ثبت نام از داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از ۱۰ لغایت ۱۶ آذر همزمان با سراسر کشور، در شهرستان رشت انجام شد؛ تا پایان امروز ۱۶ آذر همزمان با آخرین روز ثبت نام ۱۳۱ داوطلب در شهرستان رشت نام نویسی کردند که از این تعداد ۱۱۰ نفر مرد و ۲۱ نفر خانم هستند.
شهرستان رشت به عنوان مرکز استان سه نماینده در پارلمان دارد و این ظرفیتی است که همواره مورد توجه داوطلبان قرار می گیرد. البته در دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۹۷ داوطلب در حوزه انتخابیه شهرستان رشت نام نویسی کرده بودند که ۸۲ نفر آنان مرد و ۱۵ نفر خانم بودند.
در بین ثبت نامی ها علاوه بر ثبت نام سه نماینده فعلی رشت، تعداد دیگری از اشخاص شاخص هم با حضور در ستاد ثبت نام، آمادگی خود را برای پارلمان اعلام کردند که از بین آنها می توان به علیرضا محمدی(مدیرکل سابق کمیته امداد گیلان)، محمدرضا احمدی(دیپلمات سابق وزارت امور خارجه)، سیدمحمد احمدی(فرماندار سابق رشت و معاون سابق امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری گیلان)، محمدصادق حسنی جوریابی(نماینده فعلی رشت)، جبار کوچکی نژاد ارم ساداتی(نماینده فعلی رشت)، جمشید رسایی(رئیس سابق جهاددانشگاهی گیلان)، غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی(نماینده فعلی رشت)، حسن تامینی لیچایی(نماینده ادوار رشت)، مهدی حاجتی(مدیرکل سابق آموزش و پرورش گیلان)، سید ولی اله عظمتی(فرماندار اسبق رشت)، علی صوفی(استاندار اسبق گیلان) اشاره کرد.
یادآوری می شود که توحید نوبخت، فرزند ارشد محمدباقر نوبخت نیز در نخستین روز نام نویسی با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور نام نویسی خود را برای حوزه انتخابیه شهرستان رشت نهایی کرده بود که چهار روز بعد، در نامه ای به رئیس ستاد انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از نامزدی انتخابات مجلس انصراف داد.
البته حسن تامینی و علی صوفی فرآیند نام نویسی خود را با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور برای حوزه انتخابیه رشت ثبت کرده اند.
در شهرستان رشت حدود ۳۰ کاربر به صورت مستقیم روند ثبت مشخصات در سامانه جامع انتخابات و همچنین فرآیند پشتیبانی را به عهده داشتند، یکی از بازرترین ویژگی این دوره ستاد ثبت نام مرکز استان، نظم موجود و مدیریت روند نام نویسی بود که در گزارش تصویری هم قابل مشهود است.
فرآیند ثبت نام از داوطلبان که توسط کاربران در سامانه جامع انتخابات کشور ثبت می شد شامل مشخصات شناسنامه ای داوطلب، دین و مذهب، وضعیت نظام وظیفه، وضعیت سلامت جسمانی از نظر بینایی و گویایی و شنوایی، سابقه ایثاگری و خانواده شهدا، نشانی کامل محل سکونت، آخرین مدرک تحصیلی، سوابق شغلی، سابقه فعالیت و عضویت و وابستگی به گروه ها و احزاب سیاسی و تشکل های دانشجویی و مردم نهاد(قبل و بعد از انقلاب)، سوابق و فعالیت های رسانه ای(مطبوعاتی، سایت، وبلاگ، خبرگزاری، فضای مجازی)، سوابق قضایی، سفر و اقامت در خارج از کشور(به استثنای سفرهای زیارتی و کاری)، سابقه شرکت در انتخابات به عنوان داوطلب، تعهد و التزام به نظام مقدس جمهوری اسلامی بود.
از دیگر برجستگی های ستاد ثبت نام داوطلبین انتخابات مجلس در شهرستان رشت می توان به حضور پر رنگ و پیوسته خبرنگاران، عکاسان و اصحاب رسانه اشاره کرد، با توجه به اینکه این قشر برای انجام فعالیت خود مدام در ستاد ثبت نام در حال آمد و شد، بودند، مسئولین اجرایی با سعه صدر و خوشرویی تا حداکثر توان میزبان این افراد بودند.
دقت و نظم موجود در سالن نام نویسی گواه مدیریت فنی و قوی آن است اما اگر بخواهیم به چند مورد از حواشی با هدف رفع نواقص بپردازیم باید به پاسخگو نبودن مسئولین ستاد انتخابات شهرستان رشت به خبرنگاران در حین فرآیند نام نویسی، تهیه لیست حضور و غیاب برای اصحاب رسانه، تذکر یکی از مسئولین در ثبت زوایای عکس اشاره کرد که انشاالله در دوره های آتی شاهد این موارد نباشیم.
ناگفته نماند از دیگر نکات قابل توجه و تامل، پدیده نوظهور «کارناوال های ثبت نامی» برخی از داوطلبین یازدهمین دوره انتخابات مجلس بود که سبک و تنوع خود را داشتند.
به گزارش ایسنا؛ پس از اتمام مهلت نام نویسی و همچنین بررسی سوابق داوطلبان از مراجع چهارگانه، براساس جدول زمان بندی منتشر شده توسط دفتر انتخابات وزارت کشور از ۱۷ لغایت ۲۶ آذرماه جاری هم بررسی صلاحیت داوطلبین توسط هیات های اجرایی انجام می گیرد و در تاریخ ۲۷ آذر هم نتیجه به داوطلبان ابلاغ خواهد شد.
یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین انتخابات میان دورهای مجلس خبرگان رهبری، دوم اسفند سالجاری برگزار خواهد شد.
انتهای پیام