به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در سه فصل اول سال ۲۰۱۹ تعداد آمریکاییهایی که بدون اخذ ویزا مجوز تردد ۳۰ روزه در فیلیپین را داشتند، تقریبا به ۸۰۰ هزار تن رسید که این تعداد ۱۳ درصد از کل خارجیهایی را تشکیل میداد که در این بازه زمانی به فیلیپین سفر کردهاند.
به گفته سخنگوی ریاست جمهوری فیلیپین، دولت این کشور مانع ورود دو قانونگذار آمریکایی به فیلیپین شده و همچنین قرار است اگر مقامات آمریکا بر سر حبس لیلا دو لیما، سناتور فیلیپینی تحریمی اعمال کنند، قوانین جدیدی در رابطه با ویزا برای اتباع آمریکایی در نظر بگیرد.
سالوادور پانلو، سخنگوی ریاست جمهوری فیلیپین در کنفرانسی مطبوعاتی گفت: اگر آنها به مداخله کردن در امور ما به عنوان یک دولت مستقل ادامه دهند، ما بیکار نمینشینیم. در پرونده سناتور لیلا دو لیما مساله آزار و اذیت نیست، بلکه پیگرد قانونی است.
پیشتر، ریچارد دوربین و پاتریک لیهی، سناتورهای آمریکا در بودجه ۲۰۲۰ بندی را معرفی کردند که شامل طرحی برای عدم پذیرش ورود آن دسته از مقامات فیلیپینی به آمریکاست که در بازداشت لیلا دولیما دست داشتهاند.
دیوید کارل، سخنگوی لیهی در مورد این موضوع اظهار کرد: این مساله مربوط به حقوق شهروندان فیلیپینی و کل مردم جهان است تا بتوانند آزادانه نظرات خود را بیان کنند، از جمله نظراتی که ممکن است سیاستهای دولت را که شامل استفاده از زور و عدم رعایت روند عادلانه است، زیر سوال ببرد.
سیاستمداران آمریکایی علنا بازداشت لیلا دو لیما را محکوم کردهاند. او منتقد سرسخت تلفات به بار آمده در جریان کمپین مبارزه با مواد مخدر رودریگو دوترته، رئیسجمهوری فیلیپین بوده و در سال ۲۰۱۷ میلادی بر سر ادعایی مبنی بر اینکه او از قاچاقچیان مواد مخدر زندانی رشوه دریافت کرده، بازداشت شد. محاکمه او همچنان ادامه دارد. او مجاز به ارائه وثیقه نیست و اگر در همه این فقرهها محکوم شناخته شود، با حبس ابد روبرو خواهد شد.
انتهای پیام