پرویز مرادی در گفتوگو با ایسنا، در ارتباط با گیاهان تراریخته، عنوان کرد: مضرات استفاده از محصولات تراریخته تاکنون به اثبات نرسیده است و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد از طرف دیگر تولید نهادههای دامی اعم از ذرت، سویا، پنبه و کلزا بدون تراریخته امکانپذیر نیست.
این مسئول ادامه داد: چالشهایی در زمینه محصولات تراریخته وجود دارد که در سطح مجلس در حال بررسی است و همچنان تحقیقات بر روی محصولات تراریخته ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه تنها راه تامین امنیت غذایی، تولید بیشتر با کیفیت بالاتر است، ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با امروز، به ۷۰ درصد غذای بیشتری نیاز داریم و باید برای تامین این میزان مواد غذایی، برنامهریزیهای اصولی داشته باشیم.
مرادی با بیان اینکه کشاورزی سنتی در مقایسه با کشاورزی مدرن، از محدودیتهای منابع طبیعی و ژنتیک رنج میبرد، افزود: یکی از راه حلهای پیشنهاد شده برای تامین امنیت غذایی طی سالهای آتی، استفاده از سایر منابع غذایی است. از دیگر راه حلها، بهکارگیری روشهای مدرن در کشاورزی است که «اصلاح نباتات» و «بیوتکنولوژی» را شامل میشود.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان زنجان یادآور شد: تراریخته، فرسایش ژنتیکی به دنبال دارد و منابع ژنتیکی از بین میرود ولی این مسئله راهحلهایی دارد که از آن جمله میتوان، راهاندازی بانکهای ژن را نام برد. در همین راستا، مراکز بینالمللی، کاملا برنامهریزی شده و با اعتبار مالی زیادی در حال نگهداری منابع ژنتیکی هستند تا از فرسایش ژنتیکی جلوگیری شود.
انتهای پیام