رونمایی از بانک سلول‌های بنیادی خون قاعدگی/طی کردن سالانه ۱۰ هزار سیکل درمان ناباروری در جهاد

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان این که جهاد دانشگاهی، بزرگترین نهاد پژوهشی کاربردی و توسعه‌ای در سطح کشور است که هم در حوزه فنی، هم علوم انسانی و پزشکی و کشاورزی فعالیت دارد، افزود: سالانه بیش از ۱۰ هزار سیکل درمانی در ۹ مرکز درمان ناباروری جهاد طی می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا پورعابدی امروز در نشست‌ خبری رونمایی از بانک سلول‌های بنیادی خون قاعدگی که در محل پژوهشگاه ابن سینا برگزار شد، گفت:  ما در حوزه پزشکی تقریبا از یک دهه پیش  روند سلول‌های بنیادی را در جهاد دانشگاهی پیگیری کردیم و این موضوع  به عنوان یک بحث آینده‌نگرانه در پژوهشگاه رویان مطرح شد. اکنون توانسته‌ایم در حوزه سلول‌های بنیادی رتبه خوبی را در جهان به دست آوریم و به کمک ستاد فرمان اجرایی امام(ره) در یک کارخانه، تولید صنعتی سلول‌های بنیادی را در کشور ایجاد کنیم. 

وی افزود: تقریبا یک دهه طول می‌کشد که پژوهش در حوزه پزشکی از آزمایشگاه وارد حوزه بالین شود. در حال حاضر، برخی از پژوهش‌های جهاد دانشگاهی وارد کارآزمایی بالینی شده و امیدواریم بعد از سپری شدن مراحل حقوقی و پزشکی وارد حوزه درمان نیز شوند. 

پورعابدی ادامه داد: امروزه همگام با دنیا، بر روند جدید پزشکی مبتنی بر فرد تمرکز کرده‌ایم و در آینده برای هر فرد خاص، پروتکل‌های درمانی خاص را خواهیم داشت. جهاد در حوزه پزشکی علاوه بر بحث سلول‌های بنیادی، در حوزه درمان ناباروری نیز فعال است و  سالانه بیش از ۱۰ هزار سیکل درمانی در ۹ مرکز درمان ناباروری جهاد طی می‌شود.

معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان این که سال‌هاست جهاد دانشگاهی بر درمان سرطان پستان متمرکز است، افزود: در حوزه درمان این بیماری و تغییر سبک زندگی بیماران مبتلا فعالیت‌های خوبی در جهاد دانشگاهی انجام شده است؛ علاوه بر آن، در حوزه‌ درمان زخم‌های ناشی از دیابت و پژوهش‌های مرتبط با گیاهان دارویی نیز سعی کردیم پیش‌قدم باشیم. ما همواره در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنیم، باید فناوری‌های آینده را هم رصد کنیم.

در بخش دیگری از این نشست خبری، دکتر محمدرضا صادقی، رئیس پژوهشگاه ابن‌سینا اظهار کرد: اگر امروزه جایگاهی را در بخش سلول‌های بنیادی برای کشور خود متصور هستیم و ایران به عنوان کشوری پیشرو در این زمینه شناخته می‌شود، به دلیل زحمات دکتر حمیدیه، دبیر ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و مدیران‌ پیشین و همچنین پشتیبانی‌ دکتر ستاری، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور است. 

وی با بیان این که جهاد دانشگاهی در حوزه سلول‌های بنیادی فعالیت‌های زیادی دارد، افزود: ما معتقدیم که طب بازساختی از حوزه‌های مهم درمان در آینده خواهد بود و موجب رفاه و افزایش امید به زندگی می‌شود. درمان بسیاری از بیماری‌های نوظهوری که در آینده ایجاد می شود به کمک سلول‌های بنیادی میسر است.

صادقی ادامه داد: تمام تلاش مجموعه جهاد دانشگاهی این است که فعالیت‌هایی انجام شود که نیازی از نیاز های جامعه رفع شود. پس از 10 سال فعالیت بر روی سلول‌های بنیادی مشتق از خون قاعدگی، امروز نتایج این فعالیت‌ها برای درمان ناباروری با استفاده از این سلول‌ها بیان می‌شود.

در ادامه این نشست، دکتر غلامرضا اسماعیلی جاوید، مدیرکل دفتر علوم پزشکی جهاد دانشگاهی، گفت: مدلی که در جهاد دانشگاهی برای فعالیت در حوزه پزشکی انتخاب کرده‌ایم، ایجاد مراکز عالی (central exellence) است که بتوانیم در کنار اکوسیستم پژوهش و ارائه خدمات پزشکی، در حوزه آموزش و ارتقا و توسعه علم و فناوری هم فعالیت داشته باشیم.


وی افزود: تلاش ما این است که بر اساس نیازهای تحقیقاتی جامعه فعالیت کنیم. یک‌سری از فعالیت‌ها به کارهای تیمی نیاز دارد و به متخصصانی از رشته‌های علوم پایه پزشکی، بالینی و رشته‌های علوم پایه غیرپزشکی نیاز است. ما بهترین تعامل را می‌توانیم در پژوهشگاه‌های رویان و ابن‌سینا در این زمینه شاهد باشیم.

جاوید ادامه داد: یکی از چالش‌ها این است که چگونه پژوهش‌ها را در بحث بالین با ملاحظات اخلاقی پیش ببریم. این مسئله سال‌ها پیش در پژوهشگاه ابن‌سینا شناسایی شد و اولین کمیته‌های اخلاق در پژوهش‌های زیستی در جهاد دانشگاهی حدود ۱۵ سال پیش راه‌اندازی شد.

مدیرکل دفتر علوم پزشکی جهاد دانشگاهی افزود: یکی از رویکردهایی که ما در پژوهشگاه‌های پیشروی جهاد شاهد آن هستیم، استفاده از محصولات پیشرفته پزشکی است؛ سال گذشته اولین مرکز استفاده از محصولات پزشکی را در "رویان" راه‌اندازی کردیم و تلاشمان این است که پلتفرم و زیرساختی را برای استفاده از  محصولات پیشرفته حاصل از ژن‌درمانی و سلول‌های بنیادی ایجاد کنیم. از پژوهشگران و متخصصان دعوت می‌کنیم با مراجعه به مراکز ما از این زیرساخت‌ها استفاده کنند.

به گزارش ایسنا، یکی از کارکردهای ویژه سلول‌های بنیادی مشتق از خون قاعدگی که در پژوهشگاه ابن‌سینا به اثبات رسیده، درمان ناباروری خانم‌هایی است که به دلیل ذخیره کم تخمدان و به‌رغم درمان‌های انجام شده، نابارورند. نتایج این طرح تحقیقاتی در پژوهشگاه ابن‌سینا نشان داد که استفاده از سلول‌های بنیادی خون قاعدگی در این دسته از خانم‌ها باعث افزایش توان باروری آن‌ها می‌شود و ۲۶ درصد از بیماران شرکت‌کننده در این مطالعه توانستند بعد از درمان به طور طبیعی باردار شوند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ دی ۱۳۹۸ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98100805493
  • خبرنگار : 71624