به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، پیتر برگن، کارشناس مقابله با تروریسم و امنیت ملی آمریکا در کتابی تحت عنوان "ترامپ و ژنرالهایش: بهای هرج و مرج" همچنین از جزئیات جدیدی از درخواستهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر تخلیه خانواده پرسنل آمریکایی از کرهجنوبی پرده برداشت؛ در آن صورت کرهشمالی آن را به منزله اقدامی آشکار برای ورود به جنگ تعبیر میکرد. در هر دو صورت، فرمانهای تحریکآمیز ترامپ از سوی مقامهای ارشد او نادیده گرفته شد.
پیتر برگن در این کتاب، نشستی در اواسط آوریل ۲۰۱۷ درباره کرهشمالی در دفتر کار ترامپ را توصیف میکند؛ این نشست پس از چندین آزمایش موشکی کرهشمالی برگزار شده بود. در این جلسه مقامهای ارشد امنیت ملی حضور داشتند و آژانس اطلاعات – جغرافیای ملی آمریکا ماکتی از یک تاسیسات مخفی کرهشمالی به همراه داشت تا برنامههای پنهان آن را نشان دهد.
به گفته برگن، ترامپ همچنین تصویری ماهوارهای از شبه جزیره کره در شب را مشاهده کرد که چراغهای روشن در چین و کرهجنوبی و خاموشی در کرهشمالی را میان آن دو نشان میداد. ترامپ در ابتدا به غلط تصور کرد که این حجم از تاریکی یک اقیانوس است. زمانی که به او چراغهای روشن در سئول، واقع در ۳۰ مایلی جنوب منطقه غیرنظامی شده که دو کره را جدا میکند نشان داده شد، او پرسید: «چرا سئول آنقدر نزدیک کرهشمالی است؟»
ترامپ در مراسم جداگانهای گفت آزادی عمل آمریکا علیه کرهشمالی با در نظر گرفتن این حقیقت که توپخانه کرهشمالی قادر به ایجاد تخریب در سئول به تلافی هرگونه حملهای هست و این امر میتواند تلفات سنگینی را روی جمعیت آن بر جای بگذارد، محدود میشود. برگن در کتاب آورده است: «ترامپ گفت آنها باید جابجا شوند. مقامهای حاضر در جلسه هم در ابتدا فکر کردند او دارد شوخی میکند اما ترامپ باز هم تکرار کرد که آنها باید جابجا شوند!»
ژانویه ۲۰۱۸ پس از آنکه یک ژنرال آمریکایی در مصاحبهای با فاکس نیوز تاکید کرد که نیروهای آمریکایی مستقر در کرهجنوبی نباید به همراه خانوادههایشان بروند، برگن گفت، ترامپ به تیم امنیت ملی خودش گفته بود: «میخواهم غیرنظامیان آمریکایی از کرهجنوبی تخلیه شوند.» یک مقام ارشد هشدار داد که چنین اقدامی به مثابه نشانهای از آمادگی آمریکا برای جنگ خواهد بود و به بازار سهام کرهجنوبی لطمه میزند اما طبق گزارشها، ترامپ این هشدار را نادیده گرفت و به تیمش گفت: «بروید انجام بدهید!»
مقامهای پنتاگون اما این دستور را نادیده گرفتند و طبق گفته برگن، ترامپ در نهایت از تصمیمش منصرف شد. این یکی از مواردی بود که جیمز ماتیس، وزیر دفاع وقت آمریکا دستور کاخ سفید را نادیده میگرفت. او همچنین از اعزام مقامهای وزارت دفاع به رزمایش برنامهریزی شده کره در کمپ دیوید در پاییز ۲۰۱۷ یا ارائه گزینههای نظامی برای رهگیری کشتیهای کرهشمالی مظنون به دور زدن تحریمها خودداری کرد.
انتهای پیام