کشت مواد مخدر و تولید شیشه در افغانستان؛ چالشی جدی برای منطقه

دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر در دیدار با معاون مقر اروپایی سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی نسبت به ادامه کشت و تولید مواد مخدر از جمله شیشه در افغانستان گفت: این وضعیت یک چالش جدی برای منطقه به همراه دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر اسکندر مومنی در این دیدار گفت: امیدوارم افتتاح مرکز منطقه‌ای درمان اختلالات ناشی از سوء مصرف مواد مخدر چارچوب مناسبی برای توسعه همکاری‌ها و تعاملات ایران با دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) باشد.

وی افزود: ایران یکی از کشورهای فعال عضو برنامه منطقه‌ای است و تاکنون برنامه‌های آموزشی متعددی را در تهران برای اعضای برنامه منطقه‌ای و سایر کشورها برگزار کرده است.

دبیرکل ستاد ادامه داد: ایران یکی از شرکای اصلی دفتر UNODC در منطقه است اما متاسفانه رضایت کاملی از روند همکاری‌ها وجود ندارد، زیرا تنها ۳۰ درصد از برنامه‌های مشترک به اجرا درآمده‌اند.

مومنی گفت: ایران معتقد است، سیاسی کردن حوزه همکاری‌ها در مبارزه با مواد مخدر به‌عنوان یکی از حوزه‌های بشردوستانه درست نیست و علی‌رغم چالش‌های فوق، مسیر خود را در این عرصه ادامه می‌دهد و انتظار دارد سازمان ملل نیز قدم‌هایی را در این عرصه بردارد.

وی افزود: طی دو دهه گذشته سطح زیر کشت، تولید و بهره وری مواد مخدر در افغانستان افزایش قابل توجهی یافته است و از طرفی در دو سال اخیر شاهد افزایش لابراتوارها در آن کشور برای تولید مواد صنعتی به ویژه شیشه هستیم.

دبیرکل ستاد در ادامه؛ نسبت به ادامه کشت و تولید مواد مخدر از جمله شیشه در افغانستان ابراز نگرانی کرد و گفت: این وضعیت یک چالش جدی برای منطقه به همراه دارد.

مومنی اظهار کرد: ایران معتقد است، یکی از حلقه‌های فراموش شده در روند مبارزه با کشت و تولید مواد مخدر در افغانستان، برنامه «معیشت جایگزین» است و بارها در این رابطه آمادگی خود را برای همکاری اعلام کرده است.

وی گفت: افکار عمومی مردم کشورمان همواره این است که چطور ما در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار داریم و برای دنیا این مبارزه را انجام می‌دهیم ولی کشورهای دیگر نه تنها سهم خود را ایفا نمی‌کنند بلکه با تحریم‌ها مانع از تلاش‌های کشور برای نجات جان جوانان آنان می‌شوند؟ و می‌پرسند این چه پارادکسی است؟.

دبیرکل ستاد در ادامه خطاب به معاون مقر اروپایی سازمان ملل متحد گفت: برای اینکه همکاری‌ها ادامه داشته باشد و ما بتوانیم پاسخ دهیم و در عمل مبارزه کنیم، تعاملات و جلب همکاری‌های بین المللی باید ارتقا و استمرار یابد؛ چرا که کمتر کشوری مثل ایران است که تمام ارکان نظامش درگیر مبارزه با مواد مخدر باشد. بنابراین این انتظار وجود دارد که وقتی ایران با همه توانش مبارزه می‌کند متقابلا مساعدت‌های سازمان ملل نیز افزایش یابد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر؛ مومنی در پایان با اعلام آمادگی همکاری با سازمان ملل در همه زمینه‌ها همچون گذشته گفت: ایران یکی از چند کشور اول دنیا در کاهش آسیب است و بیش از ۹ هزار مرکز درمانی در کشور وجود دارد و ۳۰۰ سازمان مردم‌نهاد نیز در امر درمان و کاهش آسیب فعالیت دارند.

همچنین ژان لوک لماهیو معاون مقر اروپایی سازمان ملل متحد گفت: دفتر UNODC برای همکاری با ایران ارزش بسیاری قائل است و ایران را به عنوان یک کشور بسیار قوی در مبارزه با پدیده شوم مواد مخدر می‌داند.

وی افزود: در شرایط بسیار دشوار تحریم‌ها، شاید موضوع مبارزه با مواد مخدر بتواند ارتباطات را نزدیک‌تر کند تا حامیان بین‌الملل به این موضوع بیشتر بپردازند.

معاون مقر اروپایی سازمان ملل متحد بیان کرد: ایران هم رویکرد متوازنی را در مقابله با مواد مخدر دارد و هم برنامه‌های نو و خوبی را در حوزه کاهش تقاضا داشته است که  این در منطقه بسیار مهم است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۲۸ آذر ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 98092821315
  • خبرنگار :