درکِ صنایع دستی

یک هنرمند قاینی با انتقاد از اینکه سازمان‌ها هنوز به درک درستی از تاثیر صنایع‌دستی نرسیده‌اند، گفت: در بحث بازاریابی و فروش در شهرهای کوچک با سطح درآمد پایین همیشه مشکل وجود دارد که نیازمند توجه مسئولان است.

نجمه معاضدی، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ۱۷ سال که معرق کار می‌کنم، اما اکنون دو سال است که به صورت جدی این هنر را دنبال می‌کنم.

وی بیان کرد: ابتدا به دلیل علاقه شخصی و بعد برای زنده نگه داشتن این هنر و ترویج آن و تشویق و علاقه‌مند کردن دوستان برای دنبال کردن این هنر به معرق‌کاری روی آوردم.

این هنرمند از مشکلات این حوزه گفت و افزود: مهم‌ترین مشکل بحث فروش محصولات است و برای حل این مشکل باید هنر در بین مردم معرفی شده و هنر و صنایع دستی در جامعه ارزشمند تلقی شود.

معاضدی ادامه داد: باید به جای کالای لوکس خارجی که در همه منازل به چشم می‌خورد، صنایع دستی ایرانی هم جایگاهی داشته باشد تا شاهد رونق این هنر باشیم.

وی اظهار کرد: در بحث بازاریابی و فروش در شهرهای کوچک با سطح درآمد پایین همیشه مشکل وجود دارد، اما با وجود مشکلات درصدد برپایی نمایشگاه شخصی هستم تا این هنر را به مردم شهر و کشورم معرفی کنم.

این هنرمند با بیان اینکه راه رونق صنایع‌دستی، حمایت نهادهای دولتی از این هنر است، افزود: خلاء تبلیغات مطلوب و گسترده در سطح شهر و یا در شبکه‌های اجتماعی نیز حس می‌شود که وجود آن بسیار در رونق صنایع‌دستی موثر است.

معاضدی ادامه داد: تشکیل بازارچه‌های صنایع‌دستی در هر شهر و معرفی صنایع‌دستی در ورودی شهرها، نصب المان‌های هنری در ورودی شهر، برپایی نمایشگاه‌های گروهی در زمان‌های خاص، معرفی صنایع‌دستی هر شهر در مدارس، استقبال از توریست‌های خارجی با هدایایی از صنایع‌دستی آن شهر و توجه سازمان‌ها، ادارات و دانشگاها به صنایع‌دستی و ارائه آن به عنوان هدیه به میهمانان خارجی از راه‌های رونق این هنرهاست که متاسفانه کمتر به آن توجه شده است.

وی افزود: تبلیغات حرف اول و مهم در این زمینه است و هنرمند باید هنر و صنعت خود را برای عموم به صورت کامل معرفی کند تا سطح اطلاعات در مورد آن هنر افزایش یابد.

این هنرمند بیان کرد: ایجاد نوآوری در هنر نیز در افزایش سطح فروش بسیار مهم است، چراکه سلیقه و علایق روز به روز تغییر می‌کند و چه بهتر است که هنر هم به صورت کاربردی در اشکال جدید رونمایی شود.

معاضدی با بیان اینکه ارائه هنر صنایع‌دستی در بسته‌بندی‌های مناسب نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد، تصریح کرد: بعضی از اقلام و مواد اولیه در شهرهای کوچک یافت نمی‌شود و برای این منظور باید با صرف هزینه و وقت، آن را از شهرهای بزرگتر تهیه کرد.

وی با بیان اینکه در هر شهری ابتدا آثار تاریخی و سپس صنایع‌دستی مهم‌ترین عامل گردشگری محسوب می‌شود، اظهار کرد: اگر در زمینه صنایع‌دستی تلاش شود، حتی از آثار تاریخی ممکن است بیشتر به چشم آید و این در انتقال فرهنگ استان بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

این هنرمند خاطرنشان کرد: صنایع‌دستی با معرفی قوی، صد در صد در جذب توریست و گردشگر داخلی موثر خواهد بود؛ به شرط آنکه مسئولین شهر برای معرفی صنایع‌دستی شهرشان جدیت به خرج دهند و ارزش قائل شوند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۹ دی ۱۳۹۸ / ۰۸:۱۱
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98100906110
  • خبرنگار :