به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، پیامرسان توتاک در اماراتی که خدمات برنامههای محبوبی مانند واتس آپ و اسکایپ را محدود کرده است، به عنوان روشی آسان و مطمئن برای گفتوگوی تصویری یا ارسال متن به دوستان و اعضای خانواده به شمار میرود.
اما طبق گفته مقامات آمریکایی مطلع از یک ارزیابی اطلاعات طبقهبندی شده و تحقیق نیویورک تایمز در مورد این اپلیکیشن و توسعهدهندگان آن، سرویس توتاک در واقع یک ابزار جاسوسی است. این برنامه از سوی دولت امارات متحده عربی استفاده میشود تا هر مکالمه، حرکت، رابطه، قرار ملاقات، صدا و تصویر کسانی که آن را در تلفنهای خود نصب میکنند، ردیابی کند.
توتاک که تنها چند ماه از معرفی آن میگذرد، میلیونها بار توسط کاربرانی از خاورمیانه، اروپا، آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی از فروشگاههای اپلیکیشن اپل و گوگل نصب شده است. در حالی که اکثر کاربران آن در امارات هستند، طبق ردهبندی یک شرکت شرکت تحقیقاتی، توتاک هفته گذشته به یکی از محبوبترین اپلیکیشنهای اجتماعی در ایالات متحده تبدیل شد.
مصاحبه با مقامهای خارجی فعلی و سابق آمریکایی و تحقیقات قانونی نشان میدهد که پیام رسان توتاک تازهترین تحول در رقابت تسلیحاتی دیجیتال در بین دولتهای خودکامه ثروتمند است. دولتها برای جاسوسی از مخالفان خارجی، شبکههای مجرم و تروریستی، روزنامهنگاران و منتقدین، روشهای مؤثرتر و راحتتری را دنبال میکنند؛ تلاشهایی که مردم را در سراسر جهان به دام این شبکههای نظارتی میاندازد.
کشورهای حوزه خلیج فارس مانند عربستان، امارات و قطر قبلاً برای هک کردن رقبا و به طور فزاینده شهروندان خودشان به شرکتهای خصوصی از جمله پیمانکاران اسرائیلی و آمریکایی روی میآوردند. به گفته کارشناسان، توسعه توتاک نشان داد که دولتها میتوانند برای جاسوسی مستقیم از اهدافشان که داوطلبانه، گرچه ناخواسته، اطلاعات خود را تحویل میدهند، با واسطهها قطع ارتباط کنند.
انتهای پیام