ایرباس از بوئینگ جلو زد

ایرباس در سال ۲۰۱۹ میلادی از بزرگترین رقیب خود بوئینگ پیشی گرفت و عنوان بزرگترین سازنده هواپیما در جهان را به خود اختصاص داد.

به گزارش ایسنا، ایرباس که یک شرکت هواپیماسازی اروپایی مستقر در فرانسه به شمار می‌رود، همواره یکی از بزرگترین رقبای بوئینگ در تولید و عرضه هواپیما بوده است.

 گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها و منابع خبری همچون CNBC حاکیست که تحویل و عرضه هواپیما توسط ایرباس فرانسه تحت تاثیر زمین گیر شدن هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس در سراسر جهان، از بزرگترین رقیب آمریکایی آن، شرکت بوئینگ، برای نخستین بار از سال ۲۰۱۱ میلادی سبقت گرفته است؛ به گونه‌ای که رقم تحویل هواپیماهای ایرباس به ۸۶۳ فروند در سال ۲۰۱۹ میلادی رسیده است.

تحویل و عرضه هواپیماهای ایرباس در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال قبل از آن که ۸۰۰ فروند بود،  ۷.۹ درصد رشد و افزایش یافته است.  

این بدان معناست که این غول هواپیماسازی موفق شده است که در سال ۲۰۱۹ میلادی مطابق پیش بینی های تحلیلگران و کارشناسان فعال در صنعت هوایی عمل کند و عملکرد موفقیت آمیزی را برای خود به ثبت برساند.

زمین‌گیر شدن هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس در تمامی ایرلاین‌های فعال در جهان، بدون شک ضرر و زیان‌های بسیاری را برای این غول هواپیماسازی آمریکایی به ارمغان آورده و بسیاری از آنها درصدد تشکیل پرونده های حقوقی علیه بوئینگ و دریافت خسارت و غرامت از آن هستند.

به عقیده کارشناسان فعال در حوزه هوانوردی، همین امر تبدیل به بهترین فرصت برای ایرباس شد تا بتواند قراردادهای بیشتری با ایرلاین های مختلف جهان منعقد کند و تعداد سفارش و تحویل هواپیماهای ساخت خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهد و بدین ترتیب از بزرگترین رقیب خود، بوئینگ، جلو بزند.

بعد از آنکه دو فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس به فاصله کمتر از شش ماه در سال گذشته سقوط کردند و بالغ بر ۳۰۰ نفر از مسافران و خدمه پروازی آن جان باختند، تمامی ایرلاین های فعال در جهان پرواز این مدل از هواپیما را در خطوط پروازی خود ممنوع و متوقف اعلام کردند تا نتایج سازمان هوانوردی فدرال آمریکا و سایر موسسات مربوطه در خصوص نقض نرم‌افزاری و سایر مشکلات ایمنی آن معلوم و مشخص شود. این درحالیست که بوئینگ چند هفته پیش اعلام کرد که به طور موقت تولید هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس را در ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ میلادی متوقف خواهد کرد. به نظر می رسد همان طور که بسیاری از نهادهای ناظر در ایالات متحده آمریکا و سایر متخصصان هوانوردی پیش بینی کرده بودند، مجوز پرواز و بازگشت بوئینگ ۷۳۷ مکس به خطوط هوایی به این زودی صادر نخواهد شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ دی ۱۳۹۸ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 98101410370
  • خبرنگار : 71591