشناسان حیات وحش و فعالان محیط زیستی با ابراز نگرانی نسبت به اینکه آتشسوزیهای گسترده سراسر استرالیا را در برگرفته، اظهار داشتند: این شرایط با خسارتهای فاجعهباری همراه است و احتمال از بین رفتن تمامی گونهها در مناطقی که درگیر آتشسوزی بودهاند، وجود دارد.
به گفته کارشناسان، این احتمال وجود دارد که جمعیت کیسهداران کوچک موسوم به ریز موشها و همچنین "طوطیکاکلی سیاه براق" در آتشسوزیهای اخیر از بین رفته باشد.
هرچند بومشناسان امیدوارند بتوانند تعدادی از این جانوران را پیدا کرده و پیش از آنکه به طور کامل از بین بروند، نجات دهند.
کارشناسان تاکید کردند: این گونه جانوری بسیار ریز جثهتر از آن است که قادر باشد خود را از میان آتش نجات دهد و ممکن است تمامی ۳۰۰ ریزموش در جزیره کانگورو از بین رفته باشند.
همچنین درصورتیکه تعدادی از آنها از آتش جان سالم به در برده باشند در حال حاضر غذایی برای ادامه حیات این جانوران وجود ندارد.
براساس گزارش بی بی سی، تا کنون حداقل نیم میلیارد حیوان بر اثر آتشسوزی در استرالیا کشته شدهاند.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، کارشناسان استرالیایی با بیان اینکه ریزموشهایی که در جزیره کانگورو زندگی میکنند از گونههایی هستند که وضعیت آنها نگران کننده است، تاکید کردند که به نظر میآید زیستگاه این جانوران به طور کامل در آتش سوخته باشد.
بررسی پژوهشگران دانشگاه سیدنی نشان میدهد تاکنون حدود ۴۸۰ میلیون حیوان از گونههای مختلف در آتشسوزی مناطق جنوب شرقی سوخته و تلف شدهاند. این پژوهشگران گفتهاند که متاسفانه آمار تلفات جانوران در این منطقه باز هم افزایش زیادی خواهد داشت.
تاکنون شش میلیون هکتار از جنگلهای جنوب شرقی استرالیا که معادل دو برابر مساحت کل کشور بلژیک است، طعمه حریق شده است. با این حال کارشناسان میگویند با توجه به پیشروی جبهههای آتش، احتمال دارد ابعاد فاجعه از این هم گستردهتر شود.
انتهای پیام