حمایت تسهیلاتی شبکه بانک‌های خصوصی از بخش معدن و صنایع معدنی در شرایط تحریم

شبکه بانکی کشور در راستای شکوفایی و رونق‌ بخش معدن و صنایع معدنی، حمایت تسهیلاتی از این بخش را در شرایط سخت تحریمی در دستور کار قرار داده است.

به گزارش ایسنا، بخش معدن و صنایع معدنی ازجمله بخش‌های مهم اقتصاد کشور است که شکوفایی آن‌ها علاوه بر رونق تولید ملی، نقش قابل‌توجهی در اشتغال‌زایی و کاهش محرومیت دارد چرا که معادن کشور اغلب در مناطق دورافتاده و کم برخوردار قرار دارند و توسعه آن‌ها به معنای ایجاد فرصت‌های اقتصادی برای این مناطق است.

 بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، دکتر روحانی رئیس‌جمهوری نیز در ابتدای دولت یازدهم و در دومین جلسه ستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی بر ضرورت بهره‌مندی از فناوری‌های نوین برای اکتشافات معدنی و زمینه‌سازی برای فعال‌تر شدن حضور مولد مردم تأکید کرده است.

نکته مهم دیگر این‌که یکی از بخش‌های مورد توجه رئیس‌جمهور و هیات دولت در سفرهای استانی بخش معدن و صنایع معدنی بوده است که نشان‌ دهنده توجه دولت به ظرفیت اشتغال‌زائی بخش معدن و صنایع معدنی در جهت برطرف کردن مشکل بیکاری است؛ خاصه آن‌که بسیاری از ذخایر غنی معدنی در استان‌های کمتر توسعه‌ یافته همچون مناطق شرق و جنوب شرق کشور قرار دارند و فعال‌سازی معادن و صنایع معدنی در استان‌های محروم یکی از راه‌های مؤثر برای توسعه پایدار و ایجاد فرصت‌های شغلی در جهت سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به شمار می‌رود.

نظام بانکی کشور نیز متناسب بااهمیت بخش معدن و صنایع معدنی رویکرد حمایت تسهیلاتی از این بخش را در دستور کار قرار داده و بر اساس آمارهای اعلام‌شده توسط وزارت صمت، در سال گذشته بخش صنعت و معدن با دریافت ۲۰۸ هزار و ۹۳۳ میلیارد تومان وام‌، پس از بخش خدمات در رده دوم ازنظر ارزش تسهیلات اعطایی به بخش‌های اقتصادی قرارگرفته است.

همچنین طبق آمارهای منتشرشده توسط بانک مرکزی، تسهیلات پرداختی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در ۷ ماهه سال ۱۳۹۸ به بخش‌های اقتصادی مبلغ ۴۴۷.۸ هزار میلیارد تومان بوده که سهم تسهیلات پرداخت‌شده به بخش صنعت و معدن ۱۳۷.۳ هزار میلیارد تومان است.

حمایت تسهیلاتی بانک پارسیان از طرح‌های معدن و صنایع معدنی

یکی از بانک‌های شاخص در زمینهٔ اعطای تسهیلات توسعه و سرمایه در گردش به طرح‌های معدن و صنایع معدنی بانک پارسیان است طرح‌هایی که این بانک در آن مشارکت دارد، جزو طرح‌های ملی محسوب می‌شوند که در افتتاح آن‌ها مسئولان ارشد کشور حضور داشته‌اند. به‌عنوان‌مثال در مراسم بهره‌برداری از کارخانه گندله‌سازی اپال پارسیان در سنگان‌ که با حمایت تسهیلاتی بانک پارسیان به ثمر رسید، دکتر جهانگیری، معاون اول رییس جمهور و شریعتمداری، وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت حضور یافتند.

 ازجمله مهم‌ترین طرح‌های توسعه معادن و صنایع معدنی که از حمایت تسهیلاتی بانک پارسیان برخوردار شده یا از وام‌های سرمایه در گردش این بانک بهره‌مند شده‌اند می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

-             طرح استحصال از معادن سنگ و کنسانتره با هدف کاهش وابستگی به خارج با مشارکت شرکت گل گهر

-              اعطای تسهیلات سرمایه در گردش گندله‌سازی شرکت اپال پارسیان سنگان

-              طرح استحصال گندله از معادن سنگ‌آهن در منطقه محروم و مرزی سنگان با هدف کاهش وابستگی به خارج با مشارکت شرکت اپال کانی و ایجاد کارخانه ۵ میلیون تنی گندله

