مسئول بخش تاریخ شفاهی آستان قدس رضوی عصر امروز 26 آذر ماه در جریان رونمایی از این مجموعه بیان کرد: بخش تاریخ شفاهی در این مرکز از اوایل سال 77 آغاز به کار کرده و تاکنون حدود 20هزار ساعت مصاحبه در بیش از 70 موضوع به انجام رسانده که پروژۀ شیخ هاشم قزوینی، یکی از پروژههایی است که به طور کامل انجام شد و مراحل آمادهسازی آن نیز طی شده است.
محمد نظرکرده ادامه داد: باتوجه به تأثیر زیاد مرحوم حاج شیخ هاشم مدرس قزوینی بر حوزۀ علمیه مشهد، تربیت اساتید و علمای بسیار در این حوزه و الگوپذیری جوانان از روش زندگی وی، این پروژه از اواخر بهمن سال 1385 در دستورکار آرشیو تاریخ شفاهی مدیریت اسناد و مطبوعات آستان قدس قرارگرفت که حاصل آن تعداد 85 جلسه مصاحبه با 73 نفر از مطلعان و شاگردان وی همچون آیتالله خزعلی و آیتالله واعظزادۀ خراسانی به مدت 82 ساعت است.
وی افزود: این مصاحبهها ابعاد مختلف زندگانی این عالم همچون خصوصیات اخلاقی، نحوۀ تدریس، آرای فقهی و... را در بردارد.
مسئول بخش تاریخ شفاهی آستان قدس رضوی گفت: از شیخ هاشم قزوینی کتاب و مکتوباتی به جز یک وصیتنامه و چند نامه باقی نمانده به همین جهت این مجموعۀ تاریخ شفاهی و تقریرات از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
شیخ هاشم قزوینی و مجموعهای از شاگردان ممتاز
نظر کرده افزود: در دوران حضور 40سالۀ این عالم در مشهد، شخصیتهای بسیاری از محضر وی کسب علم کردند که آیتالله سیدعلی خامنهای؛ شهید آیتالله سعیدی، آیتالله صالحی مازندرانی، آیتالله خزعلی، آیتالله میرزا حسن مروارید، آیتالله واعظزاده خراسانی و دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی از جملۀ این افرادند.
تقریرات منحصر به فرد
در ادامه این جلسه یک کارشناس علوم قرآنی عنوان کرد: مهمترین نکته در تقریات آیتالله واعظزادۀ خراسانی از درس آیتالله مدرس قزوینی، دستخط شیخ هاشم مدرس قزوینی در حاشیّۀ برخی از صفحات است.
امید حسیننژاد عنوان کرد: شیخ هاشم قزوینی تمام این تقریرات شاگرد خود را مطالعه کرده و نکات لازم را با بیانی محبتآمیز در حاشیۀ آنها نگاشته است و این یک مجموعۀ منحصربهفرد به شمار میرود.
کتابخانة آیتالله حاج شیخ هاشم قزوینی(ره)، در سال 1368 به منظور بزرگداشت این عالم بزرگ به دستور تولیت فقید آستان قدس رضوی، آیتالله طبسی، در قطعه زمینی به مساحت بالغ بر 1500 متر مربع در یکی از مناطق محروم مشهد، بلوار شهید رستمی 38، در دو طبقه مخصوص آقایان و بانوان راهاندازی شد که با توجه به استقبال گستردة بانوان، ساختمان شماره2 این کتابخانه، در سه طبقه وهمزمان با ولادت حضرت فاطمه زهرا (س)، در تیرماه 1386 در زمینی به مساحت 2هزار و 338 متر مربع مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
تالار مطالعة قفسهباز، تالار مرجع، تالار مطالعة آزاد، تالار نوجوانان، تالار مطبوعات، بخش منابع سمعی و بصری، بخش امانت کتاب، ایستگاه کودک و کتابخانه کتابهای جیبی بخشهای مختلف این کتابخانه است. کتابخانۀ آیتالله حاج شیخ هاشم قزوینی(ره) حدود 26هزار عضو، 93هزار جلد کتاب چاپی، 54هزار کتاب جیبی، 12هزار و 200منبع دیداری و شنیداری و 24 عنوان نشریة ادواری را در اختیار دارد.
انتهای پیام