مهدی پورقاضی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: تحریمها دو اثر مستقیم بر اقتصاد ایران گذاشت. از سویی با توجه به محدودیتهای بینالمللی به وجود آمده، دسترسی به منابع اقتصادی دشوار و تجارت بسیار محدود شد و از سوی دیگر با توجه به اینکه دیگر واردات به سبک و سیاق سابق امکانپذیر نبود، نگاه به تولیدات ملی جدیتر از گذشته شد.
وی ادامه داد: در ماههای گذشته ما شاهد این موضوع بودیم که از سویی دولت واردات برخی کالاها که برای آنها نمونه مشابه داخلی وجود دارد را ممنوع کرد و از سوی دیگر با توجه به افزایش قیمت ارز، عملا واردات و خرید بسیاری از این کالاها دیگر برای مصرفکننده صرفه نداشت.
به گفته این فعال اقتصادی، نشانههای مثبتی که از بهبود نسبی تولید در ماههای گذشته خبر میدهد نیز از دل همین تجربه بیرون آمده و تولیدات داخلی توانستهاند بخشی از بازار را از آن خود کرده و در این مسیر حرکت خود را ادامه دهند.
پورقاضی با بیان اینکه برای رونق قطعی تولید، باید به سمت افزایش کیفیت تولیدات داخلی کشور حرکت کرد، توضیح داد: در شرایطی که رقیبی در بازار نباشد، کالاهای ایرانی میتوانند به افزایش تولید و بالا رفتن سهمشان از بازار فکر کنند، اما وقتی در فضای رقابتی نیاز به جذب مشتری وجود داشته باشد؛ باید نگاهها را به سمت بهبود کیفیت تولیدات متوجه کرد و این مسئله جز با اصلاح زیرساختهای اقتصادی، کاهش تصدیگری اقتصادی دولت و میدان دادن به بخش خصوصی واقعی، امکانپذیر نخواهد بود.
به گزارش ایسنا، دولت اعلام کرده در شرایط تحریم با تمام توان خود از فعالیتهای تولیدی کشور دفاع خواهد کرد تا در کنار تامین نیازهای داخلی، بازار صادرات غیرنفتی کشور گسترش یابد.
جدیدترین آمارها نشان میدهد که صادرات غیرنفتی ایران در هفت ماهه ابتدایی امسال از نظر وزنی رشدی ۱۷ درصدی داشته است.
انتهای پیام