-              مشارکت در تأمین مالی طرح کارخانه فولادسازی جهان‌آرا اروند

-              اعطای تسهیلات سرمایه در گردش تولید فولاد به شرکت پارس فولاد سبزوار

در مورد جزئیات و اهمیت طرح‌های مذکور باید گفت؛ منطقه معدنی گل گهر در استان کرمان و در ۵۰ کیلومتری جنوب غربی سیرجان، از بزرگ‌ترین قطب‌های معدنی کشور و خاورمیانه است. طرح استحصال از معادن سنگ و کنسانتره یکی از برنامه‌های بومی‌سازی صنعت فولاد است که در مجتمع گل گهر طراحی‌شده و بانک پارسیان نیز در تأمین مالی آن مشارکت کرده است. این طرح با کاهش وابستگی زنجیره فولاد کشور به خارج، دستاوردهایی همچون اشتغال‌زایی، ارزش‌افزوده و سودآوری بیشتر را درزمانی که صنایع فولاد کشور ما تحت تحریم‌های ظالمانه‌ای قرار دارد، ایجاد کرده است.

یکی دیگر از اقدامات قابل‌توجه بانک پارسیان اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به شرکت پارس فولاد سبزوار است. این تسهیلات اقدامی در جهت رونق تولید بوده و با این تسهیلات چرخ این کارخانه که در منطقه محروم جوین واقع‌شده از حرکت بازنایستاده و اشتغال مستقیم ۱۰۰۰ نفر و اشتغال غیرمستقیم بیش از ۲ هزار نفر حفظ‌شده است.

در ادامه، باید از مشارکت بانک پارسیان در تأمین مالی کارخانه فولاد اروند که در شهرک صنعتی خرمشهر واقع است یاد کرد. این کارخانه اشتغال‌زایی مستقیم ۸۰۰ نفری و غیرمستقیم ۳۵۰۰ نفری برای مردم شهر خرمشهر داشته که به‌عنوان نماد ایثار و مقاومت در جنگ تحمیلی شناخته می‌شوند و از این حیث یکی از مهم‌ترین طرح‌های صنایع معدنی کشور است.

یکی دیگر از طرح‌های معدنی که با مشارکت بانک پارسیان به ثمر رسیده طرح گندله‌سازی اپال پارسیان سنگان است. منطقه سنگان در جنوب شرق استان خراسان رضوی واقع است و ازجمله مناطق بسیار مستعد معدنی کشور به شمار می‌رود. ذخایر سنگ‌آهن سنگان بیش از ۳/۱ میلیارد تن برآورد می‌شود که سهم ۲۳ درصدی از سنگ‌آهن مورد نیاز زنجیره صنایع فولاد کشور را در خود جای‌ داده است. اشتغال‌زایی مستقیم طرح عظیم و ملی گندله‌سازی اپال پارسیان سنگان ۲۵۰۰ نفر بوده و ۸۰۰۰ نفر نیز طی دوره احداث و راه‌اندازی این پروژه به‌صورت غیرمستقیم در آن اشتغال داشتند که بر این اساس می‌توان گفت مجموعاً اشتغال‌زایی بزرگی با در منطقه محروم سنگان ایجاد شده است.

بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح این طرح با تقدیر از راه‌اندازی این طرح با استفاده از ظرفیت‌های داخلی در دوران تحریم اظهار کرد: معادن از ظرفیت‌های مهم تحقق اقتصاد مقاومتی برای کشور محسوب می‌شوند و دولت توجه خاصی به این بخش دارد.

دکتر سمیعی نژاد، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پارسیان‌ که به همراه مدیرعامل این بانک در مراسم افتتاح طرح گندله‌سازی اپال سنگان پارسیان حضور داشت نیز سرمایه‌گذاری در این طرح را یک نمونه مشارکت جدید دولت و بخش خصوصی در زنجیره فولاد برشمرد. وی هدف از سرمایه‌گذاری در این مجموعه را هدایت بخشی از نقدینگی موجود در کشور به سمت تولید و تکمیل و ایجاد توازن در زنجیره فولاد بر اساس سند راهبردی ۱۴۰۴ فولاد کشور، توسعه مناطق کمتر توسعه‌یافته ونیز تولید و ایجاد اشتغال پایدار و درنهایت تقویت اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • شنبه/ ۷ دی ۱۳۹۸ / ۱۴:۱۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98100704885
  • خبرنگار : 30054