به گزارش ایسنا، محمد آقاسی در نشست منطق اجتماعی اعتراضات آبان ۹۸، اظهار کرد: از دی ۹۶ تا آبان ۹۸ با وجود گذر تقویم باید گفت فقط یک بازه گذشته است. فاصله ای بین این دو تاریخ نیست. نتایج انتخابات یا اعتراضاتی که صورت گرفت برای خیلی ها تعجب بر انگیز بود؛ برای کسانی که در مراکز نظرسنجی کار می کردند خیلی عجیب نبود. ما گفتیم شنیده نشد.
وی ادامه داد: در مطالعات رفتار اعتراضی به موضوعاتی مثل هویت جمعی اشاره میکنند، باید دید چه طور یک هویت جمعی به اعتراض می رسد، احساس محرومیت نیز یکی دیگر از مواردی است که به اعتراض می انجامد.
این تحلیلگر اجتماعی گفت: فقط حاکمیت نبوده که به افکار سنجی فکر نکرده است ، بلکه جامعه علوم اجتماعی هم توجه ای نکرده است. آکادمی علوم اجتماعی ما چه قدر در رابطه با این نظرسنجی ها نقد کرده نوشته است؟ دولت یازدهم و دوازدهم هم به این موضوع توجه نمی کند.
وی سپسگفت: در اعتراضات ایران که به شدت تحت تاثیر فضای مجازی است ، همه بدون موقعیت مشترک در یک موقعیت مشترک قرار میگیرند و درباره اش گفتوگو می کنند.
آقاسی همچنین گفت: نوروز ۹۸ نظر سنجی داشتیم که از مردم پرسیدیم اولویتتان برای سال آتی چیست. این سوال را مرکز نظرسنجی آمریکایی هم پرسیده بود و جواب های مردم در ارتباط با لایف استایلشون بود. در ایران مردم پاسخ های متفاوتی دادند که وظیفه حاکمیت است انجام دادنش.
آقاسی خاطر نشان کرد: جامعه منتظر ما نبوده است و خودش تولید معنا می کند. یکی از دلایل اعتراضات اخیرشان هم همین تولید معنا است.
وی ادامه داد: ما دائم در دیالکتیک فراموشی هستیم. گاهی دستگاه حاکمیت تلاش می کند فراموش کنیم گاهی خودمان تلاش می کنیم. در اعتراضات امسال سعی می شد مشابهت هایی بین این اعتراض با اعتراض ۹۶ پیدا شود. من معتقدم در ۹۷ هم اعتراض داشتیم که پر بسامد نشد. نقاط افتراق این دو اعتراض را هم باید در نظر گرفت.
این تحلیلگر اجتماعی به بیان دوره های مختلف اجتماعی از ابتدای انقلاب تا امروز پرداخت و ادامه داد: تقریبا عادت کرده بودیم هر یک دهه یک بار اعتراض اجتماعی صورت بگیرد اما الان دیگر خیلی نزدیک شده است. شاید خیلی تجربه یک فضای اجتماعی اعتراضی دیگر خیلی دور نباشد.
انتهای پیام