احداث کارخانه‌های فرآوری در کنار معادن بردسکن اشتغال پایدار را در پی دارد

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان‌رضوی گفت: بردسکن، پتانسیل عظیمی از معادن با ارزش مس، طلا، آهن، خاک‌های صنعتی و... دارد که با راه‌اندازی آن‌ها و احداث کارخانه‌های فرآوری در کنار معادن که ارزش‌افزوده‌ای چهل برابری به ماده معدنی می‌دهد، می‌توان اشتغال پایدار به وجود آورد.

حبیب‎الله ترشیزیان در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: بی‌شک بخش معدن و صنایع معدنی یکی از منابع مهم و اقتصادی کشور به شمار می‌آید که می‌تواند در ایجاد فرصت‌های شغلی نقش به ‏سزایی ایفا کند.

وی در تبیین جایگاه اقتصادی منطقه بردسکن بیان کرد: اگرچه اولویت نخست این منطقه کشاورزی است، اما متأسفانه به دلیل خشکسالی‌های اخیر و افت سطح آب‌های زیرزمینی باید سایر زمینه‌های اقتصادی منطقه مانند معادن و صنایع معدنی و بخش خدمات به‌ویژه جذب گردشگر مذهبی در این منطقه را تقویت نمود.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان‌رضوی گفت: اگر به دنبال توسعه اشتغال و ریشه‌کنی بیکاری در بردسکن هستیم باید صنایع به‌ویژه صنایع بزرگ را در منطقه گسترش دهیم.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان‌رضوی گفت: فقط یک معدن در بردسکن توانسته 700 نیروی کار را که بیش از 90 درصد آنان بومی منطقه هستند، جذب نماید؛ ده‌ها معدن و اندیس معدنی دیگر در این منطقه وجود دارند که با جذب سرمایه‌گذار و راه‌اندازی آن‌ها و ایجاد کارخانه‌های فرآوری می‌توان یک اشتغال مولد و پایدار در منطقه به وجود آورد.

ترشیزیان همچنین به موضوع توسعه پایدار در بخش معدن اشاره کرد و افزود: بر اساس نظریه متخصصان موضوع توسعه پایدار معادن، در صورتی توسعه پایدار توسط بخش معدن در یک منطقه ایجاد می‌شود که معدن‌کار در حفظ و صیانت از منابع خدادادی معدن و محیط‌زیست که متعلق به این نسل و نسل‌های آینده است همت گمارده و در این راه تلاش کند.

وی بیان کرد: مردم منطقه باید خود را در منافع حاصل از بهره‌برداری از معادن شریک و سهیم بدانند. این احساس وقتی به وجود می‌آید که جوانان بومی منطقه در اولویت جذب و استخدام آن معدن باشند و نیز انجام خدمات اجتماعی مانند ساخت مدرسه و مسجد و مرکز بهداشت و... در دستور کار معادن قرار گرفته و معادن از این راه به وظیفه‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی خود عمل نمایند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان‌رضوی اظهار کرد: بردسکن به‌عنوان قطب مس شرق کشور مطرح است، این منطقه دارای 33 واحد معدن دارای پروانه عملیات بهره‌برداری است.

وی همچنین گفت: در استان 6 معدن طلا وجود دارد که دو مورد آن در بردسکن واقع شده است. در زمینه ماده معدنی مس نیز تعداد 9 کارخانه فرآوری در منطقه موجود و یا در حال احداث بوده که زمینه اشتغال بسیار خوبی را فراهم نموده است.

ترشیزیان عنوان کرد: در این منطقه حدود 30 نوع ماده معدنی اکتشافی و بهره‌برداری از 46 نوع ماده معدنی استان و 64 نوع کشور را داراست که عمده موادمعدنی ترشیز بزرگ شامل (کانسنگ طلا، مس، هماتیت، مگنتیت، اولیژیست، انواع گرانیت‏‌ها، مرمریت، آرسنیک، جیوه، سنگ لاشه، نمک‌های آبی و سنگی، باریت، منگنز، کرومیت، سیلیس، خاک صنعتی، بنتونیت، کائولن، آنتیموآن، آهن پلاسری، مرمر، تراورتن، فلدسپات، مخلوط کوهی، سرب، روی، دولومیت، ژیپس خالص) بوده و از این نظر منطقه ترشیز بزرگ یکی از پرپتانسیل‏‌ترین مناطق معدنی ایران به شمار می‌رود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۵:۵۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98091914471
  • خبرنگار :