امیر قطر امروز در نشست شورای همکاری خلیج فارس حضور نمی‌یابد

ریاض امروز (سه‌شنبه) به دعوت پادشاه این کشور، میزبان چهلمین اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس است. خبرگزاری قطر نیز اعلام کرد، امیر قطر در نشست امروز سران شورا حضور نخواهد یافت.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رسمی قطر (قنا) امروز (سه‌شنبه) گزارش داد، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در نشست سران شورای همکاری خلیج فارس حضور نمی‌یابد بلکه به جای او نخست وزیر در این نشست شرکت می‌کند.

پیشتر منابع دیپلماتیک عربی به خبرگزاری آناتولی احتمال حضور امیر قطر در این اجلاس را ضعیف دانسته بودند.

منابع آگاه که خواستند نامشان فاش نشود، احتمال دادند، امیر قطر به دلیل سفرش به روآندا در نشست ریاض حضور نداشته باشد. از طرفی هم حضور سلطان المریخی، وزیر مشاور قطر در امور خارجه به عنوان نماینده کشورش در نشست مقدماتی اجلاس این احتمال را تقویت می‌کند.

سوم دسامبر پادشاه عربستان از طریق الزیانی از امیر قطر برای مشارکت در این اجلاس دعوت کرده بود و در سایه امیدها برای حل و فصل بحران شورای همکاری خلیج فارس، این اجلاس بسیار حائز اهمیت است.

قرار است در این نشست موضوعات و مسائلی مانند تقویت روند همکاری میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در زمینه‌های مختلف سیاسی، دفاعی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی در کنار تحولات سیاسی منطقه‌ای و بین‌المللی و بازتاب اوضاع امنیتی منطقه بر کشورهای عضو این شورا مورد بررسی قرار بگیرد.

این در حالی است که نشست مقدماتی اجلاس شورای همکاری خلیج فارس روز دوشنبه در سطح وزرای خارجه در مقر دبیرخانه این شورا در ریاض به ریاست انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجه و مشارکت عبداللطیف الزیانی، دبیرکل این شورا برگزار شد.

در این نشست وزرای خارجه برخی از مسائل مربوط به مقدمات برگزاری چهلمین اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس را مورد بررسی قرار دادند.

در راستای برگزاری اجلاس سران، سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان روز یکشنبه از الزیانی استقبال کرد. در این دیدار درباره موضوعات مندرج در دستورکار شورای عالی وابسته به شورای همکاری خلیج فارس در اجلاس سران و راه‌های تقویت اقدامات مشترک کشورهای عضو شورا بحث و تبادل نظر شد.

همچنین انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجه در نشست مقدماتی اجلاس شورای همکاری خلیج فارس خواستار عدم مداخله در امور کشورهای عضو این شورا شد و این اقدام را در راستای منافع مشترک دانست.

وی گفت، شورای همکاری خلیج فارس نقطه تلاقی اراده و آرمان‌های کشور عضو این شورا در ایجاد سیستمی مبتنی بر همکاری و توافق بر سر سیاست‌ها و مواضعی است که امنیت و ثبات منطقه را تقویت می‌کند. این شورا به تحقق هرچه بیشتر ثبات و رشد و توسعه در میان کشورهای عضو، برقراری روابط صمیمانه براساس کنوانسیون‌های بین‌المللی، آیین‌نامه شورا، احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی در راستای حفظ منافع مشترک، همکاری و شراکت کمک می‌کند.

الزیانی، دبیرکل این شورا نیز در این نشست به سخنرانی پرداخت و گفت، وزرای خارجه شورا ضمن بررسی دستورکار اجلاس ابراز اطمینان کردند که این اجلاس کارآمد و سازنده بوده و در آن تصمیمات موثری گرفته شود؛ تصمیماتی که مسیر تقویت همکاری و تحقق آرمان‌های کشورهای عضو شورا در راستای ایجاد انسجام و همبستگی را هموار کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۹ آذر ۱۳۹۸ / ۱۰:۲۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 98091913947
  • خبرنگار : 71592