رییس پیشین کانون وکلای دادگستری مرکز:

با اختصاص محل برای تجمعات نظم شهر و حق مردم رعایت می‌شود

رئیس پیشین کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه در مورد تجمعات مسالمت آمیز اگر قانون و مصوبه شورای شهر یا مجلس باشد خیلی ایده‌آل‌تر است، گفت: همچنین اگر نیاز به قانون خاصی نباشد، محل‌هایی به تجمعات مسالمت آمیز اختصاص داده شود چون در این صورت نظم شهر بهتر حفظ شده و حق مردم و تجمعات مسالمت آمیز هم رعایت خواهد شد.

امیر حسین آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با ابطال مصوبه تعیین محل تجمعات مردمی از سوی هیات عمومی دیوان عدالت اداری، با بیان اینکه قانون اساسی اجتماعاتی که مخل به مبانی اسلام و توام با حمل اسلحه نباشد را مجاز می‌داند، اظهار کرد: این بدین معنی است که مردم از هر گروهی می‌توانند تجمع داشته باشند مشروط بر اینکه موضوع این تجمع مطلبی خلاف اصول و مبانی اسلامی نباشد و با خود اسلحه نداشته باشند. همچنین شرط دیگر که جزء بدیهیات است این است که تجمعات مخل به نظم اجتماعی نباشد و مثلا منطقه‌ای اشغال شود و تعدادی از افراد بخواهند در جایی که مزاحمتی برای اشخاص دیگر ایجاد می‌کند، تجمع کنند. مثلا پارک اصولا نه نیازی به مجوز دارد و به طریق اولی نیازی به قانون هم ندارد.

وی افزود: اگر برای راهپیمایی و تجمع مسالمت آمیز برای اعتراض، انتقاد و حسب حضور اجتماعی، از قبل تمهیدی اندیشیده شود که اجتماع در مناطق خاصی تشکیل شود کار خوبی است و مردم دیگر تکلیف خود را می‌دانند.

رئیس پیشین کانون وکلای دادگستری مرکز  با بیان اینکه چند منطقه در شهرها در نظر گرفته و اعلام شود که اگر مطلب مسالمت آمیزی دارید در این محل‌ها مطرح کنید، گفت: شورای شهر هم چنین کاری انجام داده بود که به نظرم ابتکار بسیار خوبی بود، اما اعلام شد هیات تطبیق آن را خارج از حدود صلاحیت دانسته و به هر دلیلی رد کردند.

حسین آبادی در خصوص رای دیوان عدالت اداری خاطرنشان کرد: این دیوان در مقدمه و ابتدای رای صادره، استدلال می‌کند که تجمعات اگر اصولا مسالمت آمیز بوده و بدون حمل سلاح باشد مجاز است، اما در قسمت انتهایی رای اضافه می‌کند که دادن مجوز و تعیین محل با کمیسیون موضوع ماده 10 قانون احزاب است که سر و ته این رای با هم تضاد دارد و احتمالا قسمت آخر رای برای این بوده که اگر حزبی بخواهد اقدامی انجام دهد باید به این کمیسیون اطلاع دهد.

وی ادامه داد: الزام یعنی با توجه به اینکه تجمع مسالمت آمیز عمل مجاز و حق مردم بوده و در قانون اساسی تصویب شده است، اما دولت، شورای شهر و مسئولین شهر این را به گونه‌ای تدارک ببینند که راحت‌تر برگزار شود تا هم تجمع کنندگان راحت باشند و هم اخلالی در نظم عمومی پیش نیاید.

رئیس پیشین کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان اینکه اگر قانون بگذرانند و مصوبه شورای شهر یا مجلس باشد خیلی ایده‌آل‌تر است، عنوان کرد: همچنین اگر نیاز به قانون خاصی نباشد، محل‌هایی به تجمعات مسالمت آمیز اختصاص داده شود چون در این صورت نظم شهر بهتر حفظ شده و حق مردم و تجمعات مسالمت آمیز هم رعایت خواهد شد.

حسین آبادی یادآور شد: شورای شهر تهران مبتکر این موضوع بود و چند محل برای این منظور در نظر گرفتند که به هر طریق اگر اینگونه شود خیلی بهتر است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۸ آذر ۱۳۹۸ / ۰۳:۱۵
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98091712350
  • خبرنگار : 71594