به گزارش ایسنا، از چهارشنبه ۱۱ دی ماه، آغاز سال ۲۰۲۰ میلادی، سفر با اتوبوس و تراموا در مرکز شهر "آگسبورگ" در آلمان رایگان میشود. در این شهر ۳۰۰ هزار نفری در جنوب آلمان قرار است برای بهبود کیفیت هوا، استفاده از حمل و نقل عمومی در محدودهای شامل ۹ ایستگاه رایگان شود.
شهرداری آگسبورگ تأکید کرده که با اجرای این طرح تصمیم دارد سفر به مرکز شهر را برای بازدیدکنندگان جذابتر کند و کار مغازههای خردهفروشی رونق بخشد.
امکانات دیگری از جمله پرداخت ماهیانه مبلغ معینی برای دسترسی نامحدود به اتوبوس و تراموا در سطح شهر و استفاده از دوچرخههای اجارهای و اتومبیل های کرایهای شهرداری نیز بخش دیگری از این طرح هستند.
اجرای این طرح پیشتر در شهر کوچکی در ایالت بایرن با استقبال شهروندان همراه شده بود. بررسی آمار سفرهای درونشهری در محدودهای که بلیط اتوبوس و تراموا رایگان شده بود، نشان میداد که شمار مسافران پس از حدود دو ماه دو برابر شده است.
طرح حملونقل عمومی رایگان در کل کشور لوکزامبورگ
به گزارش دویچهوله، اکنون لوکزامبورگ نیز تصمیم دارد از ماه مارس این طرح را در کل کشور به اجرا درآورد و نخستین کشوری باشد که حمل و نقل عمومی در آن رایگان خواهد بود. البته صندلیهای درجه یک همچنان پولی خواهد ماند. بلیط اتوبوس و قطار به مقصد لوکزامبورگ از سایر کشورهای اروپایی نیز به مراتب ارزانتر خواهد شد.
لوکزامبورگ، کشوری در قاره اروپا است که به مرکزی برای موسسههای مالی و بانکی تبدیل شده است.
اقتصاد لوکزامبورگ به دلیل خدمات بانکهای این کشور پررونق است. سطح درآمد در این کشور بالاست اما هزینههای زندگی به ویژه مسکن نیز بسیار گزاف است. لوکزامبورگ با دوهزار و ۵۸۶ کیلومترمربع حدود ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و از گرانترین کشورهای اروپا به شمار میرود.
بسیاری از شهروندان این کشور به دلیل افزایش سرسامآور قیمت مسکن، ساکن کشورهای همسایه شدهاند. با اینحال جمعیت لوکزامبورگ در ۲۰ سال گذشته یک سوم بیشتر شده است. نیمی از ساکنان کنونی این کشور شهروندان خارجی هستند. روزانه حدود ۲۰۰ هزار نفر هم از فرانسه، بلژیک و آلمان برای کار به لوکزامبورگ سفر میکنند.
آمار نشان میدهد بیش از ۶۰ درصد آنها با خودروهای تکسرنشین راهی محل کار خود میشوند و به همین علت اتوبانهای ورودی به لوکزامبرگ هر روز صبح شاهد ترافیک سنگینی هستند. مقامات لوکزامبرگ تصمیم دارند با اجرای طرح خدمات حمل و نقل رایگان، آمار خودروهای تکسرنشین را ظرف مدت پنج سال آینده ۱۵ درصد کاهش دهد.
مسیرهای دوچرخهسواری این کشور هم قرار است دو برابر بیشتر شوند و به یکهزار و صد کیلومتر افزایش پیدا کنند. به عنوان مثال در حدفاصل دو شهر بزرگ این کشور که قطبهای اقتصادی لوکزامبورگ به شمار میروند یک مسیر ۲۸ کیلومتری دوچرخهسواری پرسرعت ساخته میشود.
انتهای پیام