به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه الجزیره، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و ولودیمیر زلنسکی همتای اوکراینی او روز دوشنبه در پاریس دیدار کردند. این مذاکرات با میانجیگری رهبران فرانسه و آلمان انجام شد.
دو رئیسجمهوری روسیه و اوکراین بر تلاش جهت برقراری آتشبس جامع و فراگیر در شرق اوکراین قبل از فرارسیدن سال نوی میلادی توافق کردند، این بعد از اولین دیدار این دو در پاریس در نشست چهارجانبه بود.
زلنسکی در کنفرانس خبری مشترک با ولادیمیر پوتین و ماکرون و مرکل تبادل تمام زندانیان با جداییطلبان نزدیک به روسیه را قبل از پایان سال جاری میلادی اعلام کرد.
وی تصریح کرد: طرفها برای تبادل زندانیان قبل از ۳۱ دسامبر جاری طبق اصل همه مقابل همه تلاش خواهند کرد.
در بیانیه پایانی اجلاس چهارجانبه آمده است، طرفها به آتشبس کامل و فراگیر و تقویت آن با اجرای تمام تدابیر ضروری در حمایت از آتش قبل پایان ۲۰۱۹ متعهد شدند.
در این بیانیه آمده است، توافق باید درباره سه منطقه دیگر در شرق اوکراین با هد ف عقبنشینی نیروها و تجهیزات همزمان با پایان ماه مارس ۲۰۲۰ باشد.
ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه نیز اظهار کرد، نشست جدید سران طی چهار ماه آینده برگزار خواهد شد.
ماکرون در کنفرانس خبری مشترک بعد از پایان نشست گفت: ما در زمینه جدا کردن نیروها، تبادل زندانیان، آتشبس و تحولات سیاسی پیشرفت داشتیم.
ماکرون همچنین افزود: از وزیران خود درخواست کردیم طی مدت چهار ماه آینده با هدف برگزاری انتخابات محلی و برگزاری اجلاس جدید سران تلاش کنند.
امانوئل ماکرون و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان مشترکا میزبان این گفتوگوها در کاخ الیزه بودند.
این اولین مذاکرات سطح بالا در سه سال اخیر میان دو کشور در جهت تلاش برای پایان دادن به جنگ در شرق اوکراین و اولین دیدار رودررو میان ولادیمیر زلنسکی و ولادیمیر پوتین بود.
طی پنج سال و نیم درگیری میان شورشیان مورد حمایت روسیه و نیروهای دولتی در شرق اوکراین بیش از ۱۳ هزار نفر کشته شدهاند.
این گفتوگوها پس از یک رشته اقدامات برای اعتمادسازی از جمله مبادله زندانیان و عقبنشینی سربازان اوکراین از سه ناحیه در خط مقدم درگیریها صورت میگیرد.
اما این گامها موجب خشم برخی از اوکراینیها شده که زلنسکی را متهم کردهاند بیش از حد به روسیه امتیاز میدهد.
زلنسکی که در اوایل سال جاری با اکثریت بالای آرا در انتخابات پیروز شد، در کمپین انتخاباتی خود برقراری صلح در شرق کشور را از اولویتهایش اعلام کرده بود.
او پس از رسیدن به قدرت، تلاش کرده مذاکرات با روسیه را از سر بگیرد.
اما او برای رسیدن به این هدف با برخی از شرایط روسیه موافقت کرده است که واکنشهای خشمآلودی را در بین مخالفان برانگیخته است.
طرح توافق صلح جداییطلبان با دولت اوکراین و برگزاری انتخابات در شرق این کشور که زلنسکی از آن حمایت کرده، به فرمول اشتاینمایر معروف است چون این طرح را در سال ۲۰۱۵ فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر وقت امور خارجه آلمان پیشنهاد کرده بود.
روز یکشنبه هزاران نفر با شعار "تسلیم نمیشویم" به خیابان های کییف، پایتخت اوکراین رفتند.
ناتو و کارشناسان مستقل اطلاعاتی در غرب مکررا روسیه را به انتقال سلاحهای سنگین و نیروهای رزمی به شرق اوکراین برای کمک به شورشیان متهم کردهاند.
روسیه این اتهام را رد میکند و میگوید "داوطلبان" روس به شورشیان اوکراین کمک می کنند.
پس از الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه در سال ۲۰۱۴، بخشهای بزرگی از مناطق لوهانسک و دونتسک در شرق اوکراین به کنترل جداییطلبان مورد حمایت روسیه درآمد.
درگیری زمانی آغاز شد که ارتش اوکراین سعی کرد مناطق تحت کنترل شورشیان را پس بگیرد. در پنج سال گذشته حدود ۱۳ هزار نفر کشته و ۴۰ هزار نفر دیگر زخمی شده و حدود پنج میلیون نفر منطقه را ترک کردهاند.
انتهای پیام