تندگویان در مراسم امضای تفاهم نامه معاونت جوانان با بانک رسالت عنوان کرد

۷۰۰۰ درخواست برای ایجاد سمن

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان اینکه بیش از ۲۵۰۰ سازمان مردم نهاد جوانان در کشور فعال هستند، گفت: نهادهای مختلفی از جمله سازمان بهزیستی کشور و نیروی انتظامی دارای سازمان‌های مردم نهاد هستند، اما هیچ کدام از آنها به ساختار تشکیلاتی در این خصوص دست نیافته‌اند که پیشنهاد می‌کنیم سایر نهادها از این تجربه بهره ببرند.

به گزارش ایسنا، محمد مهدی تندگویان در مراسم امضای اولین تفاهم‌نامه مجمع ملی جوانان با بانک رسالت با بیان این که از سال گذشته همکاری‌های خوبی در حوزه جوانان صورت گرفته است، اظهار کرد: با پرداخت‌هایی که از سال گذشته انجام شده شاهد هستیم که در روستاها و شهرها چرخه کامل تولید، مصرف و فروش ایجاد شده است.

وی با بیان این که این اقدامات با سایر وام‌هایی که در حوزه اشتغال پرداخت شده اما بعد از مدتی دچار مشکل بازاریابی و فروش می‌شود، متفاوت است، تصریح کرد: ایده پرداخت وام به تشکل‌های جوانان برای اشتغالزایی متعلق به خود بانک رسالت بوده است و ما نیز از بودجه فنی و اعتباری معاونت جوانان در این خصوص استفاده کرده‌ایم.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این که در حال حاضر شاکله ایجاد یک نهاد عمومی برای جوانان در کشور شکل گرفته و انتخابات مربوط به مجامع استانی در سراسر کشور برگزار شده است، ادامه داد: به این ترتیب امروز جوانان به عنوان یک نهاد عمومی وارد کار شدند و اقداماتشان را بدون دخالت دولت انجام می‌دهند. در این فضا دولت به عنوان یک ناظر و برطرف کننده موانع در کنارشان حضور دارد. این ساختار در دولت با همه دردسرهایی که وجود داشت پیش رفت و انجام شد. اگر چه هنوز هم بخشی از اشکالات آن باقی است که در تلاشیم با اقدامات قانونی آنها را برطرف کنیم.

تندگویان در ادامه به برگزاری شورای اجتماعی کشور صبح امروز اشاره کرد و گفت: در جلسه امروز نیز این مدل به عنوان یک اتفاق خوب در جمهوری اسلامی ایران و به عنوان یک ساختار دموکراتیک مطرح شد به طوری که فعالیت‌های غیر انتفاعی و داوطلبانه امکان ظهور پیدا کرده است؛نهادهای مختلفی از جمله سازمان بهزیستی کشور  و نیروی انتظامی دارای سازمان‌های مردم نهاد هستند، اما هیچ کدام از آنها به ساختار تشکیلاتی در این خصوص دست نیافته بودند که پیشنهاد می‌کنیم سایر نهادها از این تجربه بهره ببرند.

وی با بیان این که یکی از مشکلات اساسی تشکلها نداشتن ساختار تشکیلاتی است توضیح داد: خوشبختانه این مشکل در وزارت ورزش و جوانان برطرف شده و این حوزه در کشور پیشتاز است این در حالی است که هنوز بسیاری از نهادهای ما استعداد بهره برداری از فرصت تشکیلاتی جوانان را ندارند یا این که درک درستی از این ظرفیت ایجاد نشده است.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان با بیان این که در کشورهای توسعه یافته تا ۷۰ درصد از امور داخلی کشور از سوی ساختارهای اجتماعی و توسط نخبگان اجتماعی که همان سازمان‌های مردم نهاد هستند انجام می‌شود گفت: به این ترتیب در این کشورها نقش اجتماعی دولت کاسته شده و برعهده خود مردم گذاشته می‌شود. طی دو سال گذشته نیز تلاش کردیم در این راستا گام برداریم.

تندگویان با بیان این که امروز اولین تفاهم نامه مجمع ملی جوانان با بانک رسالت منعقد می‌شود اظهار کرد: ما به عنوان دولت در نقش حمایتی و نظارتی حضور پیدا کرده‌ایم. همچنین موضوع شبکه ملی تشکل‌ها امروز نیز در شورای اجتماعی کشور مطرح و مورد استقبال قرار گرفت. با توجه به دستور آقای جهانگیری طی هفته گذشته در خصوص کسری صدور شناسه سازمان‌های مردم نهاد جوانان نیز پیش بینی می‌کنیم به سرعت به ساختار و تشکیلات مشخصی برسد که حتی با تغییر دولت نیز تغییری در این ساختار ایجاد نمی‌شود. همچنین امیدواریم تا به زودی شاهد تفاهم‌نامه‌های بیشتری از سوی مجمع ملی جوانان با نهادهای دیگر باشیم.

وی با بیان این که انتظار من از مجمع ملی جوانان این است که نماینده تمام جوانان ایران باشد اظهار کرد: مسئله و موضوع این مجمع نباید تنها تشکل‌های جوانان باشد بلکه تشکلها بستری بودند تا مطالبات فعالان در یک مدل مدنی جایگاهی برای مطرح شدن پیدا کند. این مجمع باید مطالبات جوانان از دولت را رصد کند و در عین حال پیام ما به همه نهادهای کشور این است که در حال حاضر تشکیلاتی در کشور وجود دارد که طی تعامل با آن می‌تواند با برند جوانان فعالیتشان را انجام دهند.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: جوانان و موضوعات مرتبط با آنها نکته اصلی گام دوم رهبری بوده است و این برند آنقدر ارزشمند است که به هر کسی تعلق نمی‌گیرد. هر کس پای کار جوانان باشد جوانان نیز تا پایان کار با او هستند.

به گفته وی بین ۲۵۰۰ تا ۲۶۰۰ تشکل جوانان در کشور وجود دارد و امسال ۷۰۰۰ درخواست در این خصوص به معاونت جوانان داده شده است. اگر چه تعداد تشکلهای جوانان با توجه به سقف سن جوانی و سقف سال‌های فعالیت تا حد معینی رشد خواهد کرد و به نظر می رسد با رسیدن به عدد مشخصی ثابت خواهند ماند.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست محمد حسین حسین زاده مدیرعامل بانک قرض الحسنه رسالت نیز با بیان این که جوانان اگر میدان به آنها داده شود می‌توانند کارهای بزرگی انجام دهند گفت: رویکرد به جوان گرایی در بانک رسالت به گونه‌ای بوده که مدیران در سطح استان‌ها به جز یک مورد همه متولد دهه ۶۰ هستند.

وی با بیان این که متوسط سن کارمندان این بانک نیز که بین ۴ تا ۵ هزار نفر هستند زیر ۳۰ سال است اظهار کرد: در این ساختار بستری برای حضور مردم و نگاه اجتماعی فراهم شده است.

در ادامه خسروی رئیس مجمع ملی جوانان نیز با بیان این که بانک رسالت به دلیل استفاده از تجربه مدیران قبلی و استفاده از خلاقیت جوانان یکی از موفق ترین بدنه‌های مدیریتی کشور را داراست گفت: این مدل می‌تواند برای بسیاری از سازمان‌های دولتی الگو باشد. جوانان مجمع کشور از همه استان‌ها با تمام نیرو در خدمت هستند و امیدواریم تا با امضای این تفاهم‌نامه مدل موفقی در ایجاد شبکه ملی اجتماعی و استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی را فراهم کنیم.

وی افزود: انعقاد تفاهم نامه امروز باعث ایجاد شور و نشاط در ساختار جوانان کشور خواهد شد و امیدواریم سرآغازی برای تفاهم نامه‌های بعدی باشد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱ دی ۱۳۹۸ / ۱۴:۰۱
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 98100100477
  • خبرنگار : 71582