به گزارش ایسنا، در هفتههای اخیر تنش میان آمریکا و چین بر سر تصویب دو طرح در خصوص سینکیانگ و حمایت از معترضان هوادار دموکراسی هنگکنگ بالا گرفته و چشماندار دستیابی به توافقی برای حل و فصل نزاع تجازی میان پکن و واشنگتن را پیچیده کرده است.
مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته طرحی را به تصویب رساند که خواستار واکنش جدیتر آمریکا به رفتار پکن با اقلیت مسلمان اویغور در چین است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شهرت ذاکر، فرماندار این منطقه در پکن به خبرنگاران گفت، تدابیر مقابله با تروریسم در سینکیانگ تفاوتی با تدابیر علیه تروریسم در آمریکا ندارد.
وی افزود، آمریکا تصمیم گرفته چشمش را بر روی "ثبات اجتماعی" سینکیانگ ببندد و کمپینی برای "لکهدار کردن وجهه" این منطقه به راه انداخته است و میخواهد در میان گروههای قومی در چین ایجاد تفرقه کند.
ذاکر که معاون دبیر حزب کمونیست در سینکیانگ نیز است، گفت، هرگونه اقدام برای آسیب رساندن به سینکیانگ محکوم به شکست است.
این طرح که با ۴۰۷ رای مثبت در برابر یک رای منفی در مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید، رییس جمهور آمریکا را ملزم میکند که سوءاستفاده علیه مسلمانان در این منطقه را محکوم و اردوگاههای سینکیانگ را تعطیل کند و تحریم دبیر حزب کمونیست سینکیانگ را در نظر بگیرد.
در همین حال فرماندار سینکیانگ در انتقاد از تخمینهای خارجی درباره شمار افرادی که در اردوگاههای بازآموزی این استان نگهداری میشوند، اظهار کرد، افرادی که در این اردوگاهها هستند "فارغ التحصیل" شدهاند و "دانشجویان تازه آزادی رفت و آمد" خواهند داشت.
سازمان ملل و گروههای مدافع حقوق بشر تخمین زدهاند که بین یک تا دو میلیون تن که اکثر آنها اقلیت اویغور هستند، در این اردوگاهها نگهداری میشوند.
شهرت ذاکر در پکن به خبرنگاران گفت، آماری که در رسانههای خارجی منتشر شده "کاملا ساختگی" است.
مقامات سینکیانگ در ماه ژوئیه اظهار کردند، بیشتر افرادی که در اردوگاههای بازآموزی بودهاند "به اجتماع بازگشتهاند". ذاکر امروز در این باره گفت، سینکیانگ بر مبنای "اراده مستقل" و "آزادی رفت و آمد" به این آموزشها ادامه خواهد داد.
انتهای پیام