به گزارش ایسنا، علیاصغر مونسان این اقدام ترامپ را همچون دیگر مقامات کشور، یک «جنایت جنگی» خواند و گفت که «امیدوارم این توییت یک اشتباه لفظی بوده باشد؛ چراکه حمله به مراکز فرهنگی کاملا بر خلاف عرف و قوانین بینالمللی است.»
او همچنین به قطعنامه ۲۳۴۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد که در سال ۲۰۱۷ در محکومیت تخریب و قاچاق میراث فرهنگی تصویب شد، اشاره کرد و افزود: «تهدید مراکز فرهنگی در میان هیچ ملتی و با هیچ توجیهی پذیرفته نیست و براساس قطعنامه ٢٣٤٧ شورای امنیت سازمان ملل حمله به مراکز فرهنگی جنایت جنگی محسوب میشود.»
حجتالله ایوبی - دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو ـ ایران – نیز در واکنش به توئیت تهدیدآمیز دونالند ترامپ که ۵۲ سایت ایران، با ارزش بالا و با اهمیت برای فرهنگ ایران - به نمایندگی از ۵۲ گروگان آمریکایی که سالها پیش توسط ایران گروگان گرفته شدند- را هدف قرار داده است، نامهای به «اودری ازوله» – مدیر کل سازمان علمی فرهنگی و آموزشی یونسکو – نوشت و درخواست کرد تا علاوه بر محکوم کردن این اقدام افکار عمومی را از خطرات چنین رفتارهایی آگاه کند.
سیدمحمد بهشتی ـ رییس سازمان سابق میراث فرهنگی ـ نیز با بیان این عقیده که از نظر کنوانسیونهای جهانی، حرفهای ترامپ هیچ وجاهت قانونی ندارند، به موضوع کنوانسیون ۱۹۵۴ اشاره کرد مبنی بر اینکه «کشورها حتی در شرایطِ جنگی، حق ندارند به محوطهها، موزهها و آثار تاریخی آسیب وارد کنند» و در ادامه درباره امکان شکایت بینالمللی از سوی ایران گفته است: این امکان وجود دارد. ما میتوانیم براساس این صحبت به یونسکو اعتراض کرده و از امریکا شکایت کنیم. یونسکو، مراکز میراث جهانی و ایکوموس جهانی باید در این موارد نسبت به این اتفاق واکنش نشان دهند. شورای امنیت ملی باید از طریق شورای امنیت موضوع را تعقیب کند. ایران باید از این حق خود استفاده کند.
انتهای پیام