حسین محمدنبی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با اقدام اخیر آمریکا در خصوص شهادت سردار قاسم سلیمانی و اینکه آیا این اقدام از نظر حقوق بین المللی مسئولیتی را متوجه این کشور میکند، اظهار کرد: ضمن تسلیت شهادت مظلومانه سردار قاسم سلیمانی به خانواده ایشان و مردم ایران باید گفت از نظر حقوق بین الملل به این اقدام "تروریسم دولتی" میگوییم که به این ترتیب مسئولیتی به خاطر نقض حقوق بین الملل متوجه آمریکا میکند و دلیل آن، این است که آمریکاییها وارد کشور دیگری شده و در کشور دیگری این عملیات ترور را انجام دادهاند که در این مساله نقض حقوق بین الملل آشکارا مشخص است.
وی افزود: ورود به کشور ثالث دیگری مانند عراق و نقض حاکمیت این دولت، به هم ریختن اوضاع آن کشور محسوب میشود که آمریکاییها از نظر قوانین بین اللملل حق ورود به داخل این کشور و نقض حاکمیت آن را نداشتهاند، بنابراین دولت عراق نیز میتواند در خصوص نقض حاکمیتش علیه آمریکا اقدام کند.
این وکیل دادگستری با اشاره به ماده 2 منشور سازمان ملل متحد، تصریح کرد: آنچه که میتوانیم به آن متوسل شویم این است که با توجه به بند 4 و 7 این ماده از منشور ملل متحد، شاهد هستیم که مداخله کشوری در امور سایر کشورها باعث میشود که صلح و امنیت بین المللی به خطر بیفتد و از این جهت آن کشور مسئولیت دارد.
محمدنبی ادامه داد: مسئولیت آمریکا با این اقدام به خطر انداختن صلح و امنیت بین المللی است، کما اینکه سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی و آسیایی نیز این مساله را اعلام کردند که این اقدام باعث خواهد شد که صلح و امنیت بینالمللی در منطقه به هم ریخته و ممکن است در کل جهان نیز مشکلات عدیدهای به وجود آورد. به طور مثال روز گذشته شاهد بودیم که قیمت نفت و بورس افزایش پیدا کرد، بنابراین چون این حرکتها صلح و امنیت بین المللی را به خطر انداخته، مسئولیت آن با دولتی است که چنین عملی را انجام داده و باید پاسخگوی دنیا باشد.
وی اقدام آمریکا در به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی را خلاف منشور سازمان ملل متحد خواند و گفت: به استناد قانون معتقدیم که هر نوع استفاده از زور در حقوق بین الملل در چارچوب مجوز شورای امنیت و یا دفاع مشروع میتواند باشد.
این وکیل دادگستری در ادامه تاکید کرد: در خصوص تجاوز آشکار آمریکا در ورود به کشور دیگر و توسل به زور -با توجه به ماده 51 منشور ملل متحد- حق دفاع مشروع مورد توجه قرار گیرد و سازمان ملل موظف است که در این خصوص اعمال نظر و ورود کند و این به این معنی است که شورای امنیت در خصوص اقداماتی که موجب ایجاد خطر برای صلح و امنیت جهانی شده، باید ورود کرده و در حال حاضر سازمان ملل موظف است با توجه به درخواستی که دولت ما به استناد منشور سازمان ملل متحد ارایه کرده، موضوع را در شورای امنیت مطرح و بررسی کند.
محمدنبی خاطرنشان کرد: این اقدام آمریکا درست نبوده و در منطقه تنش و خطر ایجاد میکند، بنابراین شورای امنیت باید در این زمینه اعلام نظر کند، چون معتقدیم نقض فاحش حقوق بشر رخ داده و در واقع با اقداماتی که انجام شده مشخصا این نقض معلوم و معین است و دخالت در امور داخلی عراق محسوب میشود و همچنین اقدام خطرناک دیگر این بود که باعث شهادت افراد مختلف از جمله سردار قاسم سلیمانی شدند.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای مختلف بینالمللی و حقوق بشری این اقدام آمریکا را محکوم کردهاند، گفت: این تنش در منطقه خطر به وجود آورده و تغییرات و حرکتهایی که در مورد قیمت نفت رخ داده است از این مساله حکایت دارد.
انتهای پیام