در چهارمین دوره‌ تجلیل از برترین‌های پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی عنوان شد

نیاز تغییر اکوسیستم سیاسی/بودجه ۱۵ میلیون یورویی جهاددانشگاهی در لایحه‌ پیشنهادی بودجه‌ ۹۹

رئیس جهاددانشگاهی گفت: هم‌اکنون نیاز داریم تا اکوسیستم سیاسی کشور تغییر کند؛ اکنون ما مشکلی در زمینه‌ توسعه و فناوری نداریم اما طولانی‌بودن زمان اثبات فناوری، یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که اکنون در حوزه‌ پژوهش و فناوری با آن مواجه هستیم.

به گزارش ایسنا، چهارمین دوره‌ی تجلیل از برترین‌های پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی صبح امروز (سه‌شنبه، ۳ دی‌ماه) در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار شد.

دکتر محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در این مراسم گفت: جهاددانشگاهی فرصت‌های بسیاری در پیش رو دارد؛ با توجه به اعتماد مقام معظم رهبری به این نهاد و فرموده‌ ایشان که جهاددانشگاهی را به‌عنوان نهاد خودباور نام بردند، این امر سرمایه‌ای است که باید آن را پاس بداریم.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با اشاره به اختصاص بودجه ۱۵ میلیون یورویی به جهاددانشگاهی در لایحه‌ی پیشنهادی بودجه‌ی سال ۹۹، گفت: امیدواریم با رایزنی‌هایی که انجام شده، این بودجه به ۳۰ میلیون یورو افزایش یابد.

وی افزود: در بودجه‌ی سال ۹۸ ، ۱۵ میلیون یورو برای ۳۱ طرح فناورانه در نظر گرفته شده بود که همین میزان در لایحه‌ی پیشنهادی بودجه‌ی ۹۹ نیز لحاظ شده است.

پورعابدی ادامه داد: ارایه‌ی ۱۵ طرح فناورانه‌ی جهاددانشگاهی در حضور مقام معظم رهبری، رونمایی از ۱۰ طرح فناورانه در حوزه‌های فنی و مهندسی، پزشکی و کشاورزی که در حال حاضر در اختیار سازمان‌های اجرایی کشور قرار داده شده و موفقیت پژوهشگران این واحد در عرصه‌های ملی و بین‌المللی در سال ۹۷و ۹۸ از مهم‌ترین رویدادهای جهاددانشگاهی بوده است.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی اضافه کرد: جهاددانشگاهی فرصت‌های بسیاری در پیش رو دارد؛ با توجه به اعتماد مقام معظم رهبری به این نهاد و فرموده‌ی ایشان که جهاددانشگاهی را به‌عنوان نهاد خودباور نام بردند، این امر سرمایه‌ای است که باید آن را پاس بداریم.

وی بیان کرد: تاکید رییس‌جمهوری بر توانایی جهاددانشگاهی و نیز فضایی که تحریم‌ها در اختیار ما قرار داده از جمله فرصت‌هایی است که جهاددانشگاهی برای بهره‌برداری در اختیار دارد.

پورعابدی گفت: ما با تحریم و ایجاد مشکل برای مردم موافق نیستیم، اما همین تحریم موجب شده که دستاوردها صد چندان دیده شود.

معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در پایان اظهار کرد: امیدواریم در حوزه‌ی فناوری، کشتی بزرگی داشته باشیم تا قایق‌های کوچک کار خود را در ساحل علم و فناوری انجام دهند.

نیاز به تغییر اکوسیستم سیاسی

دکتر طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی نیز در این مراسم اظهار کرد: اگر اکنون برای اکوسیستم سیاسی کشور راه حلی پیدا نکنیم تا کشور به توسعه برسد، دچار مشکلات فراوانی خواهیم شد؛ به طبع اگر زمینه‌ی اشتغال و کار جوانان در داخل فراهم نشود، دشمن بر موج نارضایتی‌های مردم سوار می‌شود.

دکتر حمیدرضا طیبی گفت: طولانی‌بودن زمان اثبات فناوری، یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که اکنون در حوزه‌ی پژوهش و فناوری با آن مواجه هستیم.

وی ادامه داد: به‌عنوان مثال یک طرح پژوهشی برای اثبات فناورانه بودن باید زمان ۳ تا ۱۲ ساله‌ای را سپری کند تا بتواند تامین مالی کسب و به مرحله‌ی عقد قرارداد برسد؛ در این راستا نیز جهاددانشگاهی نیز یک پروژه‌ی بزرگ و صنعتی به انجام رسانده است که امیدواریم پس از ۱۲ سال پیگیری با حمایت معاونت علمی به مرحله‌ی اجرا و نتیجه برسد.

طیبی افزود: اگر اکنون برای اکوسیستم سیاسی کشور راه حلی پیدا نکنیم تا کشور به توسعه برسد، دچار مشکلات فراوانی خواهیم شد؛ به طبع اگر زمینه اشتغال و کار جوانان در داخل فراهم نشود، دشمن بر موج نارضایتی‌های مردم سوار می‌شود.

رییس جهاددانشگاهی اظهار کرد: ریشه‌ی این مشکلات ناشی از نداشتن برنامه‌ریزی بلند مدت است، چراکه ما همواره دچار دعواهای سیاسی بوده‌ایم؛ طبیعی است که نخبگان سیاسی، اقتصادی، علمی، فرهنگی و اجتماعی دارای دیدگاه‌های مختلفی هستند، اما همگی آن‌ها باید به اتفاق نظر برسند.

وی اضافه کرد: دیدگاه‌های سیاست خارجی و داخلی باید واحد باشد تا بتوانیم با برنامه‌ریزی دقیق و پس از آن ساختارسازی، مشکلات کنونی جامعه را رفع کنیم.

طیبی بیان کرد: هم‌اکنون نیاز داریم تا اکوسیستم سیاسی کشور تغییر کند؛ اکنون ما مشکلی در زمینه‌ی توسعه و فناوری نداریم؛ توانمندی‌های متخصصان داخلی گواه این مساله است.

رییس جهاددانشگاهی با تاکید بر اعمال تحریم‌های هوشمندانه، گفت: محققان نباید اکنون دغدغه‌ای پیرامون تامین مواد اولیه داشته باشند. مواد اولیه و نیاز محققان باید با قیمتی ارزان در اختیار آن‌ها قرار بگیرد.

وی گفت: خوشبختانه با تلاش همکاران جهاددانشگاهی در پیگیری ۳۱ طرح فناورانه و حمایت‌های مقام معظم رهبری و هم‌چنین معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت‌خانه‌ها، افق خوبی پیش روی جهاددانشگاهی داریم.

بنا بر گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی، طیبی در پایان بیان کرد: تا دو سه سال آینده، قطعا جهاددانشگاهی نقش بسیار مهمی در پیشرفت جمهوری اسلامی خواهد داشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ دی ۱۳۹۸ / ۱۷:۳۰
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 98100302561
  • خبرنگار